Geplaatst onder algemeen

orthopeadische schoenen

5 reacties , oudste reactie bovenaan
Gerdie zei op

Wie helpt mij een actie op touw te zetten om schoenen te krijgen zoals de zorgverzekeraar zegt: eens per 15 maanden!!!!!
Het lukt me nooit om eens per 15 maanden schoenen te krijgen, telkens is daar de aanvraag en productieperiode bij!!! dus elk jaar komen er weer 2 maanden bij.
WIE WEET WAAR WE MOETEN ZIJN OM ONZE GRIEVEN NEER TE LEGGEN, JA BIJ DE ZORGVERZEKERAAR, MAAR ZE DOEN ER (BIJNA ) ALLEMAAL AAN MEET TOCH???
Is er iemand die zich wil verdiepen in een protest-actie tegen deze materie??
Allemaal een briefje schrijven naar de minister van volksgezondheid of naar kassa of naar In je recht, of allemaal tegelijk naar een grote krant???

Laat van je hoeren a.u.b.
Protesteer in ieder geval bij je zorgverzekeraar!!!!!!

Groeten,
Gerdie

Marloes zei op

Ik ben verzekerd bij de AGIS. Ik vraag de schoenen al eerder aan en heb echt 1 x in de 15 maanden schoenen. Levert bij mij weinig problemen op.
Waar ik wel problemen mee heb is dat 1x in de 15 maanden eigenlijk te lange tijd is om met schoenen te doen. ik vindt eigenlijk dat het naar 1x in de 12 maanden zou moeten op zijn hoogst. Je loopt iedere dag op die schoenen. Ze slijten hard en als je een beetje pech hebt dan ga je scheef op de schoenen lopen, dus weer niet goed voor de houding.

Groeten Marloes

ronald zei op

ik ben bij het oz verzekerd en heb voor mijn zoontje
2x per jaar schoenen dus het kan wel

Marloes zei op

Kinderen mogen inderdaad vaker schoenen. Die groeien nog, die schoenen slijten nog harder door het voetballen bv of andere zaken.
MAar bij volwassenen is het anders geregeld.

Cindy V zei op

Ook ik ben bij OZ verzekerd. Als kind in de groei mag je bij alle verzekeringsmaatschappijen 2 keer per jaar nieuwe schoenen, gemiddeld is dat geloof ik om de 9 maanden vaker gebeurd ook is mijn ervaring.

Ik als volwassenen mag bij OZ ook om de 12 maanden nieuwe schoenen aanvragen. Dit is bij de meeste verzekeringsmaatschappijen om de 15 maanden, maar OZ heeft daar andere afspraken over gemaakt.

Als je orthopedische schoenen gaat dragen mag je na de aanmeting van je eerste paar schoenen na 3 maanden een wisselpaar laten aanmeten. Vervolgens mag je elke 2 jaar ook een nieuw wisselpaar aanschaffen. Volgens mij geld deze regel ook voor bijna alle verzekeringsmaatschappijen.

Ik persoonlijk maak geen gebruik van de regeling voor een wisselpaar, omdat is gebleken dat ik toch niet wissel en dan is het sonde. Het zou overigens eigenlijk wel beter zijn voor je voeten zeker als je nog loopt, maar omdat ik dat niet doe kies je al gauw voor de schoenen die het lekkerst zitten. Nu zijn ze beide natuurlijk opmaat gemaakt en zouden altijd goed moeten zitten, maar als je al 3 maanden met je eerste paar zit en dan opeens nieuwe krijgt zitten die toch weer anders.

Wat betreft de duur van levering vind ik inderdaad dat het meestal erg lang duurt. Ik vraag meestal na 12 maanden nieuw schoenen aan, soms eerder als ze kapot gaan of als de arts vindt dat ze niet meer voldoen. Maar voordat we dan de goedkeuring binnen hebben en de schoenen ook daadwerkelijk geleverd zijn meestal 8 á 12 weken zit je toch al bijna aan de 15 maanden voordat je ze aan je voeten hebt. Dit probleem zou je kunnen opvangen door gewoon eerder een machtiging voor nieuwe schoenen te vragen aan je behandeld arts.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login