Geplaatst onder algemeen

plas ophouden

8 reacties , oudste reactie bovenaan
Petra zei op

hallo,

ik zit al een tijdje met een probleem en dacht het nu maar eens aan jullie voor te leggen. ik heb de spierziekte HMSN en zit in een elektrise rolstoel. Nu ben ik vaak hele dagen weg voor mijn studie of andere dingen, maar het probleem is dat ik dan niet naar de wc kan. Gelukkig heb ik een hele grote blaas maar dit wordt toch steeds problematischer. ik krijg mijn eigen broek niet aan f uit de naar de wc gaan heeft geen zin en vaak zijn de wc's bij vrienden niet aangepast. aamgezien ik niet meer kan lopen of staan zorgt dit voor problemen. Zo'n nieuw vplasgootje heeft voor mij ook geen zin vanwege mijn slechte handfunctie krijg ik ook mijn broeksknoop niet open of dicht. ik heb wel eens gehoord over een katether voor alleen een aantal dagen. zopu dit een oplossing kunnen zijn of hebben jullie nog ideeen... ik hoor het graag, alvast bedankt...

Hans.s zei op

beste Petra,

kijk eens bij hulpmiddelen,plasgootje in rolstoel/urinaal kussen,misschien heb je er wat aan,groetjes hans.s

Hans.s zei op

hoi Petra

ik wil toch nog een idee geven,je plas lang ophouden is niet goed,je zou inplaats van een spijkerbroek neem ik aan dat je die draagt een wijde rok of jurk aan moeten trekken,en ik weet niet of klitteband voor jou wat is of je dat los kan trekken en dan je onderbroek zodanig aanpassen dat in je kruis dat klitteband zit dat je zodanig je broek open kan doen en dan die plasgoot kan plaatsen.

cor48 zei op

Hallo Petra kan je er niet voor zorgen dat jeje broeken voorziet van elasstiek dat scheeld wel en je heb geen last van knopen misschien is dit iets voor je hoop dat je snel een oplossing vind .Groetjes Cor

ruud zei op

Hallo Petra,

Bij onze laatste regiodag (rivierengebied) hadden wij als onderwerp "gehandicapt en toch....".
Wij hadden bedrijven uitgenodigd die allerlei hulpmiddelen maakt.
Zo was er ook WI-CARE, een kleding bedrijf die gespecialiseerd zijn in kleding en ondergoed voor rolstoelpatienten, zelfs bruidskleding en avondjurken.
Ze staan op internet.
Ik hoop dat je er wat aan hebt.

groetjes ruud

A zei op

Kijk eens bij het draadje "externe urine collector voor vrouwen". Misschien heb je daar iets aan. Ik heb het voor je naar boven gehaald.

Technische Sectie zei op

Hallo Petra.
Kijk eens op de hulpmiddelensite van de VSN onder verzorging/plasgootje daar staat een opblaasbbar kussen afgebeeld wat al tot volle tevredenheid door div dames gebruikt wordt. Indien u een broek draagt dan is een kleine aanpassing nodig door de naden in het kruis los te tornen en met klittenband weer vast te zetten. Indien u een adres wenst van een gebruikster mail mij dat dan.
groeten,
namens de Technische Sectie,
J. Koning
e-mail:joukekoning@wish.net

Hanneke zei op

Hoi Petra,

Voor het studieprobleem: om daar naar de wc te kunnen heb ik een tillift & pgb aangevraagd en "huur" een medestudent in om me te helpen. De tillift is verstrekt door het UWV (voorheen GAK) en staat gewoon altijd in het aangepaste toilet. Het kost wel wat regelwerk, maar 't scheelt een hoop. Als ik daarna naar vrienden ga, dan ga ik eerst nog op de uni naar de wc, dan kan ik het toch weer wat uurtjes uithouden.

Ook het plasgootje heb ik geprobeerd. Dit werkt aardig, alleen heb ik een lichte verhoging aan de voorzijde van de zitting, waardoor de goot niet goed te plaatsen is met een standaard uitvoering. Het is wel mogelijk dit aan te passen & hiermee ga ik aan de slag wanneer ik een nieuwe rolstoel aanvraag.

Het plasgootjes systeem kun je thuis gewoon uitproberen. De broeken zijn een probleem, m.n. het ondergoed (dat moet ook nog lekker zitten). Ik heb twee oude zomerbroeken "verbouwd" (die zijn wat makkelijker te verwerken door de dunne stof). Het is nog niet geperfectioneerd, maar je mag ze van me lenen als je dat zou willen (en je een beetje een vergelijkbare maat hebt). Het gootsysteem zou je dan bij B&S in Hoorn moeten lenen. Mail me als je interesse hebt.

Groetjes, Hanneke

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login