Geplaatst onder algemeen

Liefde

121 reacties , oudste reactie bovenaan
webmaster VSN zei op

Op verzoek van Jorgos zijn de reacties op het draadje "Liefde" offline gezet. Ik hoop dat een ieder die toch behoefte voelt om onder dit onderwerp te posten dit op respectvolle wijze doet.

Webmaster VSN

Monita zei op

dat jorgos de vsn gauw verzocht heeft om dit daradje op te heffen en dat de vsn hier binnen enkele uren al gevolg heeft gegeven, betekent dat forumlezers wel de mogelijkheid hebben gehad om zijn postings te lezen maar niet mijn reactie. ik plaats hierboven die reactie van mij nog n keer, de vsn is hiermee akkord. . Hij insunieerde dat ik hem persoonlijk ontmoet heb en zelfds dat hij lijfelijk Ccontact met mij had en dat ik dat aan mijn vriend verteld ahd. . Dat kan grappig bedoeld zijn maar niet als ik al had gevraagt om daarmee op te hoduen, met die suggesties waar andern in mijn leven ook bij betrokken worden die niets met fantasiesoaps te maken hebben. Mijn reactie was van vannancht, dat
betekent dat alleen zijn belasterende postings anderhalve dag te zien geweest en mijn reactie alleen bvanmorgen. Ik wil mijn naam gezuiverd hebben, en plaats mijn laatste reactie voor de laatste keer nog eenkeer. Hier hadden ook excuses en een rectificatie van jorgos kunnen staan, maar nu is het hele draadej weg en is er toch niks meer terug te lezen. dat is goed, maar nu is deze tragikomedie over. ik wil op dit forum hier kunnen schrijven op een leuek manier, zonder dit soort extreme toestanden die echt te ver gaan.

Monita zei op

Posting van vannacht, 17 augustus, 01.43 uur.

Dit zijn zeer kwaadaardige insinuaties Jorgos, vooral omdat we elkaar nooit gezien hebben of gesproken.

Je weet allang (want we communiceren hier al 2 jaar op v.s.n.) dat het me niet kan deren wat je schrijft over mij hier op vsn. Serieus neem ik het nooit en lachen kan ik er om. Maar dit keer ben je alle grenzen overschreden, deze insinuaties zijn werkelijk zeer vals en helemaal niet zoals ik had verwacht dat je zou kunnen zijn. Ook weet jij heel goed dat mijn familie ook vaak meeleest op vsn en dat is wat mij zeer aangrijpt .....

Ik begrijp er helemaal niets van waarom jij zulke zeer nare ongepaste fantasieen hier opschrijft die geen enkele grond of waarheid hebben. Ik kan hier niet meer om lachen of het wegredeneren als zijnde onschuldig vermaak. Dit is ware psychologische emotionele terreur.

Ik neem je dit dan ook zeer kwalijk, niet voor mezelf (ik weet beter en neem je niet serieus, dat weet je), maar omdat jij je er nu puur op richt om mijn familiebanden te verstoren.

Normaal reageer ik niet serieus op jou, nu moet ik echter wel, omdat je aan iets komt wat mij zeer dierbaar is en wat niets met het v.s.n of dit forum te maken heeft, maar alles met LASTER en belediging.

Monita zei op

Excuses voor de taalfouten, jullie hebben vast gezien en herkend dat dit te wijten is aan dylslexie.

Jorgos zei op

Allereerst wil ik de VSN bedanken. Ten tweede wil ik Monita en haar partner mijn welgemeende excuses aanbieden. In mijn voorlaatste -niet meer te lezen - bijdrage heb ik verbeelding en werkelijkheid op een moreel ontoelaatbare wijze tegen elkaar aan laten schuren, met alle explosieve gevolgen van dien (voor alle duidelijkheid, ik ben enigszins op de hoogte van Monita’s prive-situatie).
Toch wil ik in het kort nog iets zeggen over de achterliggende redenen van mijn verzoek; niet om mijn moreel te zuiveren: laat die pek en veren maar komen. Een van de laatste bijdragen, een reactie op mij, had een dermate agressief-bedreigende onder-en boventoon dat ik 1) erg geschrokken ben, en 2) onmiddellijk bedacht dat ik medeplichtig ben, het was immers een reactie op mijn stukje. En ja, hoe ik het zeggen: ik verafschuw agressie, bedreiging, -in woord en daad- maar zit ik er middenin, een maalstroom lijkt het wel.
Ik weet geen oplossing, bevind me dan ook in een aporie; het is mij altijd te doen (geweest) om morele preutsheid, benepen (verlatings)angst, relationeel-bigotte couscous aan de kaak te stellen met ironie als methode en cynisme als grondhouding. Voorbeeld van een Cynische Categorische Imperatief (CCI) met betrekking tot houden van/ liefde: je houdt pas van iemand als je hem/haar/het minstens eenmaal per kwartaal (of een andere periodiek) bedriegt - voor alle duidelijkheid: niet bedreigt-, en hem/haar/het daartoe aanzet, ja verplicht. Lukt dat niet, dan ben je je verplichting niet nagekomen: een doodzonde, en ga je echt uit elkaar. Dat laatste is waarlijk bedrog. En natuurlijk is dit alles ook dit weer ironie...zoals altijd, enz,enz...
Maar ja, dat is glad ijs gebleken, en ik ben in een wak terecht gekomen.

Monita zei op

aporiesche imperactieve Bla bla bla, duidelijkheid is altijd eerlijk.
Je verschuilen achter mooie moeilijke woordenkeuze met sarcastische insunirende ondertoon is hetzelfde als iemand in de rug steken.
Dat is pas echte bedreiging in letterlijke betekenis.

Affijn hoewel je je er toch weer met je mooie charmante talentvolle schrijfwijze er van af maakt zijn je excuses geaccepteert.

Mss moet je je eens met gelijken in een moeilijk nederlands dubbeltongs forum gaan meten. Lijkt me meer een uitdaging.

Jorgos, je blijft een bijzonder en goed mens, het zal best dat je het allemaal niet zo kwaad bedoelde,en dat je dit als humor beschouwt. De mensen die jou niet kennen en dit lezen zien dit niet als humor. gelukkig 2007,2008,enz het gaat je goed.

vilS[aan jorgos] zei op

Beter.

vilS zei op

leuk

vriend zei op

Hahaha vilS is pas 13 jaar en dat weet jorgos lekker niet je weet toch niet alles hahaha

vilS[aan vriend] zei op

Nee, Ik ben al heel wat ouder dan 13. Ha, ha, ?

vriend zei op

Jij bent toch vilS van de week met parachut springen op texel die gast die als laatste zijn para open klapte voor de fun jij ziet ech niet uit als ouder get real,maare ga je nog mee in sept para/zweefvliegen???? seeYaæææææææææ

vilS zei op

Huh...? zal wel.

sorry hoor zei op

Maar wat heeft dit draadje voor zin? Is naar mijn idee onzinnige vulling van het forum, een vulling die we niet nodig hebben!

paula zei op

ja je hebt gelijk, echte leuke verhaaltjes horen hier geen flauwekul meer.


liefs paula

Jorgos zei op

Onlangs vertelde ik een vrouwelijke collega dat ik de progressieve spierziekte blablabla heb
-Zij: joh, wat erg? Ik zie helemaal niks aan je.
-Ik: Als je goed kijkt zie je het wel, maar als je wilt mag je aan m'n knie voelen, m'n linker, voel maar?
-Zij: (op m'n knie) tiktiktik, ja zeg, veel spanning.
-Ik (inmiddels in trance van zoveel erotische aandacht) komt niet door jou hoor, is het pyramidaal syndroom. Zo heet dat. Leuk he?
-Zij: haha, niet door mij, mocht je willen. En ga je eraan dood?
-ik: Ehja, 'kga eraan dood. Voor mij relatie meer. Wil ik die ander niet aandoen, moet ze me gaan verzorgen, begraven, herdenken, gedichten schrijven op myocafe, en zo..
-Zij: Wat erg, maar wat zie je het allemaal zwart, geniet je nog weleens?
-Ik: Jawel, als ik aandacht krijg van deernes, zoals nu van jou- je mag nog een keer tikken op m'n knie.
-Zij: als ik jou daarmee een plezier doe,tuurlijk: tiktiktik.
-Ik: He lieve B, niet te hard, nou ach, ga maar door..
-Zij: ik moet zo weer aan het werk: project afronden, kan niet niet de hele dag op je knie tikken..
-Hij: ok, ik kom gewoon af en toe naar je kamer..
-Zij- Ok, maar alleen als er niemand is, anders gaan ze denken..
-Ik: dat jij hier een bijbaan hebt als erotisch masseuse,
-Zij: en bijbaantjes, dat mag niet als ambtenaar..tiktiktik.
-Ik: Lekker....

Ilonka zei op

Zo Jorgos, waar ben je toch al die tijd? Misschien op vakantie???

paula voor ilonka zei op

ja ilonka jorgos is met zijn ouders op vakatie in duitsland ,


liefs paula

Jorgos zei op

Net als andere myo-lijden heb ik behoefte aan vakantie. Ben naar Duitsland geweest, Jena en omstreken. Voor de bezienswaardigheden: Goethe-huis, en de natuur, enz. Het hotel lag in buiten ver buiten het centrum in een voormalig DDR-banlieue. Eenvormige massiviteit: flats, flats, en flats. Enigszins vergelijkbaar met de Bijlmer of satellietstad Zoetemeer, maar dan veel grootschaliger, schoner en slechts bevolkt door Duitsers. Geen zwarten, geen moslims. De mensen zijn al net zo grauw als de flats waar ze ingestopt zijn: Minimumexistzenz. Vale gezichten, vette, amorfe lichamen. Relatief veel gehandicapten. Vermoedelijk het gevolg van inteelt, incest, etc. Ik las in het weekblad Spiegel dat het gebied het hoogste zelfmoordpercentage heeft van Europa. Begrijpelijk, logisch. Was even bang dat ik getuige zou zijn van een vallend lichaam; schijnt meer dan eens voor te komen, gelukkig niet gebeurd.Ok, de meisjes zijn zonder uitzondering onaantrekkelijk, maar toch had ik een bijzonder gesprek, werd zelfs verleifd, niet zo verwonderlijk (Korte weergave, vertaald)Ik; pardon, mag ik iets vragen?

