Geplaatst onder pijn

middenrifbreuk

131 reacties , oudste reactie bovenaan
bas zei op

Ik had gisteravond druk in mijn borst gevolgd door steken in mijn borst en in mijn linker schouder.
vandaag is de druk minder geworden in de borst maar lijkt af te zijn gezakt naar mijn =buik.
ben al bij de arts geweest maar die zegt dat er niks is.
kent iemand dit wat ik heb en weten jullie er wat op.
gr bas

Hanneke zei op

Hai, ik heb ook een middenrifbreuk met ontstekingen in de slokdarm en bij de maagingang. Pijn heb ik niet, maar ben wel veel misselijk en zit snel vol en heb en opgeblazen gevoel in m'n hele buik.
Ook wel kortademig en pijn tussen de schouderbladen, nek- en hoofdpijn, maar er staat nooit bij geschreven of de middenrifbreuk daar ook debet aan kan zijn.
Ik heb Pariet 20 voorgeschreven gekregen. Daar merk ik niets van, geen verslechtering, maar ook geen verbetering.
Maar de MDL-arts vindt dat ik dat toch moet blijven gebruiken i.v.m. de reeds geziene ontstekingen.

Ondertussen hebben andere kwaaltjes qua aandacht en behandeling voorrang op de middenrifbreuk.
De MDL-arts heeft gezegd dat hij de maag t.z.t. als het ware kan "ophalen", waardoor de breuk kennelijk verdwijnt. Maar dat is van latere zorg.

Ben benieuwd wat de artsen bij jullie middenrifbreuken voorstellen.

Liefs, Hanneke

katja zei op

Ik heb regelmatig last van zuurbranden, maagpijn, steken op de borst. Dat zijn dan slokdarmkrampen veroorzaakt door een kleine middenrifbreuk.
Wat mij dan helpt is de informatie op de volgende site. Dit is van iemand die zoveel klachten had dat ze een speciaal dieet is gaan volgen en daar recepten voor verzameld heeft. Maar het blijft uitproberen wat wel en wat niet te verdragen is.

http://scdiet-kookboek.tripod.com//index.html

emmy zei op

Goedendag.
Ik ben nieuw hier.

Ik heb een middenrifbreuk.

Als ik savonds op mijn linkerzij ga liggen, dan krijg ik een onwijze steek in mijn borst. Precies in t midden.

Was zo onwijs bang, angstig. Dat t mijn hart zou zijn.
Heb een ecg laten doen, was goed.
Fiets test was ook goed.
Holter 24 uurs.. daar was wel te zien dat ik overslagen
had.
Maar dat kan geen kwaad.

Wie heeft er meer last van een steek midden in t borst?

Eerlijk, ik ben echt BANG.

Groetjes Emmy

Diana zei op

Hallo Linda,

De omeprazol werkt wel bij mij, maar dit duurde wel drie weken voordat het echt aansloeg. Het gaat nu weer beter, alleen ben je doordat je deze medicijnen gebruikt vatbaarder voor infectie's en virissen. Een tip ... de laatste keer dat ik ontzettend lang pijn heb gehad kwam omdat ik voor een infectie een antibioticakuur heb gekregen voor een week. Ik kreeg gelijk pijn in mijn maag en rug en dit werd steeds erger. Nu na vier weken kan ik zeggen dat het weer goed gaat. Verder help het mij als ik geen vlees met jus eet een tijdje en daarnaast zachte dingen zoals bloemkool en witlof met aardappelen. Ik doe er dan gewoon een groentesausje bij en dit verdraagd mijn maag goed. groetjes, Diana

Diana zei op

En sorry ik bedoelde Ingrid (maar misschien ook een tip voro linda), tijdelijk kun je van je huisarts wel anta-gel krijgen, dit verzacht de boel een beetje. groetjes, diana

ingrid zei op

Ik heb net een half uur geleden te horen gekregen dat ook ik een middenrifbreuk heb. Loop al vanaf september thuis omdat de maagpijn niet uit te houden is soms. Ik slik omeprazol en nu word de dosis verhoogd. Mijn slokdarm is ontstoken. Is er iemand die goede ervaringen heeft met omeprazol? het helpt bij mij alleen tegen het branden maar niet tegen de maagpijn tot nu toe.

linda zei op

Na 8 jaar ziekenhuis in en uit te hebben gelopen omdat men dacht dat ik hartklachten had was er eindelijk een arts die een maagonderzoek voorstelde. Heb een gastroscopie gehad ( die ik als vreselijk heb ervaren ) en daar is uitgekomen dat ik een breukje in mijn middenrif heb en gastritis. Ik heb nu pantozol die lijken te helpen. De pijn die Diana beschrijft heb ik ook. Mijn tante heeft dit ook gehad en is jaren geleden al hieraan geopereerd. Ik ga zeker de dokter vragen of dit een optie is. Verder moet ik nog een bacterie onderzoek ondergaan.

annemie zei op

hoi mireele de jong ik las net je bericht mag ik van jou informatie wat jou klachten allemaal zijn ivb met je middenrif breuk want ik hou het ook niet vol elke dag ontzettende pijn alvast bedankt hoop snel informatie van je te krijgen groetjes annemie

mireeille de jong zei op

hoi ik ben mireille de jong
ik heb ontzettend veel klachten ivb met een middenrifbreuk nu is mijn vraag wie kan op weg helpen om een goede arts te vinden om mij te helpen

annemie zei op

hoi diana ik hen je bericht gelezen en heb ook een middenrif breuk ik ben al 2 keer opgenomen omdat het leek op hart klachten de pijn is niet vol tehouden ik ben ook moe heel veel pijn op borst linkerarm schouderbladen rug en nek en krijg vaak erge kramp op borst en het hele lijf gaat branden ik heb nu medicijnen gekregen die gebruik ik nu 2 dagen maar hou het niet van de pijn wil je nog een berichtje terug sturen want ik vraag me af of er meer mensen zijn die ook last hebben van een brandende pijn ben nu ook vaak duizelig en oorpijn en hoofd pijn en raar gevoel in hoofd herkent dit ook iemand ik hoop snel iets te horen groejes annemie

Diana zei op

Ik ben opzoek naar mensen die net zoals een middenrifbreukje hebben en daarbij de onderstaande klachten hebben. Ik zou hier graag over corresponderen en/of advies willen krijgen.

- pijn bovenbuik
- pijn rug tussen schouderbladen
- 's nachts regelmatig benauwd
- pijn in linkerarm uitstralend naar de nek en rug
- moe
- overal steken in de borststreek/bovenbuik

Ik heb van mij huisarts omeprazol voorgeschreven gekregen. Nexium en Pantazol werken niet. Heeft iemand een tip dan hoor ik het graag.

paula zei op

hoi diana,


ik heb ook breuk in mijn middenrif gehad ivm autoongeluk.
ze hadden mij ook eerst pijnmedicatie gegeven ,maar hielp niet.
daarna naar umcg voor echo ,ze zeiden dat er matje op moest .
die operaties heb ik geha d,nu is de pijn alles weg .
allleen moet uitkijken met rekken ,dat er niet te veel spanning op komt


groetjes paula

Mandy zei op

Ik heb ook last van steken onder m'n borst en rondom m'n ribben.
Ook als ik pers bij de stoelgang, heb ik soms erge steken bij m'n middenrif.
Zal dit duiden op een breuk/gaatje?

angela zei op

Ook ik heb denken we de arts en ik een mogelijke middenrifbreuk heb omeprazol gekregen en de klachten zijn wel weg maar niet altijd,heb in 2 weken 5 keer een aanval gehad te weten een ontzettende pijn op de borst met uitstaling naar hoofd en armen en ben daarna ontzettend moe,kan het ook komen door veel eieren te eten met name in de hotels op vakantie?wie herkent dit?Moet nog een fietstest doen en sta aan het begin van een mogelijke diagnose.Dus wie weet wat er uit komt.

Cathy zei op

Hallo Angela en anderen,

Zeer herkenbare klachten. Na 6 maanden tobben, 2 x opgenomen voor hartklachten, is bij mij een middenrifbreuk geconstateerd. Slik nu pantazol en hou streng dieet (geen koffie, chocolade, vet. citrusvruchten, suiker) . Geen aanvallen meer maar wel regelmatig druk op borst en pijn tussen schouderbladen. Daar zou ik graag van af willen komen. Over een week weer controle bij cardioloog (die had mij beta blokkers voorgeschreven) en volgende maand weer naar de internist. Door de druk op de borst die ik nu nog heb twijfel ik wel of dit de juiste diagnose is. Echt brandend maagzuur heb ik nooit. Misschien een ander medicijn proberen. Heeft iemand ervaringen met andere middelen? Heb ook nexium geprobeerd maar kreeg daar ingewandsproblemen van.

alex zei op

Hallo
Liep al een jaar of drie met klachten in de borst bij het eten en drinken van zurige stoffen (met name wijn, sinaasappels etc). De pijn nam dusdanig toe dat ik naar een arts ben gestapt die me OMEPRAZOL heeft voorgeschreven. De klachten verdwenen na twee/drie dagen maar kwamen weer terug als ik stopte met het medicijn. Heb het ook drie maanden geslikt om te kijken of de klachten daarna zouden verdwijnen. Omdat dit niet het geval was heb ik gisteren een GASTROSCOPIE ondergaan. Absoluut geen pretje, maar het is het meer dan waard. Weet nu waar het aan ligt: een BREUKJE IN HET MIDDENRIF. Maagzuur komt omhoog wat de slokdarm irriteert. Verder gelukkig geen complicaties of andere grappen.
Eind van het verhaal is dat ik de rest van m'n leven aan de pillen zit. Niet echt een fraai vooruitzicht, maar beter dan die vervelende pijn! Voor diegene die ook een gastroscopie krijgen: maak je niet te veel zorgen, natuurlijk is het vervelend maar je gaat niet dood en het duurt maar kort. Succes!

Hanneke zei op

Alex, blijf je nu Omeprazol slikken?
Ik heb ook een breukje in het middenrif, waarbij maagzuur naar boven komt en ontstekingen heeft veroorzaakt. Daarom moet ik elke dag Pariet 20 (Rabeprazol) slikken. Dat is de opvolger van Omeprazol, heb ik gelezen.
Ik heb m'n bed aan het hoofdeind 10 cm verhoogd.
Gelukkig heb ik geen pijn in dat gebied. Wel een opgeblazen buik en een niet echt lekker gevoel. M'n maag zit snel vol. Producten zoals appelstroop eet ik al lang niet meer, omdat ik weet dat ik daar zuurbranden door krijg. Ik las dat wazig zien een van de bijwerkingen van de zuurremmers is, nou daar heb ik dus last van. Nu heb ik daar een verklaring voor.
Ik moet ook Pariet blijven slikken i.v.m. reeds geconstateerde ontstekingen in de slokdarm.
Morgen moet ik weer naar de MDL-arts om verder onderzoek van de dunne darm te bespreken.

