Geplaatst onder chronische idiopathische axonale polyneuropathie, hulpmiddelen door Geesje_vB

Oefeningen en hulpmiddelen om verstijving tegen te gaan.

Goededag, mijn naam is Geesje en onlangs is CIAP vastgesteld. Voeten raken al behoorlijk verstijfd en die verstijving loopt door tot halverwege beide onderbenen. Mijn leeftijd is 63 jaar en probeer een actieve levenstijl te hebben (en dat zo lang mogelijk te houden, vandaar mijn vraag). 

Mijn vraag is: welke oefeningen of hulpmiddelen zijn er om de voeten (en handen) te trainen. Liefst op eigen gelegenheid zolang dat nog gaat.

Zijn er onder u die van oefeningen of hulpmiddelen profijt hebben gehad? 

1 reactie
Princenstein zei op

Ik ben tweemaal in de week te vinden in het zwembad om aqua-gym te doen op muziek in een goed verarmd zwembad. Dit vind ik met CIAP een heel prettige manier van bewegen. Verder heb ik een driewielfiets gekocht, omdat ik niet meer op één been kon staan en dus fietsen op een gewone fiets niet meer ging. Ik ben heel blij, dat ik dit gedaan heb. Heb weer plezier om boodschappen te doen met de fiets. Het helpt me om mijn beenspieren, die nog goed functioneren zo sterk als mogelijk te houden. 

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login