Geplaatst onder algemeen

Lesbisch, homo?

62 reacties , oudste reactie bovenaan
PetRa zei op

Hallo allemaal!

Even voorstellen: ik ben Petra (maar niet heus!) en ik ben lesbisch (absoluut!). Ook heb ik een spierziekte maar die belemmert me niet in het doen van leuke dingen.

Ik hou van pretparken, dierentuinen, kermis, theater, muziek, mensen kijken, gebakken vis eten :-) Te veel om op te noemen.

Nou is mijn vraag of er onder de lezers leuke jonge lesbische meiden zijn of homoseksuele jongens die eveneens ondernemend zijn en (bij voorkeur) niet rolstoelgebonden.

Het lijkt me gewoon te gek om eens met iemand anders iets leuks te ondernemen zonder dat je steeds moet uitleggen waarom je niet zo snel loopt :-)

Ben benieuwd of ik "de enige" ben..................

Groetjes,
PetRa ;-*

Lianne zei op

Hallo Petra

Je bent niet de enige. Ik heb ook een spierziekte en ik ben lesbisch (ben wel leuk maar niet zo piepjong meer).

Groeten Lianne

PetRa zei op

Hoi Lianne,

Dacht ik toch écht dat ik de enige was :-) Je zegt je bent niet meer zo piepjong? Maar jong van hart toch nog wel??? Waarschijnlijk wel, gezien het tijdstip van jouw bericht ;-) Of het kan natuurlijk ook zijn dat je problemen hebt met slapen ;-( Vertel............... help me uit de droom!

Groetjes,
PetRa.

chantal zei op

dat is dus 1 pot nat

nanda zei op

mag t ook bi zijn?!

chantal zei op

Ik zou zeggen komt er bi

PetRa zei op

Hallo,

Nee, het heeft weinig zin als er op elke post een flauwe, volstrekt niet originele "dijenkletser" van "chantal" volgt ;-(

Dag.

katja zei op

PetRa
Het gebeurt elke keer opnieuw op alle draadjes dat er opmerkingen komen die niet relevant zijn aan het onderwerp. Ik vind het heel dapper van je om met zo'n onderwerp te komen.
Ik hoop voor je dat er nog leuke reacties volgen en dat je iemand vind die gezellig met jou uitstapjes kan gaan maken.

cherda zei op

petRa, gewoon niet op letten en alleen de normale berichten tot je door laten dringen.
Ik vind het een leuke oproep, alleen heb je daar weinig aan!!
Ik hoop dat het je een hoop reactie's op zult leveren van mensen waarmee je een afspraak kunt maken en waarmee het klikt
liefs, cherda

PetRa zei op

Beste Katja en Cherda,

Bedankt voor jullie "hart onder de riem" maar het loopt sowieso niet echt storm op dit draadje.

Ach, ik vind het trouwens ook helemaal geen probleem om in mijn uppie leuke dingen te ondernemen :-D Gisteren nog lekker de hele avond over de kermis gelopen en vanavond ga ik weer, maan- dins- en woensdag ook.......... dus het is niet dat ik zielig zit te wachten op reacties.

De enige "zielepiet" is onze Chantal die verder niets te doen heeft dan hier de boel te verzieken.

Groetjes,
;-*

Thura zei op

He Petra,

Ik ben Thura maar niet heus. Ik ben, tja, laat ik zeggen dat ik mannen en vrouwen soms heeeel leuk vind. Maar dan heel soms. Ik heb op het moment geen relatie met een man/vrouw. Heb ooit een vriendje gehad maar dat was het dan ook. Voel me vaker aangetrokken tot vrouwen maar ik durf niks hihihihi.
Hoe jong ben jij?
Hoe komt het dan dat je steeds moet uitleggen dat je niet zo snel loopt? Als je dat toch een keer hebt verteld is dat toch genoeg?
Ik hou ook erg van vis en ik loop ook vreemd door een spierziekte. Ben alleen misschien te oud!!!! hihihihi

groetje Thura

PetRa zei op

Hallo Thura :-)

Dank voor je reactie. Je zegt dat je mannen en vrouwen soms heeeeeeel leuk vindt, maar dan heel soms? Bedoel je dat je niet vaak of niet snel verliefd wordt?

Ja, ik heb ook het probleem dat ik niks durf naar vrouwen toe ;-( Oooooooohhhh vreselijk! Ik ben ook serieus bang om helemaal alleen oud te worden.......... jeeeee klinkt dramatisch hè? Zo voel ik het wel.

> Hoe komt het dan dat je steeds moet uitleggen dat je niet zo snel loopt? Als je dat toch een keer hebt verteld is dat toch genoeg?