Het beste maar weer allemaal!
Hanneke

Pascalle zei op

Hoi,

Mijn man heeft ook een middenrifbreuk. Hij gebruikt bij klachten van een brandendgevoel of raar gevoel op de borst, pantazol. Na 1tablet voelt hij al verlichting. Hij heeft iets overgewicht en als hij een paar kilo afvalt heeft hij er minder snel last van. Hij krijgt ook klachten als hij bv.de auto heeft gepoetst of in de fuin gewerkt heeft.

Succes.

Robin zei op

Wat een bekende verhalen hier zeg , al vanaf mijn jeugd erg veel darmproblemen gehad , steeds heftiger en later kwam daar ook pijn op de borst bij , benauwdheid etc.Altyd werd het op stress gegooid,bij gebrek aan kennis?of serieus genomen woren door de dokter.Hartfilmpje /onderzoek gehad alles ok!Door erger worden van klachten , na het eten op de bank gaan liggen en ineens een hartslag van 180 en moeilijk weer rustig te krijgen ging er bij de huisarts een lichtje branden en onderzoek bij de internist wees uit dat er een flinke middenrifbreuk zat !!Al mijn klachten in een keer verklaard!En dat na 20 jaar tobben.Medicijnen gebruik ik niet (meer)wegens bijwerkingen/klachten , en sinds de oorzaak bekend is ook minder klachten(wel af en toe hoofdeind omhoog )

Kitty zei op

Na een jaar met ongeloofelijk veel keelontstekingen te hebben rondgelopen is uiteindelijk bij mij een middenrifbreuk geconstateerd. Toen viel alles op zijn plek.
Veel pijn in de hartstreek, veel misselijk etc.
Ik herken veel klachten inzake pijn tussen de schouderbladen, ik constateerde dat door ik de pijn in de hartstreek (slokdarm) probeerde te verminderen mijn schouders en nek in een onnatuurlijke houding ging houden. In plaats van schouders naar achteren, want dan kreeg ik druk op de maag en dat deed pijn ging ik gebogen lopen. Volgens mij heeft dit er dus niet direct mee te maken, maar is het meer een uitvloeisel van.
Ik ben in februari 2006 geopereerd waarbij mijn directe klachten zijn verdwenen. Geen keelontstekingen meer en ik kan eindelijk een hele nacht aan elkaar slapen, eten smaakt weer gewoon lekker. Heerlijk.
De reden dat ik nu weer op zoek ben naar info is dat ik een enkele postoperatieve klachten heb, zoals niet kunnen overgeven en bij stress pijn op de middenrif. Ik moet toegeven, dat deze klachten minimaal zijn aan de klachten die ik voor mijn operatie had.
Mijn advies, als je jong bent en zeer zware klachten hebt, praat is met een maagdarm specialist over een operatie. In maastricht en zoetermeer zijn ze al erg ver met methodes die via de slokdarm uitgevoerd kunnen worden.

Veel succes en sterkte

sandra zei op

heeey
ik heb dus ook een middenrif breuk....maar mijn klachten zijn verkrampingen op me borst dat uitstraalt naar me kaak en jukbeenderen.
slik ook al erg lang omeprazol, dat onderdrukt het zuurbranden wel maar de verkramping niet, en die kramp is erg beangstigend omdat het net lijkt of je het aan je hart hebt, je begint te zweten en weet niet waar je het zoeken moet. het doet gewoon echt zeer!
als ik zo,n aanval heb: drink ik regla ph, dan zakt het iets af, en als ik het heel hevig heb moet ik een medicijn onder me tong leggen. Dat is speciaal voor slokdarm verkrampingen.
wie heeft hier nog meer last van?
groetjes Sandra

josina aan sandra zei op

Hoi Sandra,

Ik heb geen middenrifbreuk, maar ik herken wel je krampen.

Dit zijn slokdarmkrampen, het lijkt inderdaad net of je een hartaanval krijgt.

Z'on aanval kan uren duren bij mij.

Nu heb ik van de internist Adalat oros gekregen en nu heb ik er nog sporadisch last van.

Ik gebruik dit medicijn elke dag preventief.

Het werkt echt.

groetjes
josina

Anette zei op

Hoi, ik heb vanmorgen een maagonderzoek gehad om te bekijken wat er nu werkelijk mis is daar binnen.
Huisarts vermoedde een middenrifbreuk wat vanmorgen bevestigd is en een niet afsluitend maagklepje.
Hoort dit bij elkaar eigenlijk een middenrifbreuk en een maagklepje wat niet sluit ??
Al heel lang heb/had ik last van zuurbranden, pijn achter het borstbeen, pijn als ik warme vloeistoffen dronk en soms aanvallen van pijn tussen de schouderbladen uitstralen naar de linkerarm, zweten enz. zo als ook hier op deze pagina omschreven.
Ik was verrast hier dezelfde pijnproblemen te lezen en de angst dat er wat mis was met het hart bij de erge pijnaanvallen dat dit 'alleen' maar slokdarm krampen zijn.
Ik slik al wat langer omeprazol omdat de huisarts al vermoedde dat en dat gaat goed maar ik heb ook de naam van de medicatie voor die slokdarmkrampen die hier genoemd wordt genoteerd, kan ik dat ook eens aankaarten als ik voor controle naar de arts moet.
Ik ben blij dat ik hier ervaringen gelezen heb van lotgenoten.

Anette

dea zei op

hallo mensen
ik verga van de pijn in mijn maag een raar hongerig gevoel wordt er gek van pijn in het borst en schouderbladen.en arm.
als ik iets eet brand het erg in de maag wie erkent mijn klachten ben bang....

paula zei op

hoi dea,


ga anders even naar de huisarts.

Diana zei op

Hallo Lotgenoten!

Nou zo te zien ben ik niet de enige met een middenrifbreuk. Gelukkig voor mij en helaas voor jullie. Vorige week heb ik mijn tweede maagonderzoek gehad door mijn internist. Hij heeft iets op kweek gezet uit mijn dunne darm. Ik kreeg dit onderzoek voor de tweede keer omdat hij het raar vind dat omeprazol niet direct werkt. (duurde meer dan vier weken voordat het iets verlichting gaf). Het gaat nu een stuk beter, gelukkig. Nog even een tip voor jullie: Leg een dik boek onder de poten van je bed bij het hoofdeinde zodat 's nachts het maagzuur niet in je slokdarm kan lopen en je niet een ontstoken slokdarm krijgt. Het werkt echt!

sevil zei op

Heeft er imand ervaringen ivm lymfoide hyperplasie in de maag? En hoe geneest dat

M zei op

Ik heb al een jaar last van veel lucht in mijn maag. Elke keer als ik eet voel ik links onder mijn ribben de lucht zitten (zeurt een beetje) en moet veel boeren. Heb vaak pijnlijke uitstraling naar mijn linker schouder en voel me vaak misselijk/ weëig. Elke keer als ik heb gegeten krijg ik naast de lucht die eruit moet ook hartoverslagen/ extrasystolen en die verdwijnen weer op het moment dat alle lucht eruit is.
Ik ben erg benieuwd of er mensen zijn die dit herkennen.

dea zei op

diana

ben naar de huisarts geweest had eerst omeprazol wat bij mij niet helpt nu heb ik pantorc.
voel me echt al een stuk lekkerder helpen ze niet moet ik een maagonderzoek.
dus hoop dat het goed blijft gaan.sterkte allemaal.
groetjes dea.

Jaap en Melanie zei op

Heeft iemand van jullie er ook ervaring mee dat je een middenrifbreuk kunt ontdekken doormiddel van een echo van de bovenbuik?? En kan duizeligheid ook een symptoom zijn van een middenrifbreuk?
Ik heb namelijk alle syptomen maar ben ook geregeld duizelig.
Groetjes J en M

berkant zei op

hoi allemaal als allereerst dank ik jullie voor jullie uitleg waardoor ik me toch minder bezorgd ben gaan voelen.
heb namelijk 1 jaar lang last van pijn op borstkas(meestal krampen)
pijn linkerarm en onder de arm zijkant
steken op de borstkas
pijn tussen de schouderbladen
zeer moeilijk slapen(waar ik gek van word)
pijn bovenbuik
heb eerst omeprazol gekregen wat niet hielp daarna over naar pantozol dat een tijdje perfekt heeft geholpen maar nu wederom heel vaak last van boven genoemde symptonen en wat bij mij ook heel vaak voorkomt is dat ik heel vaak lucht moet laten niet echt een boer maar ik voel het lucht echt uit mijn maag komen en daarna voel ik me een tijdje beter.
ENIG IDEE WAT IK KAN DOEN OM VAN DEZE ZIEKTE AF TE KOMEN

Anette zei op

Hoi Berkant

Mij is aangeraden om niet te veel te tillen en te bukken.Dit is wel heel lastig en ook bijna niet te voorkomen. Wat ik nu doe ik als ik moet bukken/tillen in elk geval heel goed door de knieen te gaan zodat mijn maag niet klem komt te zitten zodat de maag omhoog/klemgeduwd wordt.
Ook moet ik proberen wat af te vallen om zo de druk van de maag minder te laten worden en hopelijk ook minder klachten te krijgen.
Misschien heb je hier wat aan.
Succes Anette

Patrick zei op

Hoi,

Ik weet al 10 jaar dat ik een hernia in het middenrif heb. Herken jullie klachten, maar ik heb de laatste tijd een opgejaagd gevoel er bij en af en toe het gevoel dat ik weg ga vallen, omdat er 'bonken' te voelen zijn vanuit de hartstreek.

Het lijkt alsof het hart een paar harde trage slagen slaat en ik raak in paniek, denk dat ik weg ga vallen. Daarna een opgezette maag en angstig gevoel, duf.

Bang om af en toe in de auto te stappen of zelfs op straat te gaan, omdat je denkt dat er een aanval kan komen. Heb er ook rode wangen bij en snel heet en rood aanlopen. Herkennen jullie dit?

Ook ontzettende pijn onder de linker ribbenstreek, voelt alsof er een spons zit die kraakt en in de weg zit. Huisarts en internist hebben er naar gekeken en mij doorverwezen naar een chirurg, die afspraak moet ik nog maken (moed verzamelen).

