Geplaatst onder algemeen

op eigen benen staan

5 reacties , oudste reactie bovenaan
nynke zei op

Hoe kun je als 23 jarige met een wajong uitkering ooit zelfstandig gaan wonen. Wie lukt dit en hoe?

Jeroen zei op

In het verleden had ik ook een wajong. Op mijn 20e ben ik zelfstandig gaan wonen. D.m.v. subsidies is het een en ander mogelijk. Denk oa ook aan huursubsidie. Via de gemeente zijn er wellicht mogelijkheden met de bijzondere bijstand. Je levensstandaard zal je wel moeten aan passen aan je budget. Waar een wil is, is een weg. Suc6

Kat1 zei op

Hoi Nynke,

Het is best mogelijk om zelfstandig te gaan wonen, alleen zul je net als wat Jeroen zegt je levensstandaard aan moeten passen. Misschien is het handig om je af te vragen Hoe je zelfstandig wilt wonen? In een fokuswoning of in een al dan niet vrij zelfstandige woonvorm? De keuze die je hierin maakt zullen ongetwijfeld invloed hebben op de kosten.

Mzzltov en suc6
Kat1

Sjoukje zei op

In 1999 ben ik zelstandig gaan wonen in een aangepaste kamer in een studentenflat en een half jaar geleden ben ik verhuisd naar een woning -via de gemeente-.

Eventuele hulp kun je regelen met pgb, zo houd je alles in eigen hand. Je moet veel dingen regelen, maar het is zeker mogelijk vooral als je graag wilt!

nynke zei op

Mijn zoon komt niet in aanmerking voor een fokuswoning omdat hij geen hulp nodig heeft voor zijn persoonlijke verzorging. Hij moet een woning hebben waar alles geoijkvloers is of een flat met een lift. Hij heeft namelijk problemen met traplopen, door SMA 3. Je levensstandaard aanpassen? Hoe doe je dat als je nu bij je ouders woont. Wanneer mijn zoon zijn eventuele kosten op een rijtje zet, blijft bitter weinig over om van te leven. De kosten van een eigen auto hakken er behoorlijk in, toch zo'n 200,00 euro per maand dan heb je nog de wa en onroerendgoed, waterschapslasten en energiekosten e.d. hier rekenen we zo'n 200 euro voor Aan huur ben je al gauw 200, 00 euro kwijt, hier is al rekening gehouden met huursubsidie. Dan blijft er dus niet veel over

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login