Geplaatst onder algemeen

's nachts kramp in voeten

4 reacties , oudste reactie bovenaan
Mary Aarden d.d. 10-3-05 zei op

Ik heb heel regelmatig 's nachts kramp in (vaak) beide voeten. Soms trekt het ook naar de kuiten maar meestal niet. Maar de kramp is zo pijnlijk dat ik met mijn voeten in een badje met heet water moet gaan zitten met het gevolg dat ik ook klaarwakker ben. Die kramp is heel vervelend maar die gebroken nachten bijna nog erger.
Er lijkt geen relatie met stress, fysieke over-inspanning (veel spoirten b.v.) of juist te weinig beweging; ook niet met eetpatroon of alcohol.
Wie kan me vertellen hoe het komt en hoe ik het zou kunnen voorkomen ?

Jetske Prins zei op

ik zou je toch eigenlijk willen adviseren om de leerwijze van de oude indianen toe te passen
die deden eigenlijk vroeger hun voeten vastbinden met verband en daar tussen brandnetels het geeft wel een klein irriterend gevoel maar je zult zien na deze behandeling heb je minstens een maand geen kramp meer, je moet dit dus ook maandelijks herhalen.

Ik had er zelf ook last van maar mijn moeder kwam met dit oude recept voor deze lelijke kwaal en het heeft mij bijzonder veel geholpen.

Groetjes


Hoogachtend,

M!Zzzz JetSkE

Harry zei op

Hallo Mary,

Ik heb MG. De medicijnen die ik vroeger gebruikte (mestinon)gaven ook extra spierspanning. Zeven jaar geleden kreeg ik ook weer zo nu en dan last van heftige kramp in de voeten en de kuiten nadat ik een enkel pilletje had gebruikt. Helaas is hier epilepsie achter weg gekomen. Ik wil je niet bang maken maar laat je eens goed onderzoeken.

Harry

myself zei op

leg een blokje zeep in bed tussen je voeten, is een oud recept van vroeger.

het schijnt echt te helpen!

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login