Hoor graag als iemand dit herkent, dank en groeten,
Patrick

Diana zei op

Hallo! Net uitslag gekregen van mijn internist, met de dunne darm is niets aan de hand. Wel heeft hij geconstateerd dat mijn maagklepje open blijft staan. Dit is dus het grote probleem. Wat echt goed helpt is je bed omhoog zetten, bij het hoofdeinde dan he...
Patrick: dit bonken heb ik ook gehad, daarnaast had ik het snachts ook nog eens erg benauwd. Ook borrelt het erg aan de linkerkant, net alsof er een klein gaatje zit waar vocht door heen sijpelt. ( of zoiets, kan het niet goed verwoorden) Allemaal problemen die een middenrifbreukje kan veroorzaken. Laat er nog een keer naar kijken Patrick, dit geeft rust.
Jaap en Melanie: Duizeligheid ken ik ook maar dit komt omdat je je, wanneer het erg is, vaak ziek voel en er stress van krijgt. Via een echo kunnen ze helaas niet zien of je een middenrifbreuk hebt. Dit kan alleen via een maagonderzoek. Is niet prettig maar heel goed te doen hoor! Als het voorbij is, duurt nog geen 10 min, dan is de misselijkheid direct weg.
Groeten, Diana

annemie zei op

hoi mensen ik heb ook en middenrif breuk en hou het niet uit vand de pijn wie heeft erook laast van bradend gevoel achter schouderbladen sta af en toe in vuur en vlam mijn hele lichaam brand dan en nuook nog duizelingen hoofdpijn en oorpijn vraag me af of dit van die breuk kan komen ik ben zo ziekhier van en ook contstant bang voor een hartinfarct herkent dit iemand

Anette zei op

Wat ook bij wel helpt als ik weer zo'n pijn heb vanuit de schouderbladen waarvan ik/wij allen denken dat we een hartaanval krijgen is heel erg rechtop gaan staan en hele kleine slokjes koud water drinken.
Wel een stuk of 10 en dan zakt de pijn bij mij wel af, soms komt het dan weer opzetten maar dan herhaal ik het goed rechtop staan en de slokjes water.
Misschien het proberen waard.

Anette

paula voor diana zei op

hoi diana ,


jij schrijft dat je niet via een echo kunt zien of je middenrifbreuk hebt .
bij mij in umcg is dit wel zo geconstanteerd.
van uit die uitslagen zijn ze tot conclussie gekomen dat geopereed moest worden .
voor de zekerheid hadden ze ook nog scan gedaan ,maar dat was ook voor andere klachten .

Noortje zei op

Na hevige maagpijn, misselijkheid kreeg ik Nexium voorgerschreven. Misselijkheid ging niet over en ik werd ook erg duizelig.
Zijn dit klachten die horen bij mijn maagaandoening of kunnen dit bijwerkingen zijn van het medicijn. Ik word er nogal wanhopig van.
Noortje

Anette voor Noortje zei op

Een van de bijwerkingen van Nexium kan indd duizeligheid zijn , misselijk kan ook maar minder vaak.
Misschien kun je ook de bijsluiter even lezen die je gekregen hebt bij de Nexium en anders tik bijwerking Nexium in, in een zoekmachine van internet , zo heb ik ook gevonden dat duizeligheid een bijwerking kan zijn.

Anette voor Noortje zei op

Hoi

Ik had al een reactie geplaatst maar ik denk dat dit in strijd was met de huisregels want het is verwijderd ??

Een bijwerking kan inderdaad duizeligheid zijn, misselijkheid komt wat minder vaak voor . Je lichaam moet wennen aan de medicijnen , zodra gewend moeten de bijwerkingen weg zijn, anders na 14 dagen contact opnemen met de arts.

CORRY zei op

IK GA DOOD VAN DE PIJN, IK ZIE ZWART PLEKKEN VOOR MIJN OGEN ,,, LIJKT ALSOF IK FLAUW GA VALLEN VAN DE PIJN,,,,MAAR NU IK DIT ALLEMAAL GELEZEN HEB WEET IK ZEKER DAT IK OOK IETS MET MIDDELRIF HEB,,, MAAR MIJN DOKTER ZEG STRESS,,,,, IK BEN ZO MOE,,, KAN DAGEN SLAPEN TERWIJL IK EEN KINDJE VAN 4 HEB DUS DAS NIET HANDIG,,,, HELP MIJ HOE KAN IK DE DOKTER OVERTUIGEN EN KUNNEN ZE IETS ZIEN IN MIJN URINEEN OF BLOED.... IK WIL GEWOON EEN ONDERZOEK OFZO,,, MORGEN VROEG HANG IK WEER AAN DE FOON.

Patrick zei op

HOI CORRY

Gewoon een endoscopie vragen, dat is een onderzoek waar ze met een klein camera'tje via je keel in je slokdarm kijken. Even 5 minuten afzien, maar het doet geen pijn.

Vraag om een verwijzing aan je dokter, ik weet niet waar je woont, maar ik kan je dokter Wesdorp in het Lucas Andreas in Amsterdam aanraden. Dat is een van de beste van Nederland en stelt je heel op je gemak.

Veel succes!

Anette voor Corry zei op

Doe maar geen Endoscopie want dat is een darmonderzoek, als je vraagt om een gastroscopie dan komt het goed en gaan ze via je keel/slokdarm je maag van binnen bekijken.

Succes Anette

corry zei op

annete en patrick bedankt voor jullie steun,, mijn huisart heeft verwijsing van longfotos gegeven?????? en moet maandag bloed prikken maar ik voel me niet goed,,,,,, ze heeft me nx gegeven voor de pijn maar ik ga dood van de pijn,, kan niet normaal lopen en als ik moet hoesten barst ik in tranen uit... bedankt jongens voor jullie hulp... maar ik ga nu naar eerste hulp want ik verga egt van de pijn.... ik laat het jullie nog horen..

corry... zei op

help help ,,,, mijn dokter,, huisartsenpost zeggen gewoon nx aan de hand stress...... kom nou ik verga van de pijn.net naar eerste hulp gereden en met veel pijn en moeite werd ik geholpen en hoe,,,, na een preek omdat ik naar de huisartsenpost moest,,, hebben ze ff mijn bloeddruk gemeten en mijn rug is vermoedelijk spierpijn,,,,, ze kunnen mijn nog meer vertellen ik heb gewoon jullie symtomen... en ik wil mezelf laten onderzoeken op middelrif scheurtje maar dat vindt de dokter echt niet nodig,,, mijn zweet aanvallen, pijn scheuten al 1 maand bijna nies kunnen eten en wat ik eet komt er wer uit,,, en als ik die pijn uitmoet leggen,,, aaaaaaaaaaa,,flauw vallen,,, en zon pijn in mijn zij en 8ter schouderbladen... over ,mijn maag doet ook zo zeer,, ik ben constant misselijk maar ik print dit uit en ga weer als het onhoudbaar wordt,,, x en bedankt voor alles,,,, zo fijn dat ik mensen heb die zelfde mee makeN ALS IK EN DUS NIET DE ENIGE BENT,,, DOKTER ZEGT MIDDELRIFSCHEUR KOMT BIJNA NOOOOOIT VOOR????

romy zei op

hallo, ik heb net al jullie reacties en verhalen gelezen. Erg aangrijpend allemaal. Ik heb zelf nergens last van gelukkig maar mijn vader daarentegen vergaat van de pijn. In het begin kreeg hij last van maagzuur. De arst stuurde hem steeds weg met de mededeling dat hij zich teveel opwind en te gesrest is, vandaar dus die maagzuur. Echter de pijn werd steeds ondraaglijker. Hij voelde brandende pijn langs zijn slokdarm tot aan zijn oren toe en een vieze smaak in zijn mond. De laatste tijd is er nog bijgeomen dat de brandende pijn doorstraalt naar beneden dus zijn hele buik en rug tot aan zijn bovenbenen. Soms denkt hij dat hij een hartaanval krijgt dan weer ook benauwd. Hij is de laatste maanden meer dan 10 kilo afgevallen durft bijn a niets te eten omdat hij bang is dat hij weer pijn krijgt.
de medicijnen van de arts helpen niet op dit moment is dat zantac en pijnstillers toch blijft hij soms dagen wakker.
na ontelbare keren eerste hulp en biina dagelijks nachtdiensten te hebben gebeld en bezocht is uiteindelijk na bijna twee jaar erachteraan te hebben gezeten is hij opgenomen.
het ging die dag zo slecht dat ik die dag 112 heb gebeld en die hebben mij geadviseerd een verwijsbrief van de ar\\ts te vragen.
na veel moeite gaf hij die eindelijk
nu na meer dan een week onderzoeken en scans enz. is gebleken dat hij een middenrif breuk heeft,\\. Dit hebben ze met een gastrocopie waargenomen terwijl de arts herhaaldelijk zei dat hij ziech de pijn inbeelde en nodig met psygiatrische hulp moets praten. ik weet niet hoe en wat verder
hij heeft talloze soorten medicijnen geprobeert en komt toch weer bij zantac terug maar de pijn blijft ondraaglijk mijn pa is erg sterk en huild noot maar sinds de pijn doet hij dat wel eens van de e pijn dus hij overdrijft ECHT niet zols de huisarts blijft volhouden
nou is mijn vraag wie heeft ervaring met die nieuwe techniek opereren via de slokdarm waar bij er een plastic ringentje wordt genieteen stuk maag wordt dan naar binnen gehaald en vastgeaakt of zo.
de methode is patientvriendelijk en zonder pijn

ik hoop op jullie reactie over die operatie kijk op www.azm.nl voor een animatie van de operatie.
ik wil eerst goede reacties eer ik het aan de internist van mijn vader voorstel want in dat ziekenhuis werken ze erniet mee

monique zei op

Kijk ook eens op onderstaand forum wat betreft middenrifbreuk. Overigens zou ik een orientatie van deze "ziekte" zeker aanraden alvorens een (lus)operatie te laten uitvoeren want dit biedt zeker niet altijd een oplossing en kan zelfs andere klachten veroorzaken.

http://www.medischforum.nl/onderwerp/2624

Ik denk dat er tijdens het lezen met name heel veel herkenning zal plaatsvinden. Succes allemaal!

Monique

Monique zei op

Kijk ook even op http://www.welcome.to/tietze (verwijzing n.a.v. artikel in Algemeen Dagblad d.d. 20 april 2001 http://home.wanadoo.nl/~a.g.hol/reactie.html )

Monique

froukje zei op

heb ook een middenrifbreuk,al de derde keer opgenomen,met pijn achter het borstbeen tussen de schouderbladen,en aanvalspijnen,weer alle onderzoeken gehad in de maag gekeken (endscopie)
resultaat niets te zien behalve breuk in de middenrif,voel me niet begrepen want medicijnen helpen soms heel lang !en dan ineens helemaal niet meer .kan moeilijk een pijn sensatie omschrijven wat er gevraagt word,een oliefant op mijn borst!weet echt niet hoe dat voelt,een steen doorgeslikt?heb nog nooit een steen doorgesloken!brandende pijn ?omschrijf ik als stekende pijn?deze keer zat de pijn hoger .of het nu in of achter mijn slokdarm is,ik weet het zelf niet meer,heb veel last alsof er boeren vast zitten,pijn tussen mijn schouderbladen,en vaak met deze klachten kondigd zich er aangezichtspijn aan,de internist zei letterlijk dat de pijn niet hoorde bij mijn middenrifbreuk,misschien tussen de oren?nou ja zeg !heb ook last van heel taaie slijm ,wat ook pijn geeft en bij het ophoesten de pijn weg gaat,doch de longen en de luchtwegen klinken schoon!help help help.ik weet het niet meer maar heb pijn !!!

ruud zei op

8 jaar geleden kreeg ik kramp rondom mijn ruggegraat
als ik ga zitten krijg ik kramp van het midden van mijn rug tot aan mijn oren en kaak ,ik heb allerlei onderzoeken gehad van binnen en buiten,maar er is niets te vinden.
de pijn gaat allen weg als ik ga ligeen op bed ,en dan ook niet altijd.
dit doet echt zeer ,en voelt als kuit kramp aan.
wie herkent dit ,en weet wat het is?
ruud

Andy zei op

Hello iedereen,

Terwijl ik op zoek was voor een werk over interscapulaire pijn (pijn tussen de schouderbladen), kwam ik op dit forum terecht, en blijkbaar blijven jullie na een middenrifbreuk last hebben van alles en nog wat.

