Geplaatst onder algemeen door NielsErven

Persoon gezocht om te volgen i.v.m studie - opdracht Geneeskunde

Beste, 

Ik ben Niels Erven, momenteel een tweedejaars student 'Geneeskunde' aan de Radboud Universiteit. Momenteel ben ik voor een studieopdracht op zoek naar een persoon met een chronische aandoening. Gedurende deze opdracht is het de bedoeling dat ik inzicht krijg in uw chronische aandoening, en de gevolgen daarvan op uw leven.

Wat het 'Radboudumc' met deze opdracht wil bereiken, is het opleiden van een betere arts. Door studenten 'Geneeskunde' al vanaf het begin van hun studie in contact te brengen met patiënten, kunnen zij al heel vroeg veel ervaring opdoen. Hierdoor zien toekomstig artsen niet alleen de aandoening, maar hebben zij ook oog voor het leven van de persoon naast die aandoening. Het doel is om de zorg voor patiënten zo persoonsgerichter te maken.

Hiervoor zult u minimaal een jaar contact houden met mij, waarbij we zo ongeveer een keer in de zes weken een contactmoment hebben. Gedurende een jaar vinden er maximaal acht contactmomenten plaats, waarvan minstens twee keer in uw thuissituatie, en tenminste twee keer tijdens het contact met uw zorgverlener. Mocht dit niet volledig lukken, is dit geen probleem. 

Wat levert dit voor u op?

U kunt aan een student 'Geneeskunde' vertellen wat u belangrijk vindt als patiënt. Op die manier krijgt de nieuwe generatie artsen meer inzicht in hoe het is om een chronische aandoening te hebben, en hiermee te leven. U krijgt dus de kans om uw verhalen en ervaringen met de ziekte te vertellen, waardoor u ook een steentje bijdraagt aan de opleiding van een nieuwe arts. Bovendien wordt u aangemeld bij de vrijwilligersorganisatie. Hier zitten voor u geen verplichtingen aan vast. Als vrijwilliger komt u in aanmerking voor een 'Radboudumc' kerstattentie. Verder ontvangt u onze ziekenhuiskrant de 'Radbode' en kunt u lid worden van de personeelsvereniging.

Lijkt het u nou leuk om uw ervaringen te delen, en zo bij te dragen aan de opleiding van een toekomstig arts, stuur dan een mailtje naar het volgende mailadres; niels.erven@student.ru.nl. Als u verder nog vragen heeft, mag u ze ook altijd naar dit mailadres sturen.

Gr. Niels Erven

1 reactie
timwijst@hotmail.com zei op

Beste Niels, u mag contact met me opnemen voor je onderzoek

Plaats een reactie

Dit draadje is gesloten. Het is niet mogelijk om nieuwe reacties te plaatsen.