Geplaatst onder hulpmiddelen door ingriddg

rolstoel + SmartDrive in vliegtuig

A.g.v. myositis maak ik sinds kort gebruik van een rolstoel met SmartDrive aandrijving. Binnenkort ga ik voor een congres/vakantie naar Australië. WMO loket meldt dat ik buiten Nederland zelf aansprakelijk ben voor eventuele schade. In de polis van de reisverzekering staat dat ik voor €250 gedekt ben. Dat is erg weinig voor zo'n kostbare voorziening. Zijn er mensen die ervaring hebben met buitenlandse/ vliegreizen met SmartDrive?

Als iemand tips heeft over vliegreizen met de SD en over dekking/verzekering buiten Nederland, ben ik daar heel dankbaar voor!

4 reacties , oudste reactie bovenaan
Jeroen67 zei op

Ik heb dan wel geen SmartDrive, maar ik heb mijn hulpmiddelen verzekerd via een kostbaarheden-verzekering. Mijn laptop en mobieltje vallen hier ook onder. 

Elisabeth zei op

mijn ervaring is dat je hulpmiddelen die in bruikleen zijn gegeven zelf niet kunt verzekeren

Hermelinde zei op

Ik verzeker mijn rolstoel+toebehoren nooit extra bij (heb wel een goede reisverzekering). Als het tijdens het vliegen beschadigd of zoekraakt is de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk. 

dit bericht is gewijzigd door Hermelinde op 4 maart 2018 om 18:23

ingriddg zei op

dank voor jullie reacties: nuttig!

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login