Ik raad jullie aan om even een osteopaat op te zoeken. Vele mensen zijn al door een osteopaat geholpen, nadat ze bijna ten einde raad waren.

De osteopaat zal niet alleen de middenrifbreuk bekijken, maar zal ook de viscera (ingewanden), fasciën (vliezen rond spieren, botten, ...), etc onderzoeken en zo nodig behandelen.
Aangezien een lichaam 1 geheel is, kan dit een oorzaak zijn de pijn die je hebt. Met alleen medicatie zal de oorzaak van die pijn dus niet verdwijnen, maar zoals ik hier gelezen heb alleen pijnverlichting geven.

Als jullie nog informatie wensen, contacteer mij gerust via mail (andy_vandenbulcke@hotmail.com).

Groeten,
Andy

Zen-Shiatsu zei op

Ik heb zelf nergens last van, maar ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig, of iemand wel eens Zen-Shiatsu heeft uitgeprobeert om de klachten te verminderen.
Met Zen-Shiatsu kun je met gewone maagproblemen, met al die bijbehorende klachten, nl vrij veel bereiken, dus misschien kan dit ook verlichting geven.

john zei op

Zeer regelmatig tijdens het eten en drinken een vreemd gevoel in de borststreek ,benouwdheid en duizeligheid. Een paar jaar geleden van de internist Omeprazol voorgeschreven gekregen voor een middenrifbreuk. Weer later een ander probleem namelijk hartritmestoornis waarvoor ik medicatie krijg. Nu is mijn vraag of het iemand bekend is of een middenrifbreuk ook daadwerkelijk long/hart problemen kan veroorzaken. Ik ben benieuwd naar de reakties . John,

murat zei op

voor romy
ik heb je bericht gelezen ,wat dat is een middenrifbreuk operatie zal ik je kort zeggen,ik heb van me 16 de last van mijn maag heb stuk of 15 zweren gehad en maagzuur elke dag,het was gewoon niet te verdragen tot op mijn 25ste te weten kwam dat ik een middenrif breuk had ,nu ben ik 33 heb ik toen tegen de dokter gezegd ofwel maak ik mij van kant of wel help mij,hebben ze besloten e opereren,wel niet een makkie operatie 18kilo afgevallen in 2weken,ja je krijgt inderdaad een nieuwe ring rond je slokdarm,ik ga je wel zeggen ik ben af van dat maagzuur,maar tja maagpijn krijgen ze niet weg,mee leren leven zeggen ze dan,ik weet niet of je pa al opgenomen is maar ik zal hem toch zeggen doet het en je bent af van dat zuur,wil je vragen hebben mail me maar en beste voor je pa!!!!!

hurstie zei op

Ik zal de huisarts gaan vertellen dat ik nu weet waar mijn klachten vandaan komen, blijkbaar moet je hier zelf mee komen.

Vooral de druk op de borst en steken is erg angstig, het lijkt inderdaad wel of je een hartaanval gaat krijgen.

richard zei op

Hoi hoi

Wie weet hoe het komt dat ik steeds tijdens het eten en drinken Koud/Warm steeds zo'n uitstraalpijn krijg in de bovenbuik steeds zeg maar als je eten door je slokdarm naar beneden glijd en zodra die beneden is pijn naar de rug en schouders gaat ik ben vanmiddag naar de arts geweest en die denkt dat het een zweer is van de maag of 12vingerige darm ik heb ook Omeprazol gekregen ik heb er nu 2 geslikt maar verbeteringen nee nog niet ik hoop wel dat t gaat werken want steeds pijn tijdens het eten das ook niets

Jorrit zei op

Het is simpel; de pijn wordt veroorzaakt doordat het maagzuur schade en irritatie aanricht als gevolg van de breuk in het middenrif. Er is medicatie die voor het slapen gaan genomen kan worden die het maagzuur notraliseerd. Tevens dient men een of tweemaal per dag een minder zwaarwerkend medicijn te nemen. (vraag huisarts) . Als na twee maanden de klachten niet minder worden is een operatie mogelijk. Let wel dat dit niet altijd succesvol is. Tevens is het een zware operatie. Er zijn heel veel mensen met een breuk alleen niet iederen heeft er last van.

Tot zover.

Remco Poelman zei op

Ja dit herken ik.Ik ben 26 en heb al 2 jaar deze klachten.Soms zelfs zo erg dat ik dacht dat ik dood zou gaan aan een hartaanval.De pijn op de borst en tussen de schouderbladen.Ik heb een jaar geleden een maagonderzoek gedaan met zo n slang.Er was niets te zien behalve irritatie.Het is echter nog steeds af en toe zo erg.Wat advieseren jullie mij?

linda zei op

Nou wat herken ik hier veel,ff mijn verhaal.
Nu 5,5 jaar geleden begonnen mijn klachten ik ben nu 31 jaar.
Ik voelde en voel het zo (soms kan het wat verschillen)Pijn aanvallen(verschrikkelijk)op een enkele keer na alleen in de avond na het eten.Het begint meestal onder de borsten,onder de ribben straalt uit naar de zijkant over mijn rug zo naar boven,naar mijn kaak en tanden(kan geen percieze plek aanwijzen)soms begint het ook met steken in de kaak neem ik dan paracetamol dan word de pijn meestal niet erger.Nu ben ik daar wel al voor bij de dokter geweest toen ik dit net kreeg maar hij dacht aan spanningen,tijdens mijn eerste zwangerschap leek het erger te worden en naar de bevalling weer minder soms kon er wel bijna een half jaar tussen zitten en dan weer een week of maanden soms maar een dag,nu ben ik weer in verwachting en begin weer veel last van te krijgen.Voor deze zwangerschap was ik 20 kg afgevallen en heb eigenlijk weinig last gehad nu weer 10 kg aangekomen(niet door zwangerschap maar gewoon te veel eten)ben naar de dokter geweest omdat ik dacht aan galstenen maar daar hoort pijn van de kaak en tanden niet bij en hij dacht aan de maag,krijg wel een echo van de gal.
Wat dus ook opvalt veel boeren en niet echt dat zuur maar een heet gevoel in de keel en ook wel dat bij het eten van bijv. brood en dan wat drink het moeizamer weg vloeit.En dan door het boeren het vloeibare mee omhoog komt.Herkent iemand dit ik word dus soms echt gek van die aanvallen wat doen die pijn zeg PFFFF ik wil ervan af.
Ik ben gaan googlen en vond wel meerdere dingen en wat ik ook wel vergelijkent vond was de angina pectorus(of zoiets)toen werd ik wel een beetje angstig maar ik denk dan ook wel heb het nu al een aantal jaren en dan had dat wel aan het licht gekomen.herkent iemand zich dan hoor ik het graag.
Alvast bedankt mensen.
groetjes linda

Anette zei op

Hoi Linda

Ik ben geen arts maar wat ik uit jouw verhaal haal is dat jij waarschijnlijk een middenrifbreuk heb met de bijbehorende klachten die iedereen hier noemt.
Ook wat pijn betreft alsof je een hartaanval oid krijgt.
Ik heb het zelf nl ook (staat hier ergens 27-2)
Probeer dus je arts hiervan te overtuigen en vraag medicatie al weet ik van dit forum dat niet bij iedereen de medicatie doet waarvoor het gegeven wordt. Bij mij helpt de omeprazol wel goed dus tja is maar net hoe je op een medicijn reageert. Je kan ook om Losec of Nexium vragen al is het volgens mij allemaal 1 pot nat maar heeft het medicijn zijn eigen naam.
Huisarts heeft mij ook aangeraden wat af te vallen waardoor de klachten ook minder kunnen worden, zal verklaarbaar zijn dus waarom jij nu wat meer last hebt nu je wat bent aangekomen.

Sterkte Anette

linda zei op

Bedankt anette ik zal dat zeker gaan doen,ik krijg nog wel een echo van de boven buik maar ik heb al begrepen dat ze daar niet kunnen zien als je een middenrif breuk heb,ik ga het ook tegen de gyneacoloog zeggen want ik ben inmiddels zwanger van de tweede want je mag denk ik niet alles slikken als je zwanger bent,het maak mij niet zoveel uit als ik maar minder pijn heb.
groetjes linda

Davud zei op

Beste mensen!

een paar maanden geleden is bij mij een middenrifbreuk geconstateerd. De huisarts heeft nu besloten dat het geopreerd moet worden, omdat de medicijnen niet aanslaan.

Ik ben nu op zoek naar andere mensen die ook een operatie hebben ondergaan. Ik zie er best wel tegenop. Aan die mensen heb ik dan ook vragen zoals: Hoe lang duurt de opname, Hoe lang duurt het herstel enz enz. Graag een reactie van mensen die hier ervaring mee hebben!!!

Alvast bedankt.
David

maria zei op

Ook ik heb last van een middenrifbreuk, met bijbehorende klachten
Ik heb de afgelopen maanden bijna geen klachten gehad.
Ik doe als volgt: Ik eet geen kruiden, prei uien, vet
citrusvruchten koolzuur, drink weinig koffie.
Ik heb mijn bed iets hoger gezet en ga na het eten een half uurtje lopen.
En de klachten worden er echt minder door.

paula zei op

even weer omhoog halen

Hanneke zei op

Mijn middenrifbreuk speelt extra op bij emotionele stress. Door heftige emoties, lijkt het al dagen lang alsof mijn maag op de kop in m'n lijf zit.
Het is de kunst om emotioneel weer rustig te worden, maar zoiets gaat niet op commando. Het voelt alsof de ontstekingen in de slokdarm bij de maagingang knalrood ontstoken zijn en luid protesteren.
Wat voelt dat toch ellendig, zo'n schreeuwend misselijke maag/middenrif.
Ik ga maar een beschuitje eten een warm glaasje melk drinken, dat wil nog wel eens helpen.

