Geplaatst onder myasthenia gravis, algemeen door Brainstormer

Mestinon 60MG

Sinds 2016 heb ik de diagnose MG occular gekregen (achr positief / thorax negatief). Ik slikte 60MG Mestinon om de 3 uur. Zonder het door te hebben was ik mijn Mestinon vergeten in te nemen en zat ik ruim 10 uur zonder mestinon. Het viel me wel op dat de klachten duidelijk niet erger werden, sterker nog, de klachten werden zelfs minder. Ik heb het sterke vermoedde dat Mestinon niet eens werkt, en dat het duidelijk een placebo zou kunnen zijn. Ik krijg ook steeds meer berichten via facebook groepen dat mestinon ineens niet meer werkt. Hoe heben jullie dat ervaren ? en wat zijjn jullie ervaringen met Mestinon ?. 

4 reacties , oudste reactie bovenaan
HenkR zei op

Bij mij heeft mestinon helemaal niet geholpen.

Vanaf ik prednison gebruik zie ik niet meer dubbel.  Als ik dat wat eerder had genomen had ik een crisis kunnen voorkomen.

Nu neem ik al een half jaar 5 mg prenison en 1 x 60 mg prednison per dag. Ik loop een beetje spastisch maar daar kan ik mee leven. Ik heb wel begrepen van deskundigen dat teveel mestinon zelfs een crisis zou kunnen veroorzaken.  

Uil zei op

Het kan kloppen, mestinon helpt vaak niet goed op de oogspieren. En inderdaad, teveel kan juist spierzwakte veroorzaken. Daarmee is het geen placebo.

Nanny zei op

ik heb zelf mestinon5 x 80  en als deze uitgewerkt is ga ik dubbelzien met mestinon geen last van dubbelzien wel doodvermoeid

HenkR zei op

Mestinon heeft mij eigenlijk nooit geholpen. Prednison wel.

Nu ik mestinon achterwege laat, heb ik er alleen maar baat bij. Minder continentie en beter lopen.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login