Geplaatst onder voeding door alfateefje

Misselijkheid en overgeven, kan dat komen door een (onbekende) spierziekte?

Hallo allemaal.

Ik vroeg me af, enigzins ten einde raad, of iemand iets weet m.b.t overgeven en misselijkheid i.c.m. met een spierziekte.
In het kort komt het hierop neer:
Ik ben 50 en heb sinds een jaar of 20 een onbekende spierziekte, waar dus geen diagnose voor is gegeven. Men dacht eerst aan MG, maar dat bleek het ook niet te zijn. De klachten zijn: spierzwakte in benen (meest links), in handen een beetje spierzwakte, gestoorde fijnmotoriek en niet goed meer kunnen spreken.
Ik gebruik geen medicijnen omdat niets werkt.
Heb wel e.e.a. geprobeerd (Mestinon, prednison, immunoglobuline, thymectomie, azathioprine).

Nu heb ik sinds een half jaar circa eens per maand een misselijkheidsaanval gevolgd door overgeven. Ik heb precies opgeschreven wat ik dan had gegeten, maar er is werkelijk geen enkele overeenkomst te ontdekken. Ook tijdstip varieert.

Bij de internist geweest, en hij kan niks vinden.
Een gastroscopie (inwendig maagonderzoek) gehad, maar alles was normaal. Nu krijg ik nog een maagledegingstest, waar ze kijken of het eten wel snel genoeg van maag naar darmen gaat.
Maar ik denk niet dat dat de oorzaak is, omdat je dan ook andere symptomen hebt die ik niet heb.
De internist doet het een beetje af als 'incidenten', maar ik heb het helemaal gehad, omdat ik bijna nergens meer heen durf omdat ik bang ben misselijk te worden en over te geven.
Komt iemand dat bekend voor?
Zou het iets te maken kunnen hebben met de spierziekte?

Hartelijke groeten, altateefje?

1 reactie
Renee zei op

Hallo Alfateeftje :)

Ik ben benieuwd of je al wat wijzer bent geworden. Het is vreemd dat ze je spierziekte nooit hebben kunnen diagnosteren? Ben je wel in Academische ziekenhuizen  geweest?

Ik heb heel wat spierziektes in het verleden voorbij zien komen. Dat was in de tijd dat ik nog niet echt een diagnose had, maar de Neuroloog er wel van uit ging dat ik een spierziekte had. Maar ik kan me geen een herinneren waarbij misselijkheid en overgeven inherent de symptomen zijn.

Geef niet op. Probeer eens een ander (academisch) ziekenhuis. Succes!

Groet, René

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login