Groetjes, Hanneke

Danielle zei op

Hallo allemaal,
Heb ook geregeld last van krampen op borstkast uitstralend naar mijn kaak. Nu vraag ik me af hoe komt zo iets? De symptomen lijken dus ook op een middenrifbreuk, maar wat ik dan niet begrijp is dat een cardioloog mij totaal heeft onderzocht en concludeerde dat mijn hart helemaal in orde was. Hij kon mij verder niet zeggen hoe ik aan deze klachten kwam, waarschijnlijk verkrampte mijn aorta (door stress) en dat veroorzaakte deze heftige pijn. Maar met jullie omschrijvingen is het volgens mij duidelijk dat het bij mijn ook om mijn middenrif gaat, maar waarom zegt zo'n arts dat dan niet?
Heeft het nu echt alleen maar met stress te maken?

Hanneke voor Danielle zei op

Voor klachten aan je middenrif, moet je toch bij de maag/darm/leverarts zijn. Door middel van een gastroscopie (camera op een slangetje) kan hij in je slokdarm, middenrif en maag kijken.
Misschien kun je zo'n onderzoek eens aanvragen.

Groetjes, Hanneke

Remco Poelman zei op

Ik heb ook een middenrifbreuk maar als ik mn keel schraap komt er ook regelmatig zwart spul uit mn keel.Zijn dat ontstekingen?

Marcel zei op

Het omhoog komen van maagzuur is bij mij gerelateerd met het aankomen in gewicht.
Als ik bv 2 a 3 kilo aankom komt er druk op het middenrif te staan en komt het maagzuur naar boven.
Reeds twee maal een slokdarm ontsteking gehad.
Als ik zorg dat die 2 a 3 kilo er weer af zijn dan is ook vaak het probleem maagzuur weer stukken minder.

Gerda zei op

Hoi allemaal,
Ik herken me helemaal in de verhalen. Ik heb ook een gastroscopie gehad. Niets gevonden. Heb ook omeprazol. Heb echter nog steeds 1x per week last van de eerder zo veel genoemde symptomen..
Vannacht de hele nacht niet geslapen. Vanaf 21 uur gisterenavond alweer 'die hele strakke pijnlijke band om mijn middenrif'(zoals ik het noem).
Als ik ga liggen wordt het erger, dus zit ik nu al een aantal uren op de bank. Na het lezen van jullie verhalen denk ik toch echt aan middenrifbreuk.
Maar... is het ook mogelijk dat je de symptomen ook hebt bij iets anders. Bijvoorbeeld bij brandend maagzuur? Ik heb zelf namelijk niet het idee dat ik brandend maagzuur heb, Ik proef niets, ik merk daar niks van. Ik heb alleen die pijn. Ik vraag het omdat ik bang ben straks naar de dokter te gaan en weer afgescheept te worden met 'brandend maagzuur'. Want brandend maagzuur heeft 1 op de 5 mensen en ik kan me echt niet voorstellen dat die zoveel pijn hebben. Dat zou niet mogen.
Mijn symptomen: pijn in mijn rug ter hoogte van borstbeen, onderrug, schouders, maag, uitstralende pijn. Lijkt alsof ademen een hele opgave is.
hoop dat jullie me kunnen vertellen of brandend maagzuur ook zoveel pijn kan veroorzaken.
dank!
gr Gerda

Anette zei op

Het kan ook door een verkrampte slokdarm komen, er is een officiele naam voor en op deze site als je klikt op myocafe en zoekt naar --> Kramp in de slokdarm, wie heeft tips om hier iets aan te doen. kom je ook veel herkenning tegen.
Ik denk zelf dat ik dus die verkramping van de slokdarm heb (af en toe) en de breuk in het middenrif en niet sluitend maagklepje is bewezen bij mij.

Sterkte Anette

Tiny zei op

Heb gedurende 4 weken nexium geslikt, daar ik tijdens het eten en bij het opboeren lichte iritatie voelde links onder de borst(middenrif)
Daar ik het zelf niet vertrouwde 2 weken geleden gastroscopie gehad, echter geen afwijkingen te zien.
De klachten van opboeren en dan tevens raar gevoel linkerzijde onder de borst zijn weer terug.
Wederom opnieuw nexium slikken, blijven de klachten bestaan dan weer terug naar de h.a. gaan.
Wie heeft ervaring met dergelijke klachten?

Marjon zei op

Wat ben ik blij (ook al klinkt dat vrij stom) dat ik hier mensen zie, verhalen lees die zo herkenbaar zijn!
Sinds juli weet ik dat ik een middenrifbreuk heb na een gastroscopie.
Ik heb pantazol en domperidon gekregen van de huisarts, maar is het "normaal" dat je van die breuk zoveel klachten hebt? Ik heb pijn op de borst, af en toe steken op de borst, een branderig gevoel in mijn bovenrug, pijnlijke borsten, soms pijn in mijn kaken.
Ik word hier langzaam maar zeker wanhopig van, het belemmert me enorm in mijn functioneren af en toe. Ik heb goede dagen maar zeer zeker ook hele slechte.
Vooral als ik de druk of pijn op mijn borst voel, slaat de paniek toe.
Ik ben blij dat ik dit forum gevonden heb in ieder geval en volg met veel interesse jullie ervaringen, tips en belevingen!

Anette zei op

Hoi Marjon

Het hoort er allemaal bij, lees de reacties maar eens.
Natuurlijk kan je nooit het een uitsluiten maar jouw klachten wijzen inderdaad op een kwaal waar hier bijna iedereen last van heeft.
Sterkte

Anette

Diana zei op

Ook hier zeer herkenbare symptomen, slik al jaren pantzal, tegenwoordig 2x daags 40 mg.
Maar nog veel last, daarom a,s vrijdag weer een maagonderzoek.
Mijn vraag waar ik echt mee zit, is dat de pijn bij mij vooral opspeelt bij inspanning. zelfs bij meer dan 5minuten gewoon stevig doorlopen begint de brande pijn op te komen, straalt erg uit in armen en de rug.
De andere symptomen zoals in bed liggen herken ik wel maar ik zie niemand die beschrijft over deze pijn bij inspanning, begin me echt zorgen te maken, en bang dat het niet alleen een maag probleem zal zijn..
Wie o wie kan ook niet sporten door de zure brandende pijn die dan komt?

Diana zei op

Ook hier zeer herkenbare symptomen, slik al jaren pantzal, tegenwoordig 2x daags 40 mg.
Maar nog veel last, daarom a,s vrijdag weer een maagonderzoek.
Mijn vraag waar ik echt mee zit, is dat de pijn bij mij vooral opspeelt bij inspanning. zelfs bij meer dan 5minuten gewoon stevig doorlopen begint de brande p ijn op te komen, straalt erg uit in armen en de rug.
De andere symptomen zoals in bed liggen herken ik wel maar ik zie niemand die beschrijft over deze pijn bij inspanning, begin me echt zorgen te maken, en bang dat het niet alleen een maag probleem zal zijn..
Wie o wie kan ook niet sporten door de zure brandende pijn die dan komt?

Liesbeth zei op

Voor Diana

Las dat je pijn krijgt na inspanning, mijn vraag
ben je al ooit door een cardioloog onderzocht..
Zo niet zou ik zeker gezien de klachten die je hebt
een afspraak maken; ik had een jaar of 8 geleden ook deze klachten, wat bleek ik had onstabiele Angina Pectoris en Vaatspasme heb er medicatie voor gekregen na een aantal onderzoeken met regelmatige contrôle elke 3 maanden gaat dit nu redelijk weer..
Als je me nog iets wilt vragen mag je me gerust mailen,
Succes en groetjes Liesbeth

Marjon zei op

Het valt een beetje stil hier?

Dennis zei op

Ik herken mijn klachten uit jullie klachten.
Ik heb alweer een tijd geleden een scopie gehad, waaruit bleek dat de spier bij m'n slokdarm (reflux) niet goed functioneerde. Een paar jaar later weer door de molen gegaan, maar toen na overleg niet de scopie gedaan.
Vanalles geprobeerd en wat wel leek te helpen is om de juiste voeding te nemen en niet te veel.
Laatste tijd wel weer erg veel pijn, heviger, uitstralend naar m'n kaken en soms linkerarm. Op dat moment weet ik ook niet hoe ik moet zitten en hou ik vaak m'n adem in om te pijn tijdelijk te verlichten. Ik lees dat meerdere hier last van hebben. Wat helpt bij jullie op zo'n moment het beste? Wat kan ik op dat moment het beste nemen?

Anette zei op

Ik ga heel erg rechtop staan, schouders naar achter strekken en drink heel veel kleine slokjes koud water.
Vaak verdwijnen de klachen dan snel maar soms duurt het wel tot een uur voor het echt weg is.
Maar het helpt uiteindelijk wel bij mij.

Marjon zei op

De pijn op de borst, doortrekkend naar kaak en linkerarm is vaak ook heel eng, zodat je van kwaad tot erger gaat. Ik heb dat ook. Wat wel wil helpen is niet stil te gaan zitten, maar juist iets te gaan doen, stofzuigen, een stuk wandelen met de hond en dan stevig doorlopen, schoonmaken, opruimen, noem maar op. In beweging blijven helpt bij mij het best.

Dennis zei op

Ja, het is ook eng, hoe komt het eigenlijk dat het naar de kaken en arm uitstraalt? Ik heb het gelukkig niet extreem lang achter elkaar, maar je voelt wel heel lang de na weeen. Als ik het echt zo hevig heb, ben ik niet echt in staat iets te gaan doen, dan probeer ik juist zo rustig mogelijk te blijven.. Veel bewegen zou denk ik wel van deze 'aanvallen' meer kunnen voorkomen. Ik zal het proberen met slokjes water, dankje voor de tip.

Thea zei op

Hoe kom je aan een middenrifbreuk? Wat is de oorzaak? Weet iemand mij dat te vertellen?

Marjon zei op

Ik voel me ellendig nu, ik moet het even van me afschrijven.
Sinds een jaar weet ik dat ik een middenrifbreuk heb, maar dat je er zoveel "klachten" van kon hebben, wist ik niet.
Ik heb goede en slechte dagen en uiteraard op de slechte dagen voel ik me miserabel.
Hebben jullie allemaal een reeks aan klachten die bij je middenrifbreuk horen?
Hartkloppingen, druk op de borst, steken op de borst, een continue vol gevoel in de maag, soms pijn in de maag, pijn in de armen, pijn in de kaken, pijn in de rug?
Ik ben met regelmaat bij de huisarts, die me vertelde dat door de middenrifbreuk mijn slokdarm ook op gaat spelen. Hij luistert naar mijn hart, maar dat is netjes (alhoewel het soms wel sneller slaat).
Hebben of hadden jullie ook de angst dat het je hart was?
Ik let op wat ik eet, slapen doe ik wel goed.
Kan het zo zijn dat als je iets eet wat je maag niet kan verdragen, dat je er dagen last van houdt?
Ik zou heel graag jullie ervaringen, tips, medicatie en nog meer van jullie horen.....
Ik voel me knap beroerd nu.....

