Geplaatst onder myasthenia gravis, algemeen door nicolevanmoll

mg en sport

Ik ben op zoek naar een passende sport die ik kan uitvoeren met mijn MG . Kan iemand mij hier mee helpen?

Cardiofitness is bij mij al afgeschreven, dit hou ik helaas maar kort vol. 

3 reacties , oudste reactie bovenaan
Betty zei op

Ik zie dat je tot nu toe nog geen reactie hebt ontvangen. Dat is niet zo gek, want er zal geen algemene suggestie zijn, eentje die geldt voor alle MG'ers. Het hangt af van wat jouw sterke punten zijn en wat jouw zwakke. Bovendien moet het iets zijn waar je voldoende plezier in hebt zodat je het vol weet te houden.

In het algemeen wordt aanbevolen iets aan lichamelijke activiteit te doen. En dan is het belangrijk om dat eerst onder  goede begeleiding te doen. Er zijn fysiotherapeuten die er verstand van hebben of je willen begeleiden en e.e.a. langzaam helpen opbouwen. Het is denkbaar dat een revalidatiecentrum (bij jou in de buurt?) je aan een tip kan helpen. Een willekeurige coach in een sportschool bedoel ik niet.

Misschien heb je iets aan dit antwoord? Succes!

Flowerness zei op

Hallo 

Ik ben een vrouw van 35j en van bij de geboorte congenitiale myastenie. De symptomen kennen we allemaal wel snel vermoeid ect. Waarbij mijn neuroloog me ten sterkste afwees te sporten. Nu dankzij mijn opstandig karakter tegen Mg, heb ik toch de voorbije 10jaar aan fitness gedaan. Waarbij ik 2 a 3 maal de week 60 a 90min trainde. Zowel cardio als kracht training. Wat me echt wel veel resultaat bracht. Belangrijk hierbij is dat je zeer goed naar je lichaam moet luisteren. Je kan niet verwachten dat je kan trainen als een topatleet. Wat op zich ook niet nodig is aangezien elke beweging die je doet meerwaarde kan geven aan je gestel. Maar op jou eigen tempo. Al fiets je maar 5min zelfs die 5 zijn beter dan niets. En geloof me elke sport is uitputtend. Eens je dit een paar keer doet op een tempo dat je lichaam aan kan, ga je er van genieten. Let er alleen op dat je je zelf niet voorbij wil streven. Daar heb je geen enkele baat bij. 

Voor mij werkt het echt wel. Mijn spiermassa is verbeterd waardoor ik sterker op mijn benen sta. Langer en beter kan wandelen. Mijn uithoudingsvermogen is verbeterd en ondersteund me beter.

Voor de maystenia die ik heb kan ik het iedereen aanraden. Ik heb al die jaren mijn eigen tempo bepaald en ben best fier op de resultaten. Doorzettingsvermogen is wel een pluspunt zeker wanneer je nog nooit gesport hebt. 

Veel succes 

dit bericht is gewijzigd door Flowerness op 30 april 2018 om 09:44

NiesVeenhuis zei op

Ik ben 75 jaar en ik heb mg al 5 jaar en ik heb alle wervels in de rug in gezakt het is ostioporose en heb 2 jaar lang iedere dag een spuit gehad ! En ik heb dat gekregen van de pretnison iedere dag 60 milg ik ging van 70 kilo naar 95 kilo en daar is mijn rug zo slecht van geworden ik lig al 4 jaar alle dagen op bed heel heel vaak in ziekenhuis op genomen geweest en ik ben voor die wervels 20 cm kleiner geworden ! En ik heb een morfine pomp voor de pijn ,en het sliken gaat ook niet goed en ik laat heel vaak wat vallen en dat is ook niet fijn ? En ik ben ook wel eens depressief maar niet zo als het 1 jaar dat ik ziek werdt ? Vriendelijke Groet 

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login