Geplaatst onder algemeen

overstap van rolstoel naar buggy

4 reacties , oudste reactie bovenaan
karin zei op

onze dochter van 6 moet binnenkort een nieuwe rolstoel. Maar omdat zij er erg weinig inzit (alleen met lange afstanden en een dagje winkelen) zitten we te denken aan een buggy, omdat een buggy toch wat makkelijker meegaat.
Toch ben ik wel bang dat we spijt krijgen omdat we voor de rolstoel een babyjogger hebben gehad, en we vonden dat niks omdat ze er heel erg passsief in zat. Maar in de rolstoel laat ze zich lekker duwen en rolt zelden zelf (ze loopt nl sneller dan dat ze rolt).
Kortom is er iemand die hier ervaring mee heeft???????

riet zei op

hallo karin
je zou ook de kangobuggy kunnen proberen
je kan er ook een fietskar van maken
je kan een folder aanvragen bij barry emons
of op de site
met 2 wielen in de laagste stand kan je hem achter de fiets doen en een 3 e wiel zit er bij en dan heb je een buggy
er zit ook een kap op je kan hem uitbreiden met een muskieten net en een regenhoes
veel sucses Riet

Joop zei op

Onze zoon (6) hebben we op jonge leeftijd gestimuleerd om ook met zijn rolstoel te rijden. Hierdoor is hij een stuk zelfstandiger geworden. In onze ogen is het altijd duwen van de rolstoel erg passief voor het kind. Mits het kind instaat is om zich zelf met de rolstoel voort te bewegen kun je dit alleen maar stimuleren. Is volgens mij ook goed voor de ontwikkeling van het kind. De zelfstandigheid van het kind wordt gestimuleerd. Uiteraard krijgt onze zoon zo nu en dan ook een duwtje. Rolstoelrijden is een "zware" bezigheid.

Joop zei op

Als aanvulling op het eerdere berichtje.
Indien je een kind wil gaan stimuleren om vaker en zelfstandiger met de rolstoel te laten rijden (ook al is het alleen met langere stukken of met winkelen), zal de rolstoel daar wel geschikt voor dienen te zijn. Denk daarbij aan een goede zithouding en het gewicht van de rolstoel. En de rolstoel moet er natuurlijk ook blitz uitzien (velle kleurtjes).

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login