Geplaatst onder Duchenne spierdystrofie, algemeen

Project: verbeteringen in de zorg

1 reactie
Saskia zei op

Ja, de ontbrekende tillift is toch wel een groot punt. Vaak is er in het revalidatiecentrum of ziekenhuis wel een tillift aanwezig. Maar wil je die opzoeken tijdens een consult dan kost dat zoveel tijd, dat dat niet mogelijk is.
Wij hebben nu aangegeven dat we als ouders van een elf-jarige jongen met duchenne niet meer handmatig gaan tillen tijdens een consult. Onze ruggen hebben het al zwaarder en moeten nog lang mee!
Met de revalidatiearts hadden we afgesproken dat er voortaan een tillift staat bij de tweejaarlijkse controle. Nou, mooi dat die er niet stond.... Ze deed de controle wel terwijl hij in zijn elektrische rolstoel zat.
Ook tijdens op de röntgenafdeling in het ziekenhuis staat er nooit een tillift. Personeel van de rontgenafdeling helpen dan wel maar zij hebben er niet voor geleerd en het risico op verkeerd tillen is groot.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login