Marjon zei op

Vraagje voor de vrouwen onder ons....hebben jullie soms ook het idee dat je BH vreselijk knelt, dat ie ineens te klein is, dat ie gewoon niet lekker zit omdat je maag vol en opgezet is ?

Marjon zei op

Ik heb een middenrifbreuk met ongelofelijk veel klachten.
Nu ben ik sinds 3 weken aan het Sonja-Bakkeren....en vanaf dat moment ook geen last meer!
Als ik smokkel moet ik het bezuren, dus dat is een stok achter de deur voor me.
Ik zeg niet dat het een wondermiddel is, maar voor mij werkt het. Ik denk dat het eetpatroon wat meer uitgebalanceerd en gestructueerd is.

Truus zei op

Niet altijd, maar wel vaak, heb ik pijn. Het begint bij mijn oren en kaken en daarna komt de pijn in mijn armen. Ik heb een hartonderzoek gehad maar daar kwam niets uit. Vroeger kreeg ik Losec tabletten en tegenwoordig in Frankrijk Nexum, iedere avond 1 tablet voor het slapen. De pijn is echter niet te harden. Ik word er 's nachts wakker van. Er is mij verteld dat het komt door een gat in het middenrif en heb daarvoor 2 onderzoeken gehad. Ik weet het niet meer en ben bang om naar bed te gaan. Een enkele keer krijg ik die pijn ook overdag. Wat moet ik doen?

Anneke zei op

Middenrifbreuk en maagzuurklachten komen vaak voor bij spierziekten, zegt mijn neuroloog. Spieren reageren niet op juiste wijze bij spijsvertering.

Ik heb er een maagzuurmiddel voor voorgeschreven gekregen van mijn arts. CAK neemt het niet mee als basis voor #wtcg vergoeding (uiteraard, zou ik bijna zeggen). Maar een maagzuurremmer kan soms helpen.

coby zei op

Vandaag te horen gekregen dat ik een scheurtje in het middenrif heb.
Ik heb na het eten een band gevoel omde middenrif.
Heb daarbij ook hoofdpijn en pijn in linkerschouderblad.

Wie geeft mij advies?

Marcel zei op

Ik heb al ongeveer sinds mijn 20e (ben nu 47) maagzuurproblemen. Aangezien veel familieleden om mij heen dat ook hebben altijd gedacht aan een familiekwaal. Totdat 8 rennies op een dag, en alle andere vrij verkrijgbare middelen niet meer afdoende waren. Na endoscopie is gebleken dat ijk een forse middenrifbreuk heb. 2 jaar geleden begonnen met Omeprazol, eerst 40mg daarna 20mg. Maagzuur weg maar wel bijwerkingen.. misselijkheid, afname eetlust en soms diarree. Dit werd de laatste paar maanden zo erg dat ik weer naar de dokter ben gegaan. Nu geswitched naar Nexium (esomeprazol) en de klachten zijn meteen weg, of in ieder geval een stuk minder. Nu blijkt Nexium voor 90% hetzelfde te zijn als omeprazol maar net zonder het stofje dat de klachten veroorzaakt. Iedere huisarts zal Omeprazol voorschrijven onder druk van de verzekeringen en apotheken.. Terwijl het op dit moment maar 3 uero per 30 (1 maand dus) goedkoper is.
Laat je nooit afschepen met Omeprazol, ga voor Nexium! De dokter zal willen dat je met Omeprazol begint, en wellicht hebben 90% van de mensen geen klachten, maar ik zou voor Nexium gaan

mar zei op

Hallo ik lees dithier zo is maar kan je met een middenrifbreuk ook zo afvallen.
heb niet zo veel eetlust maar doe het wel maar val maar af ben wel veel misselijk
groetjes,;)

Jamie zei op

Je kunt zeker ook veel afvallen van een middenrifsbreuk. Ik ben inmiddels na 2 jaar al 15 kg afgevallen!

Ook al een nissen operatie gehad, maar nog steeds veel last van maagpijn, steken in bovenbuik en hele maaggebied, pijn op borst en algemeen gevoel van beroerd voelen!

Medicatie lijkt ook totaal niet aan te slaan!

Hoe gaan jullie om met deze vreselijke onderschatte ziekte? Ik ben er onderhand zwaar depri van!

Veel sterkte voor iedereen!!

JAYJAY zei op

hallo mensen k zal ff vertelle wat k elke dag moet meemake ik ben jay ben 22 jaar k was een fanatieke fitnesser elke dag cardio en fitnesse 2 tot 3 uur ging ik door op me 21ste rond okt/nov begon het de pijn presies in me midderif voordat ik ging slape dacht ik zal ff iets gaan eten nou ik paar frikanndele bakke enz 3 uurtjes later ging k in me bed ligge beetje tv kijke enz 03:49 begon het een helse pijn presies in het midde van mij borst een beetje onder de pijn werd zo erg dat ik ook ineens een hyperventilatie kreeg k werd naar eerste hulp gebracht kreeg daar een tramadol en een omeprazol en een paracetamol.. sindsdien ben ik nogal veel afgevalle nooit meer getraint sindsien ben gewoon van een sportieve persoon naar een wrak veranderd ik slik nou gemiddelt al 6 tot 7 maande lang al omeprazol en tramadol wie zou mij knne vertelle wat k mischien zou kunne hebben want dokter blijf maar medicatie voorschrijfe maar eerlijk gezegt ik zie het leven ook gewoon nie meer zitte k ben gewoon een wrak geworde sinds ik die medicijnen slik en savonds als ik klein beetje iets eet dan begin k een marteling te ondergaan de pijn in me midderif tusse mij borst onder beetje in. doet zo een pijn zelfs drinke en medicijne inneme helpe dan nie meer wie kan me plz vertelle waaar ik aan lijd wat ik heb toen ik 21 was k was toen zo gelukkig nooit pijn en nou 22ste aleen maaar medicijne inneme k ben een wrak k zie het egt ook nie meer de niett om te leven alstublieft mense help me wie herkent dit !!??

MVG Jayjay

Mussy zei op

Hoi Jayjay, ik weet precies wat je meemaakt. die medicijnen beschermen je maag en slokdarm vanwege het maagzuur. Je wordt er alleen niet beter van. Wat ik zelf nog inneem is een lichte anti depressie pil Lexapro om de dag. Dit was op advies van de internist. Je moet ook goed opletten om kleine porties te eten. Plus niet tegelijkertijd eten en drinken. Verder geen gefrituurd eten. Succes met deze tips.

tooske zei op

ik heb ook deze klachten,maar ik heb ook een uitsraaling naar de hals ik heb een maag slokdarm thee gekocht bij van piggen in haarlem.ben nog maar net begonnen maar ik moet zeggen dat het al een heele verlichting geeft . ik weet niet wat ik heb, ben alleem bij k.n.o arts geweest die heeft in mijn keel gekeken en zag dat de slokdarm een beetje rood was.verder weet ik nog niks en als ik iets meer weet dan laat ik het weten groetjes tooske

bep zei op

Hallo,vaak pijn op de borst,gaat vaak over door water te drinken,na onderzoek scheurtje in middenrif(reflux)klacht opboeren pijn op de borst-pijn in de kaken en armen GEEN GAL OPBOEREN ik heb een hartonderzoek gehad,alles goed ALLEEN ALS IK GA LIGGEN GAAT HET OVER .
GROETJES BEP.

JoLene zei op

Ooit heb ik eens gelezen dat de zenuw die bij een hartaanval de pijn in kaken en arm veroorzaakt dezelfde is die de uitstralingspijn bij maag/galkrampen in je arm en kaken geeft. Niet negeren, maar het is maar een weet

Roberta zei op

Sinds 2003 Een geconstateerde middenrifbreukje,na heel veel klachten. Pantazol geslikt,helpt voor een deel van de klachten,maar het ergste zijn de hartritmestoornissen,die een paar keer per week optreden,van heftig tot zeeeeer heftig,tijdens of na het eten. Wie herkent dit? Heb al 4 internisten en MDL artsen bezocht,maar niemand herkent het,ik word er moedeloos van,durf bijna niet te eten en ben al 11 kg.afgevallen het laatste jaar,jammer. Graag reakties over hartritmestoornis tijdens of na het eten!!
Dank alvast

glenda zei op

Hallo iedereen
ik heb sinds kort gehoord dat ik een middenrifbreuk heb, ik heb heel veel last van, heb medicijnen voor gehad, maar het helpt niet, ik zou ik graag willen weten of je daarvan ook last krijgt daat je niks proeft, en alles bitter smaakt, zelfs de tandpasta

miriam zei op

Even een tip voor iedereen die bang is voor een maagonderzoek(gastroscopie) , bij mij is een middenrifbreuk vastgesteld dmv rontgenfoto vd maag waarbij je een bariumpap moet drinken, zodat de maag/slokdarm goed in beeld .

Lia zei op

Sinds enkele maanden is bij mijn moeder een middenrifbreuk geconstateerd. Zij heeft eerst pantazol geslikt, maar werd hier beroerd van. Nu heeft zij nexium, maar ook hier gaat het niet veel beter door. Is dit herkenbaar? Klachten: moe, weinig energie, pijnlijke bovenrug, schouderbladen, zwaar gevoel in armen en benen. Het lijkt weinig voor te stellen zo'n breukje, maar je leven veranderd er wel door. Graag reacties. Alvast dank.

C.feskens zei op

Als ik die verhalen allemaal lees mag ik niet klagen met mijn reflux.Heb een middenrifbreuk van 3 cm.en daar valt mee te leven in mijn geval.Ieder geval blijkt anders te zijn.Heb wel last als ik wat al te zwaar werk doe en intensief aan sport doe zoals fietsen en wandelen.Doe ik sporten op een rustige manier voel ik me op mijn best.Slik medicijnen en moet zeggen dat die helpen en het euvel doen verlichten.Voordien had ik echt steken vooral bij het bukken.Eet drie maaltijden per dag maar ga na de hoofdmaaltijd altijd een uurtje zitten of liggen en dat doet deugd.Maar je moet er mee leren leven en dat valt altijd niet mee.Gelukkig moet ik niet meer werken en kan mijn dagen zelf indelen zodat als het mij te gortig wordt kan gaan liggen dat het een beetje wegzakt.Ben 82 jaar maar mijn gevoel zegt dat ik het al lang onder mijn leden had en heb maar ben er gewoon mee door gegaan tot dat het niet meer kon vanwege de pijn.Beetje stom geweest maar gelukkig toch weer op tijd naar de specialist geweest naar mijn gevoel.Nu maar proberen om verder te leven met deze kwaal en het beste er maar van te hopen.

maggy zei op

dat iedereen ,
wat een verhalen maar als je er zelf last van hebt zijn deze verhalen tot op een punt wel hetzelfde ,
momenteel ben ik twee maanden in behandeling met zantac en pharomed , nu ondertussen omaprazole en zantac en ben ondertussen aan de onderzoeken begonnen
maar ik moet zeggen bij mij helpen de medicatie's niks dus ik hoop dat ze er een oplossing voor vinden want de pijn is momenteel ondraaglijk.

