Geplaatst onder polyneuropathie, algemeen door Marianneke

Nieuw hier.

Hallo allen, sinds een paar maanden heb ik last van slapende vingers, steekjes door hele lichaam, dof gevoel in voorvoet en ben ben ik bang (na enig gegoogle) dat ik een vorm van polyneuropathie heb. Heb maandag 1e bezoek aan Neuroloog in TerGooi gehad die voorstelde om met EMG te beginnen en uitgebreid bloedonderzoek. Dit vindt pas over paar weken plaats. Hij liet zich niet uit over wat hij vermoedde dus volg ik nu mn behoefte aan meer info en vooral ervaringen van mensen die met dezelfde klachten begonnen.

Ik ben 68 jaar. Maar hoop niet in een rolstoel te eindigen. Ik wandel en fiets veel. Heerlijk om te doen. 

oOok nu nog. Ik vraag me af als de diagnose straks inderdaad Polyneuropathie is hoe het verloop zal zijn. Natuurlijk is dat bij iedereen anders maar hoor graag ervaringen. Thanks vast.

.

1 reactie
diaGnose@170720 zei op

Hallo Marianneke,

De klachten die je beschrijft, herken ik, maar bij mij is het géén polyneuropathie. Mijn diagnose is dunnevezelneuropathie (DVN). Naast de door jou beschreven klachten en nog een aantal andere, heb ik erg veel pijn, met name in mijn benen. Mijn advies is om eerst de bevindingen van de neuroloog af te wachten, voordat je (misschien verkeerde) conclusies trekt. Sterkte!

Groet, Jojanne

dit bericht is gewijzigd door diaGnose@170720 op 21 oktober 2020 om 13:54

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login