Geplaatst onder algemeen

Met skootmobiel in vliegtuig naar ROME...HOE???

2 reacties , oudste reactie bovenaan
Ton Verschuren zei op

Ik heb van een vriend een uitnodiging gekregen om vroeg in mei 5 dagen mee te gaan naar Rome. Leuk en toch bedacht ik als eerst hoe ik daar mobiel kan zijn. Wat heb ik er aan zonder rolstoel. En trouwens, wat neem ik mee; de electrische rolstoel of de skootmobiel (waarmee ik mobieler ben in een stad, maar weer niet in een restaurant kan zitten).
Wat een blok aan mijn been; ik lijk wel haast beperkt te zijn doordat ik nog kan lopen. Gek wordt ik soms van het kiezen welk hulpmiddel ik mee moet nemen. Ik kan dus nog wel heel korte stukjes lopen met stok. In een handrolstoel kan ik niks alleen, te weinig kracht in mijn armen (smaIII).
Het liefst neem ik mijn electrische rolstoel mee in het vliegtuig.
WIE HEEFT HIER KENNIS/ERVARING mee naar en in ROME. WIE KAN ME HIERIN ADVISEREN??
Dan heel graag reactie.
Groet,
Ton Verschuren

Marion zei op

Hallo Ton,

Ik ben vorig jaar mei 4 dagen naar Rome geweest. Ik ben toen met mijn handrolstoel gegaan maar mijn ouders waren mee om me te duwen. Zlef rijden lukt daar echt niet, zeker als je net als ik weinig kracht in je armen hebt want alle traten lopen omhoog en naar beneden en er zijn veel stoepen.
Ik zou bij de vliegmaatschappij even vragen of je met je scooter meekan en of de scooter dan in het laadruim mag.
In Rome zelf kun je moeilijk met de metro maar de bussen hebben bijna allemaal een ingang dat naar beneden komt en gelijk wordt met de stoep, zodat je er zo in kunt rijden.
Zoals ik al eerder zei zijn de straten niet echt gericht op rolstoelen en ook niet alle bezienswaardigheden zijn te doen.
Wel kun je de paus een hand geven (als hij dan alweer audienties doet) op woensdag. Als gehandicapte mag je dan bovenaan zitten, vlakbij de paus en na afloop een hand geven, een hele bijzondere ervaring.

Als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel, in ieder geval is Rome absoluut de moeite waard,

Groeten Marion

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login