Ferry zei op

Hallo allemaal, de meeste klachten heb ik hier terug kunnen vinden die ik heb.

Wat ik niet lees is waar ik extra last van hebt:

S'avonds na het eten laat ik de hond uit, maar koude lucht van buiten geeft mij extra veel pijn in zowel mijn middenrif, schouders uit stralen na mijn beide armen richting handen.

Het gevoel dat ik dan elk moment van de benen ga.
Ben ik weer binnen dan verdwijnt het vaak binnen 10 minuten.

Nu is mijn vraag of jullie en anderen dit ook herkennen?

M.vr.gr. Ferry

Marthijn van Tellingen zei op

Yep,allemaal heel herkenbaar..ik heb alle zelfde symptonen..bij mij is het zelfs al zover dat mijn hand ,linkerhand ook blauw word.Nu is mijn maag helemaal omhoog door mijn middenrif heen gegaan en sta ik op het punt geopereerd te worden,dus ik zou toch maar eens een scan laten maken waar jouw maag zich op dit moment bevind.2 jaar geleden is bij mij geconstateerd dat mijn maag een stukje door mijn middenrif was,maar na vermeerdering van klachten het laatste jaar weer een scan laten maken en ben me doodgeschrokken..mijn hart knelt tijdens en na het eten af en daardoor de duizeligheid en blauwe,koude hand..Jouw symptonen zijn precies dezelfde als mij,dus ga AUB terug naar de arts en vraag een scan en leg hem mijn uitleg voor..
mvgr Marthijn van Tellingen te Emmen

Nelly zei op

Hallo allemaal ik had ook een middenrif breuk moest zelfs zittend slapen veel medicijnen geslikt wat niet meer hielp,uiteindelijk geopereerd ze hebben een matje op de breuk bevestigd ,sindsdien heb ik nergens meer last van

peet zei op

hallo nelly .
wat goed nieuws is dat .
ik heb het al 20 jaar ,slik vanal voor de pijn .
toch even een paar vragen .
hoe lang hebt jij er last van gehad .
mag jij nu van alles doen ,ik heb gehoord van iemand en die mocht niet meer tillen als 5 kg .
anders ging het weer fout .
hoe lang heb jij in het ziekenhuis gelegen .
of was het er in en er uit .
maar nu helemaal zonder pillen ook weer gewoon slapen .
ik slaap ook al 20 jaar zittende in bed .
ik weet het zijn een hoop vragen .
ik hoop dat ik wat terug hoort .
gr peet .
ps ,moet woensdag naar het ziekenhuis voor een gesprek

Roefie aan Peet zei op

Gebruik je ook hulpmiddelen bij het zittend slapen, bijv. een rugsteun achter je kussens ? Het lijkt me dat je al slapend steeds scheefzakt en zelfs uit je bed zou kunnen vallen. Ik ben benieuwd hoe jij dat een beetje prettig oplost.

Misschien bestaan er bedsteunen met 'zijkleppen'?

peet zei op

hallo roefie .
wij hebben een grote bed maar in tween .
dus ik slaap dus soort van zittend omdat dus de helft van het bed omhoog staat (auping ).
was wel erg duur maar op deze manier kan ik dus wat slapen .
wat raar is ik valt dus niet uit bed maar ik rol altijd naar mijn vrouw toe en wordt dan wakker omdat het maagzuur dan uit mijn maag loopt .
wekt al 20 jaar zo ,nog nooit uit bed gevallen .
gr peet

n zei op

jkj

nicolet zei op

hoi ik heb al jaren last van maagzuur en slik daar 2x dgs pantoprozol en domperidom voor nu ben ik de laatste jaren veel bij gekomen en heb weer meer klachten waar door ik me zorgen maak ik heb erg last van me oren maar ze kunnen niks vinden me oren zien er netjes uit nu heb ik sinds een half jaar last van me linker kant me gezicht aangezichts gevoel is heel anders lijkt als of het voelt dat er een verdoving van de tandarts in zit en me oren doen zeer soms heel heftig en dan ook een soort kramp gevoel bij me borst en hals en kaak en straalt uit na me oog links ik maak me zorgen ik denk dat het een breuk in me middenrif is maar vraag me af of er meer mensen zijn die ook als klacht hebben dat de oren zo zeer doen ik ben ook bij kno arts geweest en die zegt me oren zien er netjes uit nu moet ik vanmiddag na de kaak chirurg dat die na me kaak kan kijken en ik ga nog een gastro scopie krijgen
groetjes nicolet
maak me best veel zorgen en vind het eng

Thea van Erkelens. zei op

Ik heb sinds 1994 een middenrif breuk en er eigenlijk met gebruik van Omeprazol weinig last van gehad maar het laatste half jaar zijn de klachten erg toegenomen, heb niet het zuur of pijn maar heel vaak hartkloppingen en hartritmestoring ik heb er al 3x voor in het ziekenhuis gelegen en sta nu onder controle bij een Cardioloog maar men zegt dat mijn hart goed is het is mijn midden rif,ik slik nu sinds 4 weken 2x Esomeprazol 40 , 2x Pomperidom 10 en 2x 1 halve oxazepam ,ook ben ik in 5weken7 kg afgevallen .Gelukkig heb ik sinds die tijd geen last meer gehad.

Kevin zei op

Hallo,

Ik ben Kevin 22 jaar. Ongeveer 2 jaar geleden na een gastrocopie hebben ze bij mij ook een breukje vastgesteld. Men maag zit er dus een 3tal cm door.
De dokter heeft me pantomed voorgeschreven, maar uit ondervinding is water drinken bij mij veel effectiever.

Volgende klachten heb ik:

Veel boeren na eten.
Soms het zuur. => tenzij ik goed op de voeding let en niet eet op abnormale uren. Ik slaap ook met verhoging voor het zuur tijdens de nachtrust tegen te gaan.
Soms dagen pijn in bovenrug/schouderbladen.
Soms pijn onder het borstbeen, wanneer ik lange tijd het zuur heb.
Soms dikke doorzichtige brokken slijm ophoesten, wanneer ik lang het zuur heb.

Ik vind het vrij lastig om met te leven, aangezien ik nu op alles moet letten qua voeding en drank. Ook met sporten enzo moet je opletten. Ik pakte graag gewichten op in de fitness, maar de dokter raad me dit nu ook af omdat het de breuk kan verergeren...

Mijn vragen naar jullie toe: Kan een breuk verergeren? Kan de maag volledig in de borstholte terechtkomen? Moet je de breuk regelmatig laten controleren? Moet een controle altijd met gastro of kan dit ook met foto?
Ik hoop op wat reacties die me kunnen helpen;)

Mvg Kevin

Diana zei op

Hallo,

Wat een herkenbare verhalen en klachten zeg..
Heb al een aantal jaar enorm last van enorme benauwdheid en kortademigheid.
Waarbij de artsen bij mij dachten aan me longen (invb astma patient) Maar omdat daarvoor bestemde medicatie niet aansloeg en veel onderzoeken niks uit kwam,was dat niet het geval. Daarna ook nog hart onderzoeken gehad,maar daar kwam ook niks uit.
Maar omdat ik nu sins de laatste weken enorme brandend maagzuur/opboeren/lucht golven,eten niet meer kan verdragen en het gevoel dat me eten niet zakt ect. Ging er ook bij mij een lampje branden.. Zal het dan ook van mij van me maag of middenrif komen??
Zelfs nu ik dit typ heb ik het enorm benauwd en enorm drukkend gevoel op maag.
Slik nu eeen aantal dagen al Omeprazol,maar geeft helaas nog geen resultaat.
Ook heeft de huisarts op eigen aandringen nu een endoscopie aangevraagd. Moet nu 21 november.. maar lijkt nog wel een eeuwigheid met die enorme klachten.
Ook al zal dat onderzoek geen pretje zijn,ben zo benieuwd wat er uit gaat komen.
Kan momenteel ook echt niks eten,of ik krijg al enorme klachten(ook bij licht verteerbare dingen)
Eten waar je normaal gesproken van hoort te genieten is nu gewoon een drama.
En niet eten is helaas ook geen optie.
Hoop dat er snel ook wat duidelijkheid komt,en dat de Omeprazol zijn werking mag gaan doen.
Wel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben.. En tips en adviezen zijn van harte welkom!!

Groeten Diana (31 jaar)

sjoerd zei op

ik ben voor het eerst op deze site gekomen en lees hier de problemen van een middenrifbreuk.
ik heb daar ook last van gebruik ook al een aantal jaren
omeprazole heb dan ook geen last van maagzuur.
Maar als ik gegeten heb en ik ga mij inspannen dan krijg ik een ontzettende pijn op de borst wat ook wel naar de rug uitstraalt.
eet ik s,morgens niet dan heb ik ook geen last.
dus de klachten komen alleen als ik gegeten heb.
en mij dan ga inspannen.

Phil zei op

Goedemiddag,

Heb deze site pas gevonden, helaas zoveel lotgenoten maar ook heel fijn te horen hoe het iedereen vergaat en dat je niet alleen staat.
Veel herkenningspunten, was ook al jaren aan het doktoren, maar is nu zeker na röntgen, echo en endoscopie dat het een middenrif breukje is. Totaal geen zuur gelukkig moet er ook niet aan denken dat ik zou moeten zitten slapen want dat doet bij mij weer teveel pijn, ik moet echt plat om de druk weg te nemen van het middenrif. Heb ook het gevoel van die band en de knellende bh. Maagpijn, hoofdpijn enz. Medicijnen helpen niet dus als ik dagen heb dat het heel heftig is, houd ik me wat rustig, eet wel 6 keer kleine beetjes op een dag, maar ga niet meer naar de dokter. Maar hoe blijven jullie functioneren met die pijn?

peet. zei op

hallo phil .
heb het 20 jaar uit gehouden met pillen en noem maar op .
ook 20 jaar lang zittende slapen .
maar het is nu over ,sta op de lijst om geholpen te worden .
al is het maar voor 50% dat het minder is ben ik al blij .
altijd het zuur hebben tot overgeven aan toe .
dus gewoon naar de dokter blijven gaan en als het niet meer gaat ,dan maar het ziekenhuis .
gr peet .
ps ziekenhuis is het dia in leiden .

chris zei op

hallo allemaal herkenbare punten maar mijn vraag is
met een middenrifbreuk kan men daar oud mee worden
grts

Cati zei op

Hallo lotgenoten,
Met een middenrifbreuk kan je heel oud worden, maar niet altijd op een makkelijke/pijnloze manier. Zelf heb ik nu zes jaar. Eerst veel pijn in rug en een soort hartaanvallen. Geen reflux. Daarna 5 jaar zonder klachten met Bètablokkers en 2 x 40 pantazol. Helaas nu ineens weer hartklachten, volgens cardioloog alles goed, en hevige rugpijn doortrekkend naar, arm en benen. Arts dacht aan galblaas. Die is er nu uit, maar helaas geen verbetering. Dus waarschijnlijk toch weer de breuk. Nu meer medicijnen en anders een maag operatie. Maar ik lees dat daar toch veel bezwaren aan kleven.
Ik wens iedereen sterkte.
Cati

peet zei op

hallo .
ik ben 57 al 20 jaar lang breuk in mijn middenrif .
nu is het over ,operatie gehad .
is gewoon feest ,kan alles weer eten ,slaap weer gewoon .
dus als het kan laten opereren .
gr peet .

aleida zei op

hallo
ik ben vandaag voor het eerst hier en zie dat ik zeker niet alleen die problemen heb,maar waar ik het ergste mee zit dat ik zo stink uit me mond daardoor...is daar wat aan te doen ik gebruik pantazol maar dat is alleen tegen de pijn maar die lucht ik doe er van alles aan maar niks helpt?
kan iemand mij daar iets over vertellen?
grt aleida

Gideon (Leiden) zei op

Hallo lotgenoten,

Ik ben een jonge gozer van 25 jaar,
Een aantal maanden gelden last gekregen van maagpijn, ik naar de huisarts, daar werd mij verteld dat het gewoon stress was.
Ik later weer terug, was niet over gegaan , na veel zeuren bij de internist geweest (Diac Leiden) en heb daar een gastroscopie gehad. Toen is er een (kleine) middenrifbreuk geconstateerd.

Mijn klachten Zijn: Maagpijn, drukkend gevoel op de borst, pijnscheuten in de borst, keelpijn, moeite met slikken, misselijk, erg benauwd, raar gevoel in de neus/soms verstopte neus, rugpijn.

Zijn er meer mensen die benauwd zijn ervan?
Ik vind het verschrikkelijk dat ik niet meer kan sporten, ervaringen?
Kan ik niet gewoon een operatie ondergaan?
Zijn er meer mensen van in de 20 of jonger met dezelfde klachten?

Groetjes

Cati zei op

Gideon,
Ook ik ben bij de internist in Diac, al jaren, met hetzelfde probleem. Bij mij hebben maagzuurremmers geholpen, 2 x per dag. Soms komt het probleem wel weer terug, blijven oppassen met eten. Met mij is ook gesproken ove een operatie, het Diac heeft daar een specialist voorf. Maar het lijkt met erg ingrijpend.
Gr. Cati

Maathe zei op

en operatie van een midddenrifbreuk via de slokdarm?? Graag reacties

Maathe

Alix zei op

Hallo
ik ben een meisje van 18 en heb sinds ik 12 ben heel vaak last van een vreemde pijn rond mijn middenrif en steken naar mijn hart, de laatste tijd heb ik ook vaker en vaker hoofdpijn, maar ik heb zoals de meeste van jullie niet echt last van brandend maagzuur. Ik heb er het vaakst last van als ik stress heb of vroeg uit mijn bed moet. Soms heb ik er maanden geen last van en dan weer plots weken heel erg veel.
Ik dacht altijd dat het meer een hartaandoening was, maar hartonderzoeken bleken niets op te leveren.
Is het waarschijnlijk dat ik dan toch een middenrifbreuk heb al heb ik niet echt last van brandend maagzuur en komt het maar nu en dan eens?

hester zei op

Ik heb mei 2012 een operatie gehad.
Pittig en het jaar daarop veel darmklachten gekregen.
Nu 1,5 jr. later zit de maag weer voor de helft continue boven het mdidenrif. Een volgende opratie zal moeten plaatsvinden binnenkort, omdat ik ernstige slikklachten heb en veel pijn (meer dan de 1e keer) Door die slikklachten en de maag die niet goed funktioneert, worden de medicijnen die ik moet nemen i.v.m. een hersenziekte, niet goed opgenomen.
Helaas, maar het zal moeten. Door mijn ziekte zal het zeker een jaar duren voor ik weer een beetje energie zal hebben. Het komt goed, dat weet ik.

annamarie zei op

hallo ik ben nieuw hier,maar heb veel reacties gelezen over middenrifbreuk en pijn.

mijn man heeft jaren pantroprazol geslikt voor maagzuur.

in jan 2016 kreeg hij koorts en hevige pijn op de borst. opgenomen in ziekenhuis, dachten dat hij lomgontsteking had.

onderzoeken en na 3/4 dagen naar huis zonder koorts. pijn in keel bleef, naar kno arts, die zei dat het dieper zat, dus naar maagdarm specialist.

overigens bleek het geen longontsteking te zijn, maar na later slokdarmontsteking. dit nadat maagdarmspecialist gastroscopie gedaan had. toen bleek middenrif breuk en gat, waardoor maag in slokdarm groeit en maagzuur in de slokdarm terecht komt.

dit geeft zurige branderige pijn in keel. arts zei dat hij barret slokdarm had met ong. 2cm aantasting van de slokdarm door maagzuur.  eerst werd er ander medicijn voorgeschreven nadat hogere pantroprazol niet hielp. van omniprazol ging het naar ranitidine, met hogere toedingen hielp dit ook niet, en mijn man ging steeds hezer praten.  toen endroprazol en ranitidine, dit hielp beter.

trouwens zijn eten werd steeds minder leuk, door het niet mogen eten van drop,chocolade,soyamelk,gewone melk, alcohol,koffie,knoflook en hete andere kruiden!

toch na overleg met arts door naar chirurg in breda amphia, die gelijk de nissen operatie voorstelde met da vinci computer, dit is zeer goed geslaagd, na 4 dagen naar huis, wel 4 weken vloeibaar eten dmv flesjes die vergoed worden door ziekenfonds.

nu heeft hij alleen veel pijn in middenrif die uitstraalt naar borstbeen en hartstreek en schouder, voor alsnog alleen paracetamol voorgeschreven, gisteren heb ik hem voor de nacht diclovanac gegeven en dat scheelde wel, heeft beter geslapen

voor de rest afwachten of de pijn weggaat als de operatiewonden binnenin beter genezen zijn.

dit verhaal kan jullie misschien helpen, in breda zitten maagdarmartsen, die over de hele wereld les geven om te opereren met da vinci computer, dus heel ervaren.

bij middenrifbreuk eerst gastroscopie en dan operatie want maagzuurremmers alleen helpen niet zolang maagzuur door gat naar boven komt en slokdarm aantast. dit moet gedicht worden.

VanderMan zei op

Hallo allemaal ! Ik ben nieuw hier maar toch hoop ik dat de mensen die dit lezen er iets aan hebben, maar ook mij advies kunnen geven.

Bij mij is ook een middenrifbreuk geconstateerd, een niet goed sluitende maagklep en veel gal werd gezien tijdens de endoscopie. Ik heb last van druk onder het borstbeen, pijn in de buik, soms happen naar lucht en duizeligheid.

Ik gebruik pantoprozol maar ik heb er weinig baat bij. De internist geeft aan dat zij er verder weinig aan kan doen. Ik lig er s'nachts wakker van en werken zit er al een paar maanden niet in.

Graag jullie reactie of er nog operaties hiervoor worden uitgevoerd of andere goedwerkende medicijnen wellicht.Dank alvast.

ReneeK zei op

Hej, Ik kreeg een paar maanden geleden opeens last van zuurbranden (reflux) ' s nachts, zeker een week of twee, later werd ik op een nacht wakker met ontzettende pijn in mijn maag (leek wel of iets afgeklemd werd), durf sindsdien niet meer op mijn zij te liggen.

Heb sindsdien 's nachts pijn in de maag. Overdag heb ik alleen last als ik een lege maag heb. Slik al 5 weken Omeprazol, maar dit helpt niets. Heb nu van de arts Esomeprazol (Nexium) gekregen, kuur voor 4 weken. Volgens de arts helpt dit medicijn bij de meeste maagaandoeningen.

Helpt dit niet, dan eventueel een gastroscopie, maar ga eerst voor een röntgen vragen, want zit niet op een gastroscopie te wachten. Arts dacht aan verschillende diagnoses: maagzweer (maar dat heb ik eerder gehad en voelt anders), helicobacter infectie (dat kunnen ze gelukkig via ontlasting uitvinden) of middenrifbreuk, wat ik zelf denk dat het is. 

Het klinkt misschien raar, maar ik kan me nl herinneren dat ik met onze volvo uitparkeerde, helaas hebben we een probleem met de stuurbekrachtiging (die werkt niet) en ik moest heel zwaar draaien, toen deed ik een beweging, waarvan ik opeens voelde dat het leek of er iets knapte in mijn borst/middenrif. Ik dacht nog: oei, dat moet ik niet te vaak doen, das niet goed. Had maar even kort een pijnscheut, daarna leek het heel normaal. Maar als ik terugdenk kreeg ik volgens mij rond die tijd ineens last van zuurbranden 's nachts. 

Heb ook soms uitstralende rugpijn, zelfs naar heupen en benen. Soms pijn op de borst en soort van hartklopping lijkt het soms wel. Last van mijn darmen, die zijn ook vaak erg van slag. Ook last van boeren/oprispingen en last van veel gas in de darmen.

Veel klachten dus die hierboven ook allemaal beschreven staan. Maar voor mij is het nog niet duidelijk of het echt een middenrifbreuk is. Eerst maar eens afwachten of de klachten vanzelf overgaan met medicijnen.

Maar ik heb begrepen dat een middenrifbreuk in iedergeval niet uit zichzelf overgaat?

dit bericht is gewijzigd door ReneeK op 26 oktober 2018 om 22:57

Dindi zei op

Hey lotgenootjes

Allemaal heel herkenbare verhalen, hier volgen enkele tips die mij helpen.

Bij hevige pijn in mn borstbeen die uitstraalt naar mn schouderbladen en keel drink ik rustig een groot glas water. De pijn zakt dan direct of bij erge pijn na enkele minuten weg.

Ik drink nooit meer alcohol geen sterk gekruid eten wnn je lichaam zegt ik zit vol stoppen met eten, hoe lekker het ook is en ik slaap met driehoekig kussen, te koop in zorgwinkels. Brandend maagzuur s nacht is hierdoor geheel verdwenen.

Ben heel streng voor mezelf omdat ik het gebruik van maagzuurremmers wil vermijden.

Bij zware maag en akelige gevoelens rond maagstreek en buik masser ik met cirkelende naar beneden vloeiende bewegingen mn maagstreek en buik.

Stress is grote factor dus probeer stresssituaties dan ook te vermijden(niet makkelijk)

Aanvaard ook dat dit nooit kan genezen enkel symtoombestrijding met maagzuurremmers of operatie mr wil dit zolang mogelijk vermijden.

Hopelijk hebben jullie iets aan een van deze tips.

dit bericht is gewijzigd door Dindi op 14 april 2019 om 15:45

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login