Ik bedoelde dit bij wijze van spreken ;-) Als je 3 keer met 3 verschillende mensen afspreekt, moet je het toch weer elke keer uitleggen ;-D

> Ik hou ook erg van vis en ik loop ook vreemd door een spierziekte. Ben alleen misschien te oud!!!! hihihihi

Te oud? Nou nou nou, "oud", is in mijn ogen iets van 50 plus of eind 40......... met alle respect voor de "oudere jongeren" die qua leeftijd en uiterlijk als twee druppels water op Cher lijken :-D~ En voor de goede orde: ben je ooit te oud voor een leuk uitstapje???????????????

Groetjes,
PetRa ;-*

nanda zei op

lijkt me ook leuk om eens naar n homocafé te gaan maar durf nie zo goed in me 'remi'..ken niemand die mee wil..

heb een relatie en wel met een man,maar wat men noemt een open relatie..whatever...voor ons werkt t.
alhoewel sommigen denken dat ik 'genezen' ben door n hetero relatie!

leg niet echt veel uit soms zeg ik dat ik hoofdcoördinator pijnmanagement doe of ik loop?sta zo om een trend te zetten..

groetjes..nan

Lianne zei op

Hoi PetRa

Hoe is het nu met je? Heb je nog lekker genoten op de kermis? Ik ben eigenlijk wel benieuwd of je ooit al een relatie met een vrouw gehad hebt (of ben je net "uit de kast") en hoe oud je bent. Wat doen we soms toch moeilijk; wat maakt het nou uit met wie je een relatie hebt? Het gaat er om dat je jezelf lekker voelt, dat je lekker in je vel zit, dat je trots bent op wie je bent en vooral dat je van jezelf houdt!

Groetjes Lianne

Lilian voor Nanda. zei op

Hoi hoi,

Homocafé? Leuk! Ik zie gelijk in mijn enthousiasme dat we daar met een groepje van "hier" eens gezellig naar toe gaan!!! Waarom niet? Ergens midden in het land ;-) Maar ja, ik weet niet of daar animo voor is en of iedereen makkelijk kan reizen of zo?

> heb een relatie en wel met een man,maar wat men noemt een open relatie..whatever...voor ons werkt t.
alhoewel sommigen denken dat ik 'genezen' ben door n hetero relatie!

Met andere woorden: je bent nog even "ziek" als voorheen *hahaha*

> leg niet echt veel uit soms zeg ik dat ik hoofdcoördinator pijnmanagement doe of ik loop?sta zo om een trend te zetten..

*Hehehhee* okay, klinkt geinig!!!

Groetjes,
;-*

Lilian voor Lianne. zei op

Hey hoi,

> Hoe is het nu met je? Heb je nog lekker genoten op de kermis?

Ja joh... ben net terug! Heerlijk al die lichtjes en al die mensen en die muziek en die heeeeeeeerlijke geur van allerlei soorten eten ;-) Het was wel behoorlijk koud hoor... mijn hele neus was rood... en dan NIET van de drank!

> Ik ben eigenlijk wel benieuwd of je ooit al een relatie met een vrouw gehad hebt (of ben je net "uit de kast") en hoe oud je bent. Wat doen we soms toch moeilijk; wat maakt het nou uit met wie je een relatie hebt? Het gaat er om dat je jezelf lekker voelt, dat je lekker in je vel zit, dat je trots bent op wie je bent en vooral dat je van jezelf houdt!

Dat laatste is zowel "mooi" als "makkelijk" gezegd ;-(

Nee, ik heb nooit een noemenswaardige relatie met een vrouw gehad. Ik dacht een jaar of 8 geleden dat ik de ware had ontmoet op internet (zij woonde in Singapore). Maar na een weekje samen, nam zij rigoreus afstand van me en bleek uiteindelijk dat ik maar een experimentje voor haar was geweest. Heeft me heeeeeeel veel pijn gedaan en ik heb daar zeker 5 jaar serieus mee gezeten. Achteraf gezien, kan ik zeggen dat ik "dacht" dat zij de ware was omdat ze mijn allereerste (en allerlaatste) was...

Okidoki ik ga naar "Will and Grace" kijken en dan naar bed :-) Vertel ook eens een beetje meer van jou... als je wilt? Je merkt dat ik nogal terughoudend ben.................... sorry ;-/

Groetjes,
;-*

Groetjes Lianne

nanda zei op

hahaha jaja,sic as ever!
zit hier in t oosten van het land en hier in de stad zijn ook café's,ga de sprong toch eens wagen in mn eentje..

ben ook regelmatig als experiment gebruikt..soms ben je te blind om dit in te zien..toch word je hopelijk langzaam aan wijzer en niet voorzichtiger.

in utrecht schijnt t goed vertoeven te zijn,ik zou met de nodige pijnstillers met de trein kunnen gaan maar dan moet je t of niet zo laat maken of juist extreem laat maken om weer terug te kunnen reizen...
we zien t