Geplaatst onder algemeen

Mantelzorg is de meest natuurlijke manier van zorg en daarom ook de be

3 reacties , oudste reactie bovenaan
Ilja zei op

Verder geen meningnen meer???

Jan van Atten zei op

Nog best een mening; die had ik vorig jaar al gegeven, alleen komt het onderwerp twee maal voor, en is de oude versie ver weg.
Hier komt mijn oude bericht.

Ik vind de vraag veel te simpel: je zou ook de omgeving en de achtergronden moeten kennen.
Voor wie is mantelzorg eigenlijk het beste??? Voor de mantelzorger soms? Mijn vrouw en ik hebben 20 jaar ervaring als mantelzorger: goed voor de paptiënt (zeker bij falende gezondheidszorg!), maar een belasting voor de mantelzorger (Nu zijn we elkaars mantelzorger, omdat we allebei lijden aan een neuuroloische ziekte). Ik hoor andere geluiden over mantelzorgers (en ik ken er ook nog wel een paar!); op het recente ALS symposium is daar ook het nodige over gezegd.
Het is vaak een onbetaalde 7x24 uurs baan zonder opleiding. Het scheelt natuurlijk een "jas" in de kosten van onze gezondheidszorg, maar het wordt al gauw een sleetse mantel

Diana zei op

Ik vind het een moeilijk onderwerp. Al eerder is er een "draadje" gelegd over hoe ver ga je in een relatie wat betreft de verzorging. Ik ben afhankelijk van adl-assistentie, maar probeer zo min mogelijk mijn man ermee te belasten. Ik vind het heerlijk om onafhankelijk van hem te kunnen zijn. Het betekent wel dat je daardoor veel "vreemde" vogels over de vloer hebt, maar dat heb ik er wel voor over.
Ook hij heeft zijn werk en hobby's, en ik moet er niet aan denken, dat hij dit niet meer zou kunnen door mij.
Ik begrijp dat het in jullie geval veel moeilijker is, omdat jullie partners erg veel zorg nodig hebben, waardoor het veel moeilijker is, om zorg goed te regelen. Van de andere kant, zou het niet al enorm veel schelen, als je 2 uur op een dag even tijd voor jezelf had. Even niet te hoeven zorgen, want het risico van opbranden is natuurlijk erg groot

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login