Geplaatst onder myasthenia gravis, algemeen door larimar

Myasthenia en griep.

Ik voel me op het moment niet goed. In mijn omgeving zijn veel mensen ziek en grieperig. Nu heb ik het idee dat ik daar ook iets van meegepikt heb en dat mijn Myasthenia daar op reageert, ik heb last van mijn benen en lichte benauwdheid. Doodop, mijn oog hangt op Myasthenia stand. 

Ik heb me ziekgemeld en ben al zo een dag of vijf in huis gebleven, zopas heb ik een poging gedaan mijn dochter op de fiets uit school te halen, maar het koste me heel veel moeite, en ik dacht dat mijn benen het niet vol zouden houden.

Mijn vraag is hoe ervaren andere MG ers ziek zijn als bijvoorbeeld griep.

Ik heb zelf eigenijk nooit koorts, waardoor ik het idee heb dat het er niet uitkomt en maar inwendig blijft rommelen. Wel af en toe verhoging, zo ook de afgelopen dagen.

Is het iets wat bij MG hoort? Het eigenlijk nooit koorts hebben? Ik ben ook bijna nooit verkouden of die dingen. 

Heeft dat te maken met een immuunsysteem dat niet goed genoeg werkt? Of is het hebben van geen koorts, niet een mg gerelateerd iets?

4 reacties , oudste reactie bovenaan
HenkR zei op

Ik heb meer last van mg tgv griep. Het immuunsysteem reageert op griep. Er worden ook mg antilichamen geproduceerd als onderdeel van reactie op de griep.

Dit heeft een opstoot van mg als gevolg. Vandaar dat mg patienten word geadviseerd een griepprik te nemen.

Dauphin zei op

Mijn Neuroloog zegt juist dat ik absoluut geen griepspuit mag i.v.m. de Myasthenia.  ???

HenkR zei op

Hallo,

De belgische liga voor mg met prof. Beatsen als adviseur raadt dringend aan een griepspuit te nemen. Ik heb een gehad in November. Ik heb geen problemen gehad, wel een lichte griep.

Sommige neurologen weten er te weinig van.

Harry zei op

Ieder jaar krijg ik een griepspuit. Een jaar nadat ik MG kreeg trof mij ook de griep. Ik werd weer opgenomen op neuro medium care met de mededeling "we proberen je hier te houden". m.a.w. je hoeft dan niet naar het beademingscentrum.

Het lijkt mij dus wel verstandig om de griepspuit te halen.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login