Geplaatst onder hereditaire motorische en sensorische neuropathie n.n.b., onderzoek

Nog nieuws over de onderzoeken met ratten mbt HMSN ?

3 reacties , oudste reactie bovenaan
Henry zei op

Zo'n jaar geleden stond er in de nieuwsbrief van de VSN dat er in Belgie (of ergens anders) testen waren gedaan met ratten. Deze ratten kregen een vorm van testosteron en gingen daardoor weer wat beter lopen. In het echt is het natuurlijk veel gecompliceerder, maar ik hou het maar ff simpel.
Ik hoor/lees hier niets meer over. Zouden de onderzoeken gestaakt zijn of is het een stilte voor de ons bevrijdende storm.
Om zelf te gaan experimenteren, zoals andere bezoekers doen, vind ik voor mijzelf te vroeg. Ondanks dat hun reslutaten voor hun voldoening geven.

Angela V zei op

Ik moest ff zoeken, want het ging uiteindelijk om een stof tegen progesteron en onderzoek in Duitsland, maar ik heb het artikel gevonden...
Het enige wat ik erover kan zeggen is dat er in het laatste jaar nog niets nieuws over gepubliceerd is. Probleem is denk ik dat het niet zo makkelijk is toestemming te krijgen een medicijn dat invloed heeft op de hormoonhuishouding te testen op patienten met een niet-dodelijke ziekte. Behalve problemen metde vruchtbaarheid zou er misschien ook een kleine kans zijn dat het bijvoorbeeld kanker zou kunnen veroorzaken.
Ik neem aan dat als er weer noemenswaardig nieuws is de VSN dat wel weer in de nieuwsbrief zet.

Vr gr
Angela V

Marleen (mijn moeder Geertje gerritse zei op

Beste allemaal,

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Marleen Gerritse
en mijn moeder heeft nu 6 jaar HMSN.
Mijn moeder heeft geen internet en wil graag met een lotgenoot in kontact komen in de omgeving van Hilversum om zo het een en ander uit te wisselen.
Mijn moeder is zeer opgewekt en onderneemt veel maar, er komt nu een tijd dat ze naar een scooter mobiel over gaat en heeft tot voor kort nog alleen maar met een stok gelopen maar dit wordt nu echt te zwaar. De volgende stap is nu een rollator sinds 3 weken. Mijn moeder wordt in maart 75 en ziet er uit als 65, dus een jonge uitstraling. Zij heeft veel vriendinnen maar daar kan je het ook niet dagelijks over hebben, deze dames spannen er toch niets van en dan gaat het gauw weer ergens anders over en wordt het maar weer weg gestopt. Ook zit mijn moeder een keer per week op fitnes in Zonnestraal wat heel goed bevalt en goede invloet heeft. Ik zou het heel fijn vinden als er dames zijn die het gezellig vinden om in kontact te willen komen met mijn moeder om eens lekker te winkelen of op de koffie bij elkaar te komen. Misschien ook fijn als er een van de dames ook een scoot mobiel heeft en zo samen er op uit kunnen trekken.

marleengerritse@hotmail.com
tel:0294232427

Warme gr Marleen Gerritse

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login