Geplaatst onder algemeen

Moeheid, raar gevoel benen...

4 reacties , oudste reactie bovenaan
Nicole zei op

Sinds januari 2003 weet ik dat ik MM heb. Momenteel ben ik bij een andere neuroloog onder controle, omdat AZM voor mij dichter in de buurt is om heen te gaan. In februari heb ik mijn 2de afspraak staan en dan worden er toch evt vervolgonderzoeken gedaan omdat ik een verhoogde spierspanning heb en om te kijken of er niet nog iets anders schuil gaat. Aan onderzoeken heb ik tot nu toe een EMG en een spierbiopt gehad.
Maar de laatste tijd heb ik zoveel last van mijn benen en dan vooral het linkerbeen. Net alsof de kracht eruit gaat en het dan heel zwaar aanvoelt. Rusten op bed, wat ik dan ook heel veel doe, helpt dan wel iets maar ik verval vrij snel weer terug in dit gevoel. Ook stoot ik me veel met dat been en lijk ik soms over de kleinste drempel te vallen. Niet alleen mijn benen zijn de boosdoener, maar ook in mijn armen en handen merk ik toch dat de kracht minder is.
Wie herkent dit en wat doen jullie eraan ?

Groetjes Nicole

kitty zei op

Hoi Nicole, ik heb exact hetzelfde, ook vooral aan mijn linkerbeen, heup, bil en lies. Ik zak er ook regelmatig doorheen. Ik heb ook MM (mytochondriële encyfpalopyopathie). Rusten helpt bij mij ook maar ik slik ook geweldig veel medicijnen, o.a. morfine en oxazepam, omdat het bij mij ook enorm veel pijn doet bij nat weer (heb jij dat ook?) Ik heb ook alleen een EMG en spierbiopt gedaan en mag eind januari terug naar de neuroloog.
Ik ben ook al een hele tijd druk doende met het zoeken naar een verbetering. Zodra ik iets aan de weet kom, laat ik het je even weten, Groetjes, Kitty.

Nicole zei op

Hoi Kitty,

ja, weersverslechtering/ nat weer heeft ook invloed op mijn spieren en ook op de pijnklachten.
Ben benieuwd wat jouw neuroloog eind januari zegt, laat je me het weten ?

Wat bij mij wel helpt is massage. Misschien zou jou dat ook wel helpen ?
Maar desondanks bemerk ik toch een achteruitgang in mijn spieren. Massage geeft bijvoorbeeld wel een verlichting voor de spieren. Net of je dan de bloeddoorstroming weer voelt gaan in je benen.
Ook voor de pijnklachten geeft massage een verlichting op dat moment.


Groetjes Nicole

kitty voor nicole zei op

Hoi Nicole,
Ik laat het je dan zeker weten.
Hoe laat kom je me elke avond masseren??? (grapje)
Datzelfde heb ik overigens ook gehoord van een moeder van een 14 -jarige zoon die 's avonds 2 uur gemasseerd moet worden omdat hij anders niet kan slapen van de pijn/krampen. Maar tja, wie komt dat even doen? Slik jij al medicijnen? En als ik vragen mag, hoe oud ben jij? Ik 47. Groetjes, Kitty.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login