Zij: Bitte..

Ik: is het hier leuk wonen?

ZIJ: niet echt, maar je went eraan.

Ik: Ben op vakantie hier, eigenlijk op zoek naar de liefde

Zij: Heb je hier een vriendin?

Ik: Nee, maar ik ken iemand van het internet, en die zoek ik.

Zij: Internetdating? Een Mädchen, Deutsch,

Ik: Nou nee, Nederlands, en van een Spierziektensite, Seelefreunde, of Soulmaatjes,

Zij: gehandicapt meisje.

Ik: nee, ik ben zeg maar gehandicapt, maar zij doet onderzoek, heet Angela V.

Zij: Hier in Jena?

Ik: nou, of in Dresden of in Magdendurg, Chemnitz, ik weet het niet precies

ZIJ: Zit je me in de maling te nemen hahaha.

Ik: nee hoor. Kijk maar op internet, soulmaatjes, Angela V.

Zij: Zal ik doen, ik heb een vriend die heeft ook een spierziekte. Maar ben je naar haar op zoek?

Ik: al heel lang. Maar niet om haar te versieren of zo.

Zij: Wat dan?

Ik: Ja, moeilijk uit te leggen, ik wil haar nabijheid ruiken, beetje snuffelen, Ik weet hoe zij eruit ziet, maar zij weet niet hoe ik eruit zie. ik heb geen foto op de site geplaatst al zijn geruchten dat het wel zo is...

Zij: zijn al die mensen van soulmaatjes zo vreemd??

Ik: niet allemaal, sommigen.

Zij Nou, in ieder geval lijkt het me een aparte groep, ik ga eens kijken, het is natuurlijk Niederländisch he.

Ik: schrijf je in

Zij: Nou succes met je zoektocht naar Angela V.

iK: jij lijkt op haar, heel veel, je zou haar tweelingzus kunnen zijn

Zij: misschien ben ik dat wel hihi

Ik: Zijn al die Jeners zo verrückt?

Zij: Ein bisschen maar niet zo gek als soulmaatjes hoor, Angela V. zei je he?

ik: sorry, dat is haar nickname, ze heet eigenlijk Ilonka P.

Zij: Pffff, Veel plezier nog in Jena.....

Annelies zei op

Haha.....welkom terug Jorgos!

En dat was echt een ideale omgeving voor jou als ik je beschrijving zo lees.... lekker opbeurend!

Ilonka zei op

Zo zo, Jorgos, ik Angela V.? Waar heb ik al die kundigheid aan verdiend?

Ik vind Angela een aardige meid, maar waar zij zich voor interesseerd is ver van mijn bed hoor, ik houd me met heel andere dingen bezig.

Ja ik snap dat je een beetje in de war bent geraakt. Ik in de verhuizing en Angela ook ineens. Toeval?

Tja, jou hoor ik veel over Duitsland....en niet alleen deze topic al langer zelfs.

Zal ik je een geheimpje verklappen, ik dacht zelf dat jij Angela V. was, ha ha!

Ach heerlijk he die mysteries, wie is nou toch wie, wie heeft er een dubbelrol of misschien zelfs meerdere rollen. Wie is eerlijk, wie verzint?

Er is maar 1 manier om daar achter te komen: Een ontmoeting in the real life! Tja...

Nou om je uit de droom te helpen: Ik ben gewoon Ilonka P., geboren met Central Core Disease (diagnose op 23e), 41 jaar, moeder van 2 hele leuke zonen van 14 en 16, gescheiden in 2002, vanaf die tijd een woelige relatie a la knipperlicht met mijn huidige vriend, pas verhuisd naar een 1 gezinswoning, daar nog steeds heel moe van, omdat ik meer doe dan mijn lichaam aankan, Maar wel tevreden met wat ik heb en wie ik ben!

Fijne dag vandaag en leuk dat je er weer bent, ik geef toe het was stil zonder jou!

Bond zei op

Mijn naam is Bond, James Bond.

Jorgos (Ilonka) zei op

Ik hoop je nog steeds te ontmoeten op de enigszins gedegeneerde soulmaatjes-ontmoetingsdag, waar -naast de enig echte bescheiden Jorgos- Paula + vriend aanwezig is. Ohja, ik heb nooit een foto op soulmaatjes geplaatst, als jij eens wist hoe mijn vingers eruit zien: dunne, vrowuenvingers heb ik, heel rank, kwam me vroeger goed van pas bij gitaarspelen.

Ilonka zei op

Nou Jorgos wat betreft die ontmoeting: Ga nou eerst eens even voor een foto zorgen, er is vast wel iemand die van jou een prachtig exemplaar wil maken met zijn of haar digitale cameraatje.

Even lachen naar de persoon in kwestie, klik, klik, klik, kabeltje eraan, in de computer, de mooiste uitzoeken, niet bewerken, gewoon puur doorsturen naar mijn mailadres.

Jij weet hoe ik eruit zie, alhoewel je denkt, dat ik 2 gezichten heb, oke, maar die bij mijn profiel is echt van mij, oke een paar jaartjes geleden, maar ik lijk nog steeds, misschien een rimpeltje meer hier en daar en een kilootje extra op de heupjes, buik en billen.

Dus gun mij nou ook eens dat plezier om te zien wie jij bent!

Angela V zei op

Ik ben Angela V, 30 jaar, momenteel woon ik in Magdeburg (dus niet in Jena Jorgos ;) ) maar verhuis volgende maand naar een veel minder deprimerend dorp op de Utrechtse heuvelrug. Ik ben neurobioloog, gezond (in ieder geval wat mijn spieren en zenuwen/hersenen aangaat) en heb geen kinderen of vaste relatie. Ik ben dus NIET Ilonka, en NIET Jorgos ;)

Ontmoetingsdag? Goed idee :)

Ilonka zei op

Oke we gaan het nog een keer proberen met die ontmoetingsdag, ik zal eens even kijken wat de mogelijkheden zijn, want het is hard nodig blijkt!

En Angela, ik ben in ieder geval overtuigd van jouw persoontje, dat was een gedachte van een tijdje terug nl. Jorgos kon mij toen nog laten twijfelen en nu weet ik wel beter. Zwak momentje, moet kunnen he!

Jorgos (soulmaatjes) zei op

Lieve Soulmaatjes (nog altijd), voor alle dudielijkheid: ik heb geen digitale foto's en ook geen recentelijke foto's, afgezien van een foto van ministeriekaart. Ben ook niet zo fotogeniek. Ik besta echt, geloof me. Kijk maar in de telefoongids van kpn, onder Konstantis, Den Haag (zijn m'n ouders). Bel ze en vraag of ik besta. M'n ouders zullen niet raar opkijken, want vanuit de myo-hoek hebben al luttele, duistere telefoontjes mijn ouderlijk huis bereikt. Dus bel! Over die ontmoetingsdag, in oktober komt Paula mijn kant op (Den Haag) en jullie ook welkom. Ik wil die Utrechtse Heuvelrug ook aandoen: vroeger -toen ik nog een ongelukkig stel vormde- liep ik vaak van Driebergen-Zeist naar Maarn, 12 kilometer. Of ik dat nu nog kan valt te betwijfelen. Maar we kunnen wel in Austerlitz afspreken, diep in het bos. liefs, Jorgos

Jorgos (Angela V.) zei op

Tjeetje Angela, ik lees je berichtje en zie dat je geen vaste relatie hebt. Aangezien ik graag tussen de regels lees, neem ik gemakshalve aan dat je een spannend wisselbeleid hanteert. Ik had al heel veel achting voor je, maar je bent hemelsgoog gestegen.

Ilonka zei op

Jorgos: "Ik hoop je nog steeds te ontmoeten op de enigszins gedegeneerde soulmaatjes-ontmoetingsdag, waar -naast de enig echte bescheiden Jorgos- Paula + vriend aanwezig is."

--------------------------------------------------------------

Oke ik kom met Nick en is het geen goed idee om Angela er dan ook bij te vragen? Zijn meteen alle verwarringen de werled uit!

Jorgos (Angela V.) zei op

Kom je ook 14 oktober?

Jorgos (ilonka) zei op

Gedegenereerde bedoelde ik, worry. Je hebt neuro-degeneratieve aandoeningen, dat heb ik, en je hebt degeneratieve lotgenootontmoetingsdagen. Kzo, ga naar huus

Ilonka zei op

Ach what ever, het gaat om de afspraak he!

paula zei op

ja jorgos we gaan er gezellige dag van maken in okt
lijkt me leuk om je te ontmoeten net als ilonka angela en vrienden
maar je kunt die foto toch scannen van ministirie,en naar ons toe mailen .
ben zo nieuwsgierig hoe je er uit ziet


liefs paula

Jorgos zei op

Scannen, ik zal eens kijken wat ik kan doen. Stel je er niets bij voor: ben heel lelijk, zowel van binnen: mri-scan, als de buitenkant.

paula voor jorgos. zei op

ha die jorgos,


hoezo lelijk ,dat wil graag even over oordelen
ieder mens heeft wel iets in hun ,dus jij ook .
en ik kijk ook niet naar de buitenkant ,maar kijk hoe je bent ,ik ben er al achter na ons telefoongesprekken ,mails ,
dat je goed lief karakter hebt ,die ieder mens wil helpen die in moeilijk heden zit .
dus stuur die foto maar ,maakt mij niet uit hoe je er uit ziet ,
we zijn nu niet allemaal van die fotomodellen.
ik zal je daarom niet beoordelen .


liefs paula

Jorgos (Paula) zei op

Ik zal kijken wat ik kan doen. Inderdaad we kunnen niet allemaal Brad Pitten, Jan-PeterBalkenendes, GeorgeClooneys, RobbieWilliamsen zijn. Jammer, want schoonheid telt. En inderdaad, ik heb een zacht karakter, laat vaak een beetje over me heen lopen, is niet altijd goed.

Ilonka zei op

Vergeet je niet ook een exemplaar mijn kant op te sturen. Is ook makkelijker straks met herkennen in oktober. Anders moeten we allemaal bloemetjes in ons knoopsgat doen en dat is wel heel truttig!

Ilonka zei op

Vergeet je niet ook een exemplaar mijn kant op te sturen. Is ook makkelijker straks met herkennen in oktober. Anders moeten we allemaal bloemetjes in ons knoopsgat doen en dat is wel heel truttig!

Ilonka zei op

Vergeet je niet ook een exemplaar mijn kant op te sturen. Is ook makkelijker straks met herkennen in oktober. Anders moeten we allemaal bloemetjes in ons knoopsgat doen en dat is wel heel truttig!

Ilonka zei op

Vergeet je niet ook een exemplaar mijn kant op te sturen. Is ook makkelijker straks met herkennen in oktober. Anders moeten we allemaal bloemetjes in ons knoopsgat doen en dat is wel heel truttig!

Ilonka zei op

Site was in de stress niet ik, dus 1 keer was ook geod geweest, pfffff!

paula zei op

ja ilonka kan gebeuren toch,
dacht dat voor jorgos duidelijker was ,daarom paar keer dit verhaaltje van jou.
ben wel benieuwd of we nu uiteindelijk die geweldige foto krijgen van jorgos.
dat beter dan kunnen we beter herkenen ,
anders lopen we straks tegen andere kanjer aan ,inplaats tegen jorgos .
dat nou niet de bedoeling ,is jorgos straks helmaal in de depri zonder angela jou en mij en alle vriendjes van ons.
dus jorgos al foto ,regel dat nu dan maar gauw ,dan komt 14 okt alles goed.


liefs paula

Jorgos zei op

Haha, dan stuur ik gewoon een foto van een of andere kanjer en hij gaat met jullie op pad in oktober. Dan gaat hij ervandoor met Angela V. Ik weet ook niet Paula eruitziet, ik weet alleen dat ze knap is.

Jorgos zei op

Ach Ilon, we gaan gewoon de bloemetjes buitenzetten. We zorgen ervoor dat iedereen in DenHaag: Balkenende & Co, Maxima: daar gaan we ook langs, weet wat soulmaatjes inhoudt.

paula zei op

nou jorgos kan je wel foto mailen hoor ,


liefs paula

Ilonka zei op

Nou Paula, mail hem mij dan ook even, ik ben nieuwsgierig naar Jorgos maar ook naar jou hoor. Dus kom op met die foto....

Annelies aan Paula zei op

en ik ben ook wel nieuwsgierig naar jou Paula....
mail hem mij ook even?

Groetjes,
Annelies

paula zei op

hoi annelies ,mag je mail adres dan ,ben hem kwijt

paula zei op

mag dan ook foto van jou annelies,


liefs paula

Ilonka zei op

Nou super Paula, eindelijk een gezicht bij de verhalen. Jorgos, nu ben jij aan de beurt hoor!

Jorgos zei op

Eerst nog een verhaal Ilonka, dan de plaatjes. Over het veelbesproken myo-item Anti-depressiva.
Op aanraden van iemand uit de myo-hoek (ik noem geen namen, vanwege de privacy-gevoeligheid die ik hoog in het vaandel heb staan) ben ik een poosje terug aan de anti-depressiva begonnen, alweer. Na aan aantal weken begon ik de werkzaamheid op te merken: ik zong weer liedjes onder het douchen: vals, dat wel. De gordijnen gingen af en toe open, de postbox werd geledigd: herinneringsfacturen werden zelfs afgehandeld, mondjesmaat; zelfs de plantjes kregen water: misschien wat te veel, want ze liggen er verdord bij. Echter, dit was niet ik. Ik ben niet ik als ik liedjes uitstoot, herinneringsfacturen betaal. Ik ben geen Italiaanse Belcanto, maar een miezerige a-muzikale myo-mannetje. Anders gezegd: als ik depressief ben, ben ik gelukkig, en als ik niet depressief ben, ben ik ongelukkig. Klinkt heel logisch en dat is het ook.
Ik besloot ermee op te houden: weg met die rotzooi, die parox-blabla. Ok, weg met die rotzooi, maar ik ben -zoals bekend- milieubewust, dus om ze nou tezamen met mijn weeige ontlasting weg te spoelen, dat gaat me te ver, dat zou een blijvend letsel teweegbrengen aan mijn Schuld-kwab en, bovenal het milieu. Wie o wie kan ik gelukkig maken, en plotseling schoot door m'n hoofd: mijn balkonduiven, dat ik daar niet eerder aan heb gedacht. Zo gedacht zo gedaan. En ze begonnen me aan die wanstaltige witte pilletjes te knabbelen, die duifjes. En ze genoten ervan, tjongejonge, twee hele pakjes waren in no time weggewerkt. Zooooooooo! Waaaauwww! Maar toen waren ze verdwenen, en ze kwamen niet meer terug, mijn balkonduiven. Met andere woorden: weg overlast, weg stank, rotzooi, met dank aan de paroxetine. Kortom: Lang leve de Anti-depressiva. Ik kan het iedereen aanraden, om het even of hij of zij depressief is. En vrolijk dat ik me nu voel. Ben aan derde en laatste jeugd begonnen... met dank aan de anti-depressiva....

Ilonka zei op

Ah duidelijk, dus jij bent de oorzaak van die wazige duif die hier elke dag maf komt doen bij mijn slaapkamerraam. Wij dachten dat ie deprie was.

Zou kunnen natuurlijk, want hij mist zijn pilletjes nu en zit met afkick verschijnselen.

Als ie maar niet ineens van die duivenschijt aanvallen gaat krijgen. Nick zit hem te voeren en ik zeg steeds kappen nou, want voor je het zit je in de tuin met een plakkaat op je hersenpan!

Je wordt bedankt Jorgos, ha ha!

Jorgos zei op

Lieve Ilon, Oorzaak of niet niet, we gaan het oplossen. Als we elkaar medio oktober treffen, zal ik je een pakje paroxetine of wat overhandigen, kijk maar wat je ermee doet. Misschien dat je Deuf inmiddels Tot is. Ik heb nog heel veel over; heb van m'n huisarts een overdosis gekregen, vandaar. Hij dacht natuurlijk: als ik heb hem wat te veel geef, komt ie tenminste niet terug. Goeie huisarts, pro-aktieve instelling.

Ilonka zei op

Ja idd zo zijn zijn de huisartsen tegenwoordig, ze geven een overdosis mee, ik weet het, de werkdruk he? Een paar patienten minder is altijd meegenomen dan.

En als het je dan niet gelukt is, dan geven ze het de volgende keer gewoon weer, de aanhouder wint zullen we maar zeggen.

Wie zijn er de dupe? De naasten van het slachtoffer en de mensen bij de EHBO die weer kunnen leegpompen, met alle gorigheid van dien!

Lang leve de moderne huisarts!

Annelies voor Paula zei op

Hoi Paula,
Is goed; ik stuur hem je op en dan heb je direct mijn email adres weer....
p.s. ik ben dinsdag OMA geworden!!!!

Groetjes,
Annelies

Jorgos (Annelies) zei op

Proficiat Annelies! Ik hoop dat een gezond kind is, behept met goede verstandelijke vermogens, want dat zal Het nodig hebben in de immer voortschrijdende kennisconomie. Laten we daarnaast hopen het een doodgewoon gelukkig leven tegemoet gaat, een hele opgave, aangezien de nabije toekomst de mensheid heeft opgescheept met een hoop problemen: ik denk daarbij allereerst aan de uitputting van onze energievoorraden. Nu ja, misschien loop ik erg vooruit op zaken. Geniet maar allereerst van het Nieuwe Leven! De rest komt vanzelf!

Jorgos (Ilonka) zei op

Ja, Ilon, het klinkt cynisch, maar iedere huidarts is aangenaam verrast als hij zijn assistente/maitresse de opdracht kan geven om iemand uit zijn clientenbestand te deleten. Werkdruk inderdaad. Eigenlijk te triest voor woorden.

paula zei op

@ annelies


gefeliciteerd geniet er lekker van ,
wat het geworden ,jongetje ,meisje
hoe heet hij /zij
leuk hoor.


@ ilonka, angela ,

we laten ons verassen ,waar jorgos ons mee heen neemt

@jorgos , bedenk maar wat leuks ,


@allemaal prettig weekend ,


liefs paula

Jorgos ((ex)Soulmaatjes en anderen) zei op

Nu steeds meer soulmaatjes: ook geexcommuniceerden, zich hebben aangemeld voor de Landelijke Soulmaatjesdag te Den Haag, ik dacht 15 oktober, dient de organisatie: te weten mijn persoon, daarop in te spelen. Alle logistieke en andere hobbels dienen vakkundig geegaliseerd te worden. In Den Haag bevindt zich een bevindelijke Lunchroom voor mensen met een fysieke beperking, die ook toegankelijk is voor niet-rolstoelgebruikers. Specialiteit: Vlaamse Kadetjes met ganzenpastei, en niet te vergeten: Magdenburger Vanille bollen. Het wordt een feest, Soulmaatjesdag. Ook niet Soulmaatjes zijn welkom. Vrees niets, spring in het diepe! Zelfs hele eenzame mensen, die het huis slechts verlaten voor een bezoek aan het verpleeghuis, zijn welkom!

paula voor jorgos zei op

lieve jorgos ,


is de 14 okt hoor.
nou klinkt wel lekker allemaal hoor ,nou ben benieuwdliefs paula

Angela V zei op

Magdeburger vanille bollen, hihihi
Wel fijn trouwens dat ook niet-rolstoelers daar terecht kunnen...ik was al bang dat ik een klapstoeltje mee moest brengen ;)

paula zei op

hoi annelies


krijg die foto nog van je .
of heb je te druk met je kleinkind,


liefs paula

Annelies voor Paula zei op

Hoi Paula,
Het is een kleinzoon geworden en zijn naam is Tim en ik ben zo trots als een pauw!
Bedankt voor de felicitaties en Jorgos ook en Paula, ik zal de foto zo gauw mogelijk sturen, misschien zometeen nog. Ben inderdaad erg veel bij mijn dochter nu vandaar dat het er nog niet van is gekomen.
Groetjes,
Annelies

paula zei op

bedankt annelies voor de foto ,
wat een leuke naam tim ,zo heet mijn oudste zoon ook ,


liefs paula

Jorgos (Annelies) zei op

Leuk, dat kleinkind. Kom je ook naar de soulmaatjesdag, als het vene kan met Tim? In die lunchroom is er een speciale ruimte voor verschoning.

paula zei op

lieve jorgos ,


wil je niet meer soulmaatjes dag noemen .
is beetje verwarring met de soulmaatjes site


groetjes paula

Annelies voor Jorgos / Paula zei op

Hoi Jorgos,
Nee, ik kom niet naar de Soulmaatjesdag maar wens je alvast veel plezier met de dames! (en misschien ook een enkele heer?)
Groetjes,
Annelies

p.s. Paula, ik krijg toch jouw fotootje ook nog wel hè?

Jorgos (Paula) zei op

Lieve Paula, net als de Joden God niet mogen uitspreken: ze mogen iet God zeggen maar moeten een naam voor God gebruiken (een soort nickname, kan je het nog volgen, ik niet) zal ik zal dat--> niet meer gebruiken, ik beloof het. Nee, sterker, ik leg bij dezen een gelofte af. leifs, Jorgos

paula zei op

OK JORGOS DIKKE DUIM ,DAT JE ZO GOED LUISTERT.LIEFS PAULA

Clara zei op

Sinds 4 jaar heb ik klachten aan al mijn spieren en sinds 2 jaar een diagnose: progressieve spierziekte met mogelijk fatale gevolgen, althans wat de levensgang betreft, dat zeggen de heren neurolgen (het zijn altijd heren!). Ik kom er maar niet overheen: paroxetine, prozac, electroshocks, van alles geprobeerd, tevergeefs. Ik ben een jonge vrouw en wil nog wat van mijn leven maken, heb een kinderwens, maar op deze wijze gaat het niet, hou ik het niet uit.
Ik ga misschien wel dood, als het een beetje tegenzit, en dat wil ik niet, wat moet ik doen.
Ik zeg tegen m'n lieve vriend:
Pim, wat doen ik doen, kom er maar niet overheen, ik heb levenslang, al duurt dat misschien niet lang, is het zo voorbij
-Pimlief: Clara, denk positief, de DOOD is maar een woord, een woord van vier letters in een willekeurige volgorde: de "D"van dood, de "O", van ondergang, weer "O", dit keer van "ochtendnevel" of "onomatopee, en tenslotte de "D", dit keer van doorzonwoning: daar wonen wij in, hopelijk nog een tijdje: nou ja, onze relatie loopt op rolletjes, dus waar hebben we het over?, of de "D" van doorligplekje, wat minder frivool misschien.
-Maar Pim, wat wil nu met dit betoog? Ik ben bang om af te takelen, en jij, eehh, WAT wil je? Kan ik nog wel vertrouwen??
-Jouw angst wegnemen voor de DOOD, Kijk als die DOOD gewoon een woord is he, en als je dat woord in andere volgorde plaatst, wat let je, dan heb bijvoorbeeld DODO.
-Zo'n vogel, die is toch uitgestorven, toch weer de DOOD, Pim. Wat heb ik daaraan?
-Ok lieve Clara, geen DODO. ODOD misschien, een parfum of ontharingcreme, toch? Gebruik jij dat? .
-Pim, ik wil een knuffel van jou, geen gescrabbel met woorden en zo: dat mag Lucille Werner doen, we zitten in moeilijkheden Pim: ik ben ziek, heb levenslang, kom in een rolstoel, wil nog kinderen. Begrijp je het wel?
-Ik begrijp je wel Clara, echt waar. Ik hou toch van je, zielsveel van je. Wil je niet kwijtraken. Wat moet ik doen, Clara. Ik ben radeloos.
-Kom Pim, ik ben er nog hoor, ik ben niet DOOD hoor. Kom ventje , huil maar....

paula voor jorgos zei op

goh jorgos ,wist niet dat je nu clara heet.


hahahaha grapjas


prettig weekend ,liefs paula

paula zei op

he jorgos ,waar blijft die foto nou.
ik zit maar te piekeren hoe je er uit ziet
je lieve stem ken ik al nu nog lief hoofdje erbij
ik denk wel eens hoe zal hij in echt zijn ,
knappe blonde man ,dik met baard enz
jorgos stuur nou even geweldige foto van je ,kan ik weer rustig slapen.
je hebt er ook een van mij ,nu willen we een van jou zien.
prettig weekend ,


liefs paula

Clara zei op

Leuke lotgenotensite! Zoek je een beetje steun door je ziekte van je af te schrijven, gaan ze denken dat je een jongen bent!!!
Ik heb zoiets van : dit is toch forum voor spierziekten, niet voor transseksuelen??
Ik ga hier niet meer schrijven, doei allemaal!!

paula zei op

hoi clara


je bent wel erg snel op je teentjes getrapt ,om direct hier niet meer te komen .
waarschijnlijk is dit allemaal vergissing, dat komt mede dus door jorgos .
ik weet niet emer wat ik moet geloven.
is allemaal erg ingewikkled geworden.
snap er niks meer van .
ook die mails van jou prive .
lijkt allemala wel komplot

liefas paula

paula zei op

jorgos ,wil van jou ook graag hier reactie op .
hier klopt allemaal iets nietliefs paula

Jorgos zei op

Ben weer eens uit de bocht gevlogen, mea culpa. Ik moet er voor waken geen excuustruus te worden a la paus Benedictus. Ook namens Clara, mijn homunculusvrouwtje (= een mensje dat zich ergens in je binnenste ophoudt, er af en toe uitmoet), zeg maar een soort alter ego.

paula voor jorgos zei op

hoi jorgos,


ok ik vergeef je het ,maar flik me dit nooit weer.liefs paula

Jorgos (Paula) zei op

Dank je, ik zal je vertrouwen niet beschamen

Jorgos zei op

Toen ik myo-patiënt werd ging me intens bezighouden het vraagstuk: de dood. daarvoor was ik het zonnetje in huis, oppervlakkig tot in m'n stamcellen, lang leve de lol, dat werk. Maar toen veranderde alles...

Angst voor de dood is eigenlijk een horror tempus vacui (geen latinist vergeef me) ; de eeuwigheid, na het overlijden is een eindeloze tijdspanne: het gaat maar door, net als een getallenrij: 1, 2, 3.....,100000....., 100000000000 - waarin je er niet meer zal zijn. Het is geen vakantie, een time out, effe er tussenuit, neen: het is een vakantie zonder einde, eeuwigdurend. Dat alles tart het voorstellingsvermogen: je kunt je die eeuwigheid waarin je er in Aardse zin niet meer bent: met of zonder rolstoel- heel moeilijk voorstellen, en dat roept een angst op, een huiver, vergelijkbaar met een eeuwigdurende parachute-sprong. Een tast in duister, een sprong in het diepe.

Religies lossen dit probleem op door een vakantieparadijs: de hemel, eigenlijk een lustoord vol mooie meisjes, bij voorkeur maagden, te creeren; Verstandig, want toegesneden op de menselijke (mannelijke) maat en behoefte. ..Dan vergeet je voor "even" dat die vakantie eeuwig zal duren, wordt de angst gedempt. De kolossale verveling die op dit eeuwigdurende bounty-paradijs zal heersen, de bijbehorende excessen: kamasutra in het kwadraat, drank, drugs, geweld tot de dood erop volgt, computergames, mens-erger-je-niet, de religies vergeten dat gemakshalve te vermelden in hun vakantiebrochures: de Bijbel, Koran, Thora, Tibetaans Dodenboek...etc..Ik blij nog liever effetjes in leven..

paula zei op

hee jorgos,


waar zit je hoor helmaal niks van je .
of heb je vriendinnetje hahaha.


liefs paula

Jorgos zei op

In mijn buurt: een oude Haagse Stadswijk, struikel je over de rollators, rolstoelen; soms ligt er een oudere man of vrouw languit op straat te kreperen; rotjochies hebben de rollator weggetrokken; tja, normen en waarden zijn soms ver te zoeken. Hoe het ook zij, al die hulpmiddelen heeft meer te maken met de gemiddelde leeftijd dan met de Spierziektedichtheid. Toch zag ik onlangs een man van middelbare leeftijd die ik er ernstig van verdacht lid te zijn van het Myo-Gilde. Hij zat in een aangepaste rolstoel, het leek erop dat hij slecht een hand een beetje kon gebruiken. Opgelucht ging het door me heen: eindelijk een lotgenoot, eindelijk, eindelijk
-Meneer, mag ik u iets vragen?
-Ja hoor mûneer
-Heeft u misschien een spierziekte?
-Ja, hoor, mûneer
-Welke als ik vragen mag?
-Dystrofie, mûneer
-Eh welke precies?
-Welke, welke, er zijn er zo'n 600 mûneer
-600, poeh, dat is nogal wat, en komen er steeds meer bij?
-Dat weet ik niet hoor mûneer,
-Misschien een onbetamelijke vraag, maar u heeft dus dystrofie, dat is knap klote als ik het zo mag zeggen, en u weet niet welke dystrofie,eeh
-Wat wilt u weten mûneer?
-Het volgende: u heeft dus dystrofie, dat is knap klote, en
-Ja, dat weet ik onderhand wel mûneer,
-Maar gunnen ze ze u niet de vrijheid: uw neuroloog bijvoorbeeld, om zelf te bepalen welke soort dystrofie u heeft
-Wat bedoelt u mneer, bent u serieus mûneer?
-Ja, het krijgen van dystrofie is iets wat u is overkomen: geen vrije keuze om het zo te zeggen, dan is het toch meer dan redelijk dat u er zelf mag beslissen welke soort u heeft: een steinertje, Limb Girdletje, of zie ik dat helemaal verkeerd
-Ik weet niet wat u ziet, of denkt mûneer, wat heeft u eigenlijk voor een aandoening mûneer?
-lateraal sclerose is m'n diagnose
-Oh, dat verklaart alles mûneer
-Dat verklaart alles, wat bedoelt u meneer??
--Ja, precies, dat bedoel ik nou, dat verklaart alles, ik moet verder mûneer, m'n Persoonsgebondenbudgetter komt er zo aan, prettige dag mûneer

Ilonka zei op

Ah Jorgos,

Dat zijn ze weer he de leuke verhalen die we zo van je gemist hebben. Zo laat je de mensen weer lachen.

Ga zo door he en hou het lekker luchtig!

paula zei op

ja jorgos vooral doorgaan ,
ik vind ze erg leuk die verhalen van je ,liefs paula

Jorgos zei op

-Zo Erik, hoe vind je het om naar Berlijn te vertrekken, voorgoed deze keer neem ik aan?
- Ach wie weet, misschien ben ik binnenkort wel weer terug
-Alweer?
-Ja, alweer. He, hoe is het met je fysiek?
-Slecht
-Gaat het achteruit
-Gaat achteruit ja
-
- ja
-Heb je nog plezier?
-Nauwelijks ja
-Maar je zit nu toch met een enorme pul bier in je hand
-Nog wel ja
-Kap je ermee.
-Met wat?
-Drank, alcohol
-Dat bedoel ik niet
-Wat dan wel?
-Nou die pul
-He??
-Straks kan ik het niet meer tillen, dat bedoel ik.
-Oh die pul, dat bedoel toch?
-Exact
-Maar hou je dan op met drinken?
-Dat zeg ik toch niet, kleine pijpjes worden het.
-Oh, ok, he, wat vind je van dat meissie, die chick daar?
-Daarroo?
-He niet zo expliciet wijzen, je bent toch goed opgevoed?!
-Ja, ben goed opgevoed ja.
-Mooi meisje, he?
-Eh nee ja.
-Nee?? Wat mankeert eraan?
-Gehandicapt
-Gehandicapt??? Zie ik niet Jorgos
-(Jorgos) He, mevrouw, mag ik u iets vragen?
-Ja hoor meneer.
-Wij vroegen ons af of U gehandicapt bent..
-Meervoudig, fysiek en geestelijk meneer, tevreden met het antwoord, meneer?
-Jazeker, heel tevreden. Bedankt mevrouw, succes he!

-(triomfantelijk tegen vriend)-Ik had toch gelijk. Nog wat bestellen??
-Gefeliciteerd Jorgos. Ober nog twee grote pullen, zo groot mogelijk, Ober

Jorgos zei op

-Werk je nog Jorgos?
-Ja.
-heel goed!!
-Goed??
-Nou onder de mensen, je zinnen verzetten
-Je zinnen verzetten, pff, en die mensen, dat zijn ambtenaren hoor
-Nou ja, gewoon je aandacht op iets anders richten, niet alleen myocafe, piekeren, je ziekte en zo.
-Nou op m'n werk ook myocafe, veel myocafe, heel veel myo-myo-myocafe
-Niet goed, allemaal zieke mensen, hitsen elkaar op
-Leuk toch, allemaal gebrekkigen, lekker zielig onder mekaar, zielig, zieliger, zieligst, zz-top. leuk hoor!
-Spot er maar mee. He, je blijft toch werken?
-Mwahh, denk je soms dat het anders verkeerd met me afloopt, dat ik mezelf plotseling terugvind aan een koord, met een geknakt nekkie
-Nee, dat bedoel ik niet.
-Wat bedoel je dan wel?
-Nou ja, dat begrijp je toch wel?
-Nee, eigenlijk niet.
-Poeh ik word moe van dit gesprek, ik ga maar weer eens achter de laptop

Jorgos zei op

In de wachtkamer van het revalidatiecentrum Sophia, Den Haag

-Het is een gotspe.
-Wat zegt u mevrouw?
-Het is een gotspe.
-Mevrouw, wat is een gotspe? We zitten hier in de wachtkamer van het revalidatieziekenhuis Sophia, en Sophia betekent zoals u weet wijsheid, en inderdaad het is smerig zootje hier, wc's en zo, maar wat vindt u een gotspe?
-Het is een gotspe, rarara.
-Oh ik moet raden wat hier een gostpe is, dat bedoelt u natuurlijk, toch?
-Het is een gotspe, rarara....rarara het is een gotspe, sefiaaa.
-Ok, nu begrijp ik u, u vindt dat u niet goed geholpen wordt. Heeft u dat besproken met uw behandelend arts. U kunt een klacht indienen.
-Dr rarara, het is een gotspe.
-Mevrouw, u kijkt heel helder uit uw ogen, geestelijk mankeert u niks, lijkt mij hoor, maar u gedraagt zich als een papagaai die zich voordoet als een kraai; ik hoop niet dat ik u beledigd heb hoor, echt
-Man net overleje, kanker, kankerrr, kankerrrrrararara, het is een gotspe, het is een gotspe.
-Ah, mevrouw, wat spijt me dat, goh ja, ik begrijp dat u het moeilijk heeft, dat u het nog moet verwerken, wat doet u eigenlijk in het sophia, bij de afdeling spierziekten, als ik u vragen mag?
-Rarara, het is een gotspe, rarara
-Ah daar is dr. Rol, sterkte mevrouw, tot ziens!
-Jij ook gecondoleerd, het is een gotspe, raaaaaaaaaaaraaaa
-Jaja, mevrouw, nu heb ik u door: rarararara, het is een gotspe, mevrouw, rararararara
-Jongeman, gedraagt u zich een beetje, het is hier een revalidatiecentrum, afdeling neuro-musculair, geen psychiatrie, wat moet dr. Rol wel niet denken...
Dr. Rol: dhr jorgos, komt u mee?

Cecile zei op

Jorgos , ineens weet ik het. Je bent een acteur.Je bent niet middelmatig maar bovengemiddeld. Je komt helemaal los van jezelf. Je wordt vast onsterfelijk op deze manier.Jorgos betekent emotie, verbazingwekkende complexiteit. Jorgos ga zo door.
Iedere dag een verhaaltje om tijdens een vergadering in lachen los te barsten en iedereen verbaasd achter je te laten.Jorgos je speelt een indrukwekkende hoofdrol op myocafe. ga zo door, laat de humor zegenvieren ......!!!!

Annelies zei op

Tja.....ik dacht best gevoel voor humor te hebben en heb ook vaak moeten lachen om de opmerkingen van Jorgos maar ligt het nu aan mij dat ik hier niets aan vind laat staan erom kan lachen?
Groetjes,
Annelies

Sièna zei op

Leuk gezegd Cecil, een method acteur, leeft zich in elke personge, laat de personage zelfs zo nu en dan verbaasd naar zich zelf kijken.
Hij is de troubador, een speelse labrador. storyteller, charmeur, ook nog eene pain in the ass. Hij beledigt,neemt in de maling als men hem te serieus neemt, duikt dan onder om weer stralend en lachend weer boven te komen.
Een ware Pinokio altijd een lange neus naar iedereen toe. Mooi hoor ik mag hem en moet iedere keer om hem lachen....Zeg Jorgos ik heb nog vrijkaartjes voor madurodam ik meen te lezen hier onder, dat je binnenkort een uitje hebt in Den Haag.

paula zei op

nee dat uitje is verschoven naar groningen ,
een veel leukere stad ,of niet jorgos
jorgos je verhalen vind super ,ga lekker door

hahahaha

Jorgos zei op

Geen Madurodam, Spasmodam. Nee, binnenkort Groningen. Zaterdag 14 oktober. Wordt een gezellige dag. Mag eindelijk een keer optreden, lang op gehoopt, eindelijk! Op de poli neurologie, een verhaaltje voordragen over hoe om te gaan met de primaire en secundaire oorzaken van een progressieve spierziekte(een keertje niet over de gevolgen, dat is al zo vaak gedaan). Hoofd van de afdeling Prof. de Keyser zal ook aanwezig zijn, geloof ik, weet het niet zeker, misschien laat hij wel verstek gaan, wie zal het zeggen. Nou ja, in ieder geval een hele eer.

Ik hoop dat de treinen een beetje op tijd zijn, en bovenal dat er geen treinkaping komt zoals in - ik meen- 1975, de Molukkers, weet u het nog? Nou ja, positief, positief, blijven. En optimistisch.

Siènna zei op

Mooie kans geachte forumlezers om eens Jorgos live te zien and alive he is.

Jorgos (Siana) zei op

Ik vind het zeer, zeer spijtig dat jij die dag verhinderd bent. Ik had je zo graag willen ontmoeten, zo graag. Maar wat zongen de stones ook al weer: you can't always get what you want....

Ilonka zei op

Ja Annelies die laatste was geen touw aan vast te knopen en ook totaal niet grappig, helemaal mee eens.

Oh en Jorgos als je nu weer een nieuw persoontje verzint, neem dan ik het vervolg een makkelijkere naam, want ik kom hem tegen in 3 verschillende varianten, of was dat een afleidings manouvre! ;-)

Groetjes Ilonka

Cecile zei op

Dat mysterieuze,dat grillige, dat onvoorspelbare, dat is Jorgos. Laat Jorgos gewoon zichzelf zijn hier op myocafe.Soms is humor of cynisme de enige manier om met een inhumane ziekte om te gaan.Jorgos doet het zo en een ander weer op een andere manier, bv door te klagen.
Laten we ons niet druk maken over wat wel of niet leuk is.We moeten niet teveel willen analyseren. Wat maakt het nu uit hoeveel alter-ego's hij heeft? Hij heeft ze gewoon, fijn voor hem, maakt het leven een stuk gemakkelijker.
Jorgos wanneer gaan we discussieren over kikkerbillen en schuilpadden? Hoe kan ik voor mijn hamstertje een nederlands paspoort krijgen?De aanwezigheid van de dood, is daar een anti-aanbaklaag voor?

Jorgos zei op

Inderdaad Ilon, story. Ik las het nog eens over, begreep er nix van, maar goed. Wat bedoel je met verschillende namen. Ik gebruik nooit een andere naam, echt waar. Uitzondering: Clara.

Ilonka zei op

Wat is het toch grappig hier. Val Jorgos af met 1 van zijn verhaaltjes, ik zeg 1 want ze zijn verder heel leuk juist en boem de verdediging duikt op!

Jorgos wat moet jij toch blij zijn met die achterban, die het toch steeds meent voor jou op te moeten nemen en uit te leggen waarom jij zo doet.

Zoals jezelf weet heb ik er geen enkele moeite mee en ben ik ook absoluut niet aan het klagen. Ik vind het soms leuk om op dingen van jou te reageren, maar doe het toch maar weer persoonlijk vanaf nu want anders voelen mensen zich weer zo geroepen.

Ik alleen maar zeggen FASCINEREND!!! (Ja ik heb van de week Jensen gekeken) Ha ha ha

Ilonka zei op

kleine aanvulling voor mijn vorige tekst: kan :-)

Ilonka zei op

Zo en nu wil ik even een andere wending geven aan deze topic!

LIEFDE daar zou hij over moeten gaan en misschien doet hij dat indirect ook wel een beetje, maar toch!

Ik zou wel eens willen weten wie er van jullie:

- alleen zijn en de liefde verschrikkelijk missen
- alleen zijn maar dat juist heerlijk vinden
- een partner hebben die voor de volle 100% voor je gaat en je op alle gebied steunt, met name natuurlijk met je beperkingen.
- een partner hebben die niet echt goed om kan gaan met je beperkingen, maar verder wel alles voor je over heeft.
- in een relatie zitten die verre van ideaal is, maar waarbij je denkt ik laat het maar zo, want wie wil mij nou nog met al mijn beperkingen.

Kortom hoe is jouw situatie op het gebied van de liefde en in hoeverre heeft jouw ziekte daar invloed op!

Jorgos zei op

Goed onderzoek, Ilonka!
Jorgos: - alleen zijn en de liefde verschrikkelijk missen

Jorgos zei op

In mijn situatie is het overigens- in mijn optiek- volstrekt ongepast om een relatie aan te gaan. Je kan het een ander niet aandoen om een verbintenis aan te gaan met een KD: Kandidaat-Terminaal. Een perspectiefwisseling: van geliefde naar mantelverzorger, is moreel verwerpelijk, omdat het geen recht doet aan de reciprociteit die essentieel voor een leifdesverbintenis. Uiteraard geldt dit niet voor 1) mensen die reeds een relatie als een van partners wordt getroffen door een potentiël dodelijke ziekte, bijv ALS (je doet elkaar een belofte: in goede en slechte tijden) , of 2) als het gaat om een niet dodelijke aandoening: MG, Hmsn, enz. In dat laatste zit misschien een "mantel"aspect, maar het gaat niet gepaard met uitzichtloosheid, stervensbegeleiding, rouwverwerking.
Zo dominee Jorgos heeft z'n zegje gedaan

ik zei op

Ilonka
je vraagt naar diverse zaken over liefde gezien van de persoon met beperking. Maar wat als partner van een persoon met spierziekte. Waarbij gedragsverandering en afname van intellect hoort. Waar de verhoudingen van gelijkwaardige partners verschuift naar verzorger (want de zorg gaat mantelzorg ver te bover) - verzorgde. Van gelijkwaardige gesrpekspartner, naar geen gesprekspartner meer (althans voor gesprekken op niveau en met inhoud). Waar liefde nog wel aanwezig is, maar niet meer als zodanig ervaren wordt door de gedragsverandering.
Jorgos, dit is dan geen potentieel dodelijke ziekte zoals ALS, maar een niet dodelijke aandoening. De uitzichtsloosheid is er wel degelijk en de 'rouw'verwerking is er ook. Want dit is een steeds opnieuw afscheid nemen van weer stukje van de partner die het ooit is geweest. Alleen de wetenschap dat in mijn partner nog ergens iets is van de mens waar ik ooit ja tegen heb gezegd geeft de kracht om door te blijven gaan.

katie zei op

Tegen al mijn principes in, (deze topic heeft me in het begin erg doen schrikken) ga ik toch reageren:
ik lees geregeld mee en gruwel van de onderstaande beweringen heer Jorgos.

Toen ik mijn partner drie mnd kende en dus nog in de verliefdheidsfase verkeerde wist ik dat hij ongeneeslijk ziek was en eveneens kende ik ongeveer de impact van de ROTZIEKTE ALS...
Toch heb ik heel bewust en zonder enige wroeging voor hem gekozen. Het gaat immers niet om de verpakking maar om de inhoud. Wat hij mij in de loop der tijd heeft geleerd, ware liefde en wederzijds respect is een en al toegevoegde waarde en zou ik voor geen hebben willen missen! Ik ben dan wel mantezorgster (zeer min. overigens, daar moet je voor waken) maar op de eerste plaats levenspartner van...
De verliefdheid is overgegaan in ware liefde en ik durf hier te beweren dat menig zogenaamd "gezond" echtpaar die misschien wel hun gouden bruiloft gaan beleven niet eens zo intens van elkaar houden als wij van elkaar doen. Door diepe dalen samen te doorploegen kom je zo na tot elkaar daar kan menigeen jaloers op zijn! En dat is wederzijds. Want iedere persoon (gezond of patient) heeft bij een latere relatie een rugzak vol verdriet van het verleden die hij/zij met zich meeneemt en dit is lang niet altijd gemakkelijk.

groet Katie

Wim zei op

Hoi Katie,

Ik ben ook zo'n meelezer, en heb mij regelmatig behoorlijk geergerd aan heer J. met zijn galgenhumor, waarvan ik de lol niet inzie.
Maar je slaat de spijker precies op zijn kop!!!!

Wim

Jorgos zei op

Beste Katie, ik geef slechts een mening, mijn mening. En dat heeft ook gevolgen voor mijn handelwijze. Ik vind het prachtig dat jouw liefde zich zo heeft verdiept, ondanks de rotziekte, echt waar. Toch, val ook jij niet onder de de door mij genoemde categoriën. Naar ik begrijp heb jij je geliefde ontmoet, toen er nog geen sprake was van de diagnose ALS, en de daaraan gekoppelde vooruitzichten. Dat is toch wezenlijk een verschil. Overigens leg ik de verantantwoordelijkheid niet bij de "gezonde", maar bij "zieke". Deze moet zich goed realiseren waar hij/zij de ander mee kan opschepen. En inderdaad, "ik" (Katja?), ook bij niet letale aandoeningen is er sprake van rouwverwerking, afscheid nemen, dat had ik me onvoldoende gerealiseerd. By the way, afscheid nemen, rouwverwerking hoort natuurlijk sowieso bij het leven, leifde, relaties, dus misschien heb ik wel helemaal geen sterk argument in handen, loop ik maar wat uit m'n nek te zwammen hahaha. Misschien moet ik voortaan eerst denken dan opschrijven.

Siènna zei op

het is veelzeggender als je gewoon niet eerst te veel nadenkt, voor je je mening zegt. dan is de pure essentie ook werkelijk, waarom eerst doordenken en bedenken. is mijn mening

Ik vind juist de eerstegedachte veel interessanter, niet dooddenken, bedenken, bovendien denk ik dat wij hier op aarde eigenlijk niet zoveel te denken of te zeggen hebben.
Alles overkomt je, of je wil of niet.

Het is mooi hoe Jorgos met zijn situatie omgaat er zich door niet laat kleineren/kisten. Er een lange neus tegen trekt.

Postief blijven mensen, we zijn alle Mensch.
De dood niet aan te ontkomen, niets is zeker dat is zeker, maar de dood is zeker. We kunnen er om treuren, angst hebben ervoor, dan vind ik humor erom hebben het beste tegenwapen. Veel menschen veel meningen allemaal waardevol en allen zijn we kwetsbaar wat je naam ook is.

Mooie dag toegewenst, nu regen, straks vast weer een heerlijk stralend zonnetje die de diamante kristalletjes van de regen doet kleuren, ziet alles er weer fleurig uit.

Jorgos (Sienna) zei op

Lieve Sienna, wat een diepgang geef je ten beste. Uit je woorden hoop ik te begrijpen dat je geen waarde hecht aan de "vrije wil", "keuzevrijheid", "beslissingen", ja zelfs twijfelt aan het bestaan ervan, eigenlijk "kiest" voor een radikaal deterministisch universum.

Maar stel nu dat je iemand tegenkomt waar je gruwelijk verleifd op wordt, het stoom komt uit je oren, dan kan je zeggen dat de verleifdheid je overkomt, daar kies je niet voor.
Echter, blijft er niet een speelruimte bestaan waarbinnen je kunt beslissen om, hetzij de relatie aan te gaan, hetzij het na te laten?
Op grond van overwegingen, bijv: ik ben wel verleifd, maar hij is moslim, ik niet, dus op den duur gaat dat mis, dat gaat hij me slaan, moet ik een hoofddoekje dragen, en dat wil ik niet; of hij heeft ALS, wat brengt me de toekomst, enz, enz?

Lieve Sienna, geloof jij daar niet in, in de de speelruimte waarin je zowel linksaf als rechtsaf kunt afslaan? Ben jij meer een rotonde-meisje?

Siènna zei op

Nee hoor, gewoon een weg inslaan en verder zien welke wind me heen voert. naar waar weet niet, er zijn zoveel wegen en keuzes veel kronkelpaadjes enzo.
Als ik het niet meer weet doe ik me ogen dicht en zie dan wel weer.Je weet toch dat blinden meer zien?
En mijn gevoel zegt meer dan ik denk of bedenk.
Vrije wil ik twijfel of dat bestaat, je kunt wel willen, zoveel maar of dat haalbaar is. er zou geen economie meer bestaan, in de prè historie was er vrije wil denk ik.
Er is altijd wel iets wat moet, vrijheid bestaat dat, ik denk dat het een illussie is, nothing is all

Jorgos (Sienna) zei op

Dit is een ingewikkelde discussie, er loopt een aantal begrippen door elkaar. Het begrip "wil" is om te beginnen dubbelzinnig, 1): wil duidt op, iets willen in de zin van een behoefte(to want), en 2) willen als de overgang van de behoeftigheid (of wens) naar de beslissing om te handelen (to will). Het gaat mij op de tweede betekenis. Als jij je als een windvaan langs de grachten en steegjes, het red light district van Amsterdam laat meevoeren, zit daar al een beslissing annex handeling in. En een overweging, kortom een gedachte. Al weet je vaak niet exact welke.
Natuurlijk zijn veel dingen niet haalbaar, en kan je het hooguit willen in de zin van een wens (1) : ik wil gezond worden, ik wil een niet promiscue geleifde, ik wil lopen, kan het ook wel proberen, maar heb het locked-in-syndroom, enz.
Wel is het zo dat je permanent verleid wordt, en dan de vraag opkomen inhoeverre een wens, jouw wens is (authenticiteit). Daar heb je natuurlijk een punt, in de pre historie, moest je het doen met het vel van de plaatselijke beer, nu is het aanbod wat groter: een gucci jas, een gaastra, trenchcoat, schapenvel, whatever. Dat heeft ook repercussies voor het begrip "vrijheid": in welke zin verwijst "vrijheid" naar een authentieke behoefte/wens. Maar de mogelijkheid om een al dan niet authentieke wens om te zetten in een handeling is vrijheid. Tja,

Annelies aan Jorgos zei op

Hoi Jorgos; ik heb een prangende vraag aan jou.
Ik heb me al verschillende keren afgevraagd waarom jij altijd leifde en verleifdheid schrijft in plaats van liefde en verliefdheid. Je hebt er ongetwijfeld een reden voor; zou je mij die willen geven want ik ben van nature nieuwsgierig en ben daar benieuwd naar.
Alvast prettig week-end toegewenst door
Annelies

Siènna zei op

Nou dat is een persoonlijke vraag!
Waars-chjin-lijk omdat hij hartstikke leip is?
en omdat hij altijd verleifd is op leifde

Jorgos (Annelies) zei op

In het begin ging het per ongeluk, in de tijd dat Gerda2 nog meedeed, goeie oude tijd. Vervolgens dacht ik: nee, hier zit meer achter, het heeft te maken met mijn visie op liefde. Normaal is iemand op zichzelf betrokken, is er sprake van eigenliefde. In de liefde vindt er een omkering plaats: je wordt, nee versmelt met de ander, en andersom. Jij wordt dus als het ware die ander, je bent niet meer jezelf. Dat is tenminste mijn ervaring (inmiddels al weer een tijdje terug). Die omkering, of gestaltswich breng ik dan ook in L-e-i-fde tot uitdrukking, zo simpel is het eigenlijk. Ohja, omdat ik een zekere weerzin ervaar bij het opgaan in de ander (misschien een te grote mate van eigenliefde, misschien geloof ik er niet echt in?, romatisch facade, ironiseer ik het opgaan/versmelten in de ander. Ok, twee redenen.

Hoe is het eigenlijk met het kleinkind?

Ilonka zei op

Nou Annelies dat kan meerdere betekenissen hebben denk ik.

Bij het woord liefde gaat het bij Jorgos leifelijk (ij) kriebelen,

of hij probeerd er verschillende schrijfwijzes op nou te houden, zodat hij zich als Jorgos onderscheidt

of zijn hersens geven verkeerde seintjes (gedachtes) door aan zijn vingers, dat hij steeds per ongeluk de letters om draait, op zich komt dit bij meer mensen voor, dus misschien is dit de werkelijke reden, maar Jorgos heeft nou eenmaal een kant waardoor je wel eens op andere gedachtes komt!

En Jorgos wat betreft het niet aangaan van een relatie omdat je van te voren weet dat je dood gaat of een kastplantje wordt, tja..... moeilijk.

Ik ben eerlijk en zou er niet aan moeten denken, als ik de keuze had, maar dat komt ook omdat ik zelf ook niemand zou willen opschepen met mijn beperkingen.

Aan de andere kant heeft ieder mens wel zijn beperkingen, zei het op verschillende gebieden, dus is het misschien handig iemand te zoeken die net als jij een beperking heeft, maar waar je dan samen een balans in vind :-) Onder het motto van: "Samen 1 zijn" zo van wat jij mist dat heb ik en andersom!

Ik zou overigens nooit mijn partner in de steek laten als hij een ernstige ziekte zou krijgen. Maar zoals ik al zei, als ik de keuze heb zeg ik nee, maar ja gevoelens he...... wie zegt mij dat ik niet in zo'n situatie ineens heel anders ga denken.

Jorgos (Annelies, Sienna) zei op

Jullie zetten mij erg aan het denken. Voortaan wordt het L-i-e-gde. Zeer bedankt!!

Siènna zei op

l.EI.fde omdat: een ei, 2 in een is en toch niet homogeen
elke behoudt zijn vorm en kleur, zonder elkaar te b.ei.nvloeden.
Omdat: het heel kwetsbaar en toch heel sterk is, kan vriezen of tot kookpunt, blijft èèn.
Omdat: het voor vruchtbaar staat, een nieuw begin.
Omdat: het zo een mooie vorm is, dat staat voor eeuwig
Ja ja en nu alle negateifs over ei, breekbaar? ja maar dooier en wit komen er stralend vanaf en houden hun oorspronkeleke vorm/kleur.
haha nu ik denk aan het negateife wordt ik even onpasselijk, nee dus leifde is ei...

Jorgos (sienna) zei op

Mooie eieranalyse. Je moet eens Alice herlezen: humpty dumpty

Jorgos zei op

Bij de visboer

-Ah, meneer Jorgos, daar bent u weer eens? Waar ken ik u mee hellepe?
-Het is zaterdag, visje gaat er wel in..hhmmm, tja, veel keus
-Lekkerbekkie misschien? Of een gebakken scholletje. Houdt u van makreel?
-Doet u maar alledrie, ik gooi het gewoon in de vriezer.
-Tot uw dienst meneer, kruiden erbij
-Kruiden erbij
-Ik pak het effe voor u in.. Hoe gaat het verder met u, uw gezondheid, wat had u ook al weer?
-Spierziekte
-Ohja, natuurlijk, is het progressief?
-Behoudend progressief ja
-Kan u nog ergens mee van dienst zijn
-Gerookte paling
-Gerookte paling natuurlijk. Dat was het dan wel?
-Twee haringen,
-Twee Hollandse nieuwe, uitjes erbij
- Uitjes erbij, natuurlijk, een slibtongetje kan er eigenlijk ook nog wel bij
-U bent erg op dreef vandaag, krijgt u bezoek?
-Ja, krijg damesbezoek van de spierclub: de myodonna’s komen langs. He, dat mooie, blonde meisje, werkt ze hier niet meer, die met die smaragdgroene ogen, en smachtende blik?
-U bedoelt Clementine, m’n dochter. Studeert, geen tijd

-Zo Clementine studeert ja., Dan heeft ze geen tijd om in de viswinkel van haar vader te staan, logisch. Wat is ze trouwens mooi, en zo zo gracieus, hoe ze de vis inpakt, alsof het porselein is, zo beleefd ook, en een geduld dat ze heeft met de klanten..

-Ja, inderdaad, ze is heel attent, heeft u nog een viswens?
-Goh ja, die Celementine, valt niet mee om zo beleefd te blijven in deze buurt, op dit seniorenplein, waar toch al gauw meer dan de helft van de bewoners aan een of andere vorm van dementie lijdt, naast alle andere kwalen. Wat studeert ze?
-Biomedische wetenschap, in Leiden
-Ah, slimme meid ook nog, u bent zeker erg trots op haar?
-Ja, zeker trots, eeh meneer heeft u nog viswensen...

-Biomedische wetenschap zei u he? Kan ze ook nog wat gaan betekenen voor mij en al die andere motorisch gestoorden, mooi! Een buitengewoon aantrekkelijke, talentvolle, sportieve vriend, natuurlijk?

-Eh, ze heeft een vriendin, Masja

-Ze heeft een vriendin?! Een Vriendin??
-Ja, we hebbe er geen problemen mee, m’n vrouw ook niet. Lieve meid die Masja.

-Hoe kan dat nou, Clementine, is zo meisjesachtig, zo kittig, hoe ze met haar fluwelen vingertjes die vis inpakt, je daarbij tegelijkertijd bevallig aankijkt, die ogen, die wimpers. Clementine, een vriendin, de wereld op z’n kop, ik voel me bedrogen...nee: ik geloof het niet, straks gaat u me nog op de mouw spelden dat ze een spierziekte heeft.

-Eh, Meneer, ik ga hier over discussjere, geen tijd, heb u nog viswense, ik mot echt verder, meer klante as u!!
-Clementine lesbisch, tjongejonge, maar die groendoorschijnende ogen dan, ook bedrog? Zeker contactlezen??? En die wimpers? Nep. En dat platinablond, ook niet echt? Tjongejonge...
-Meneer, ophouwe nu, beetje dimme, u beledigt mijn dochterrr....

-Niet de bedoeling meneer Visfuik, ben gewoon even van slag, ik dacht gewoon dat Clementine iemand anders was. Doet u haar nog wel de groeten, wel echt doen hoor meneer Vispoes, en prettige dag, werk ze!

-Mneer, mneer, uw vis, u vergeet uw vis....
-Ehwat, vis? Oh dat ja... Kom ik van de week ophalen, heb nu andere dingen aan m’n hoofd, dag!

Jorgos zei op

Er was eens een myo-patient, die dacht:
ik zit in een gouden kooi,
dat is bepaald geen fooi,
Maar als ik nou eens bid
dan komt het goed, word ik weer fit
Hij sloeg de handen ineen,
kreeg direct kramp, staakte het gebed,
Helaas, God had het gezien, vond het obsceen,
was vertoornd, deed een kille zet,
de myo-patient kreeg straf,
kon z'n handen niet meer bewegen,
hij was niet boos, vond God wel wat maf,
met zo'n Almachtige Dwaas kruis ik geen degen,
en wendde zich af van 'M af,
bevrijd als een toverfee,
leefde de myo-patiënt nog lang en tevree,
in dat wormstekelige lijfje, die gouden kooi,
illusies inzake God en Genezing daaraan viel hij nimmer meer ten prooi

Jorgos zei op

Als myo-patient ben je vaak extreem eenzaam, een praatje met je buren kan je -al is het kortstondig- uit die beklemming .

-Buurvrouw, hoe is het met u?
-Oh goed hoor, veel last van m'n heup, enne..ook..
- En uw zoon, ik zie hem niet meer zo vaak
-De zon ja, lekker weer, en dat voor oktober

-Ja, het weer, het is om en om he....
-Wablief?

-Nou de ene maand veel regen, dan weer stralend weer, lijkt wel of het klimaat in de war is..

-In de war, wie is in de war, ik niet hoor?
-Nee, u zeker niet, het gaat dus wel redelijk met afgezien van die heup: wordt die vervangen die heup?

-Nee hoor, er wordt helemaal niks vervangen: hoe kom je erbij!...blijft er gewoon aan, ben 83, dan ga je niks meer vervangen..

-Nee, u heeft volkomen gelijk, als het zo lang meegaat, dan ga je dat niet meer vervangen. Nog even over uw zoon, hij heeft toch een baby?

-Oh m'n zoon, Jannis, is ook al weer 3.
-Goh, dat gaat snel.
-ja, de tijd vliegt jongeman...he jongeman moet boodschappies doen..heppie nog wat te vrage?
-Nee hoor, prettige dag buurvrouw, he daar is onze buurman, de autist.
-Buurman, hoe gaat het met u?
-Goed.
-Mooi weer, oktober, fris maar wel zonnig..
-Eh, wat wil je van me??
-Nee niks gewoon mooi weer...en dat voor oktober..
-Dat zei je net ook al.
-Sorry ik herhaalde me, ik vind het gewoon prettig als de zon schijnt, meer niet
-Nu zeg je het voor de derde keer.
-Sorry buurman, ik zal me niet meer herhalen
-Nu herhaal je je sorry zeggen, ben niet doof..

-Sorry voor de herhaling van de excuses buurman, enne prettige dag buurman, en geniet van het mooie weer buurman he
-Dat maak ik zelf wel uit...

Jorgos zei op

En goeie vriendin op bezoek. Haar normaal ironische oogopslag, -de-gestampte-pot-blik: Leifde, maak-dat-de-kat-wijs!, totaal verdwenen. Normaliter de nuchterheid zelve, een uit de Hollandse klei-of veengrond opgetrokken poldermeid, die haar leventje regisseert, een carriere ambieert in de ict, haar vriendjes zonodig de deur wijst als deze te kleverig of bezitterig worden, leugen en waarheid niet kunnen scheiden.
En nu? Een smachtende oogopslag, veel rouge, lipjes roze aangezet, tierelantjes in het haar, gegiechel van een bedeesd pubermeisje of een maaglijk Hindoestaanse Bollywood-girl. Vanwaar deze gedaanteverwisseling, deze total make-over, ik begreep er weinig tot niets van.
Ineens had ik het door: Isolde, je bent verleifd..
I: Mag het niet?
Ik: ik ben heel blij voor je, je straalt, leuke man, lijkt ie op mij?
I: Doei, mocht je willen.
Ik: Waar heb je 'm ontmoet?
Isolde: Flamenco-avond in het Dorp
IK: Flamenco, Paco de Lucia, gitarist. tis toch geen Spanjaard!?
I: Jawohl, een Catalaan, hij heet Julio, zit in een scheiding
IK: En je denkt dat het wat wordt?
I: Ik zag het direct, dit is de man van mijn leven, alles, geen twijfel mogelijk...
IK: Maarre, je kent 'm amper, wanwaar die zekerheid?
I:Vrouwelijke Intuitie, we gaan volgende maand samenwonen,
IK: Wat doet hij, heeft hij een spierziekte?
I: Spierziekte, no way,hij is heel sterk en lenig; hij doet iets met export, hij zit in de handel, iets met satelliettelefoons of zo, in het Midden-Oosten, kan dat?
IK: Dat kan, foute boel, of vaag, misschien levert hij aan Al Qaida, , vertrouw je 'm wel, dadelijk zit hij in foute zaakjes,..liefde maakt blind, cliche maar waar leive Isolde..
I: Mijn zaak Jorgos, bemoei je niet mee, wil je?
IK: Ok, maar je bent opeens jezelf niet meer, eerst was je zo jongensachtig, nu draag je een gebloemde fantasy-panty, wat heeft hij?
I: wat jij niet hebt? Alles, Jorgos: passie, temperament. Hij is galant, attent, brengt altijd verse bloemen mee, geeft mij het gevoel dat ik een mooie, jonge vrouw ben, had ik zo nodig na al die jaren. En hij is helemaal niet krenterig, volgende maand beauty kliniek, in Barcelona, een suprise, , hij is zoo lief...alles
IK: Mwah, ok, ok. Julio dus. Hoe oud is ie?
I: Is dat belangrijk? Wat ben jij een Nederlander, leeftijd pfffffffff.
IK: Heeft hij kinderen?
I: Dacht het wel, ja, in deVS, al volwassen..dacht ik. ook niet belangrijk,
IK: Is hij heel behaard, ook op foute plekken..een soort Gorilla
I: Haha, ja, op hele foute plekken, wil je ook nog weten of hij een gro-----
IK: nee, is niet mijn zaak, wil je wat drinken?
I: Cargillo?
Ik: Eh, pardon?
I: Spaanse espresso met cognac, dat weet je toch wel!

Brainstormer zei op

Ik vraag mij af hoe het nu met Jorgos en Monita gaat ? Zijn ze al getrouwd ? .....

J-Kattenbak06 zei op

Met Jorgos gaat het naar omstandigheden redelijk, wat die omstandigheden precies zijn, blijft wat schimmig. Wat Jorgos & Monita betreft, Monita was zijn grote liefde en, zoals het gaat met grote liefdes, het eindigt in een zwart gat.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login