Geplaatst onder algemeen

Rolstoellift in woonkamer

8 reacties , oudste reactie bovenaan
Ej zei op

De gemeente wil graag een rolstoellift in onze woonkamer plaatsen i.p.v een uitbouw aan de zijkant wat wij willen voor onze zoon met een progresieve spierziekte met ernstig beloop.
We willen hier dan ook bezwaar teen gaan indienen en ben benieuwd naar iedeeen van jullie over zon lift en waarom het well of miet handig is, aangezien ik niemand met een kind zie die gebruik van een dergelijke lift maakt.

Voor exta info het gaat niet om een lift via de trap maar echt een liftschaft in de woonkmaer door naar de slaapkamer

PN zei op

Het gaat waarschijnlijk om een lift van Otto Ooms.
Op zich is het fijn als het kind op dezefde verdieping slaapt als de ouders ivm zorg.
Wel moet je de ruimte in je woonkamer hebben en in de slaapkamer om met een rolstoel te manoeuvreren.
Ook los je daarmee het probleem van de badkamer niet op, want deze moet ook geschikt zijn voor een rolstoeler
Tevens moet de constructie van het plafond van de woonkamer de mogelijkheid hebben voor een dergelijk groot gat.
Ook gaat er veel ruimte beneden weg ivm de lift waar je tegen aan kijkt en waar je niet vrij de plaats van kunt kiezen omdat hij ook boven goed uit moet komen.
Let op dat de lift groot genoeg is voor een toekomstige rolstoel. Een elro voor een volwassenen past vaak niet in deze lift.
Je ziet deze liften niet veel meer daar ze gewoon afbreuk doen aan je huis. Zeker met een progressieve ziekte zit je later met de brokken daar het in die staat onverkoopbaar is. Een aanbouw is meestal waarde verhogend.

Ik denk dat een lift aan de buitenkant van het huis een beter oplossing is daar deze later beter te verwijderen is. Herstel na overlijden van de zieke betaalt de gemeente niet.

Indien de ziekte erg progressief is lijkt mij een zorg container ook voor de gemeente de beste oplossing.

Joop zei op

Een kennis van mij heeft een lift. Deze gaat van de huiskamer naar de slaapkamer. Hij heeft geen liftkoker in zijn huiskamer. Als de lift niet in gebruik is gaat deze naar boven en heb je er in de huiskamer geen last van en neemt de lift geen ruimte in beslag.

T.J. zei op

Denk dat Joop een vergelijkbaar model als de Easy Homelift van Bären bedoeld. Dit is een schachtloze lift die in het plafond verdwijnt. easyhomelift.nl/

Het is een ingewikkelde zaak altijd zo'n verbouwing omdat gemeenten vaak het omgekeerde en duurdere versie van wat logisch is willen uit laten voeren.

Je moet dus met goede argumenten moeten komen voor de aanbouw. En je zit ook met een stukje veiligheid hoe makkelijk kun je je kind evacueren als het nodig mocht zijn als hij boven slaapt.

@PN volgens mij levert Otto Ooms alleen (nog) maar trapliften.

Natascha zei op

Als je een rolstoellift krijgt, ga dan niet met AB liften in zee. Heb daar slechte ervaringen mee en hebben geen 24 uurs service!

Natascha zei op

Hoor net dat ze wel 24 uurs service hebben, maar ons vertrouwen is weg

nickschinkel zei op

Ik  had laatst goede ervaringen met een bedrijf genaamd Excellent Liften. voor mijn dochter hebben we daar een traplift aangeschaft ze hebben ook goederen liften en heftafels,

gr

dit bericht is gewijzigd door nickschinkel op 25 maart 2018 om 04:30

_Caroline zei op

Ik mag hopen dat je goede ervaringen hebt met dat bedrijf, gezien het je eigen bedrijf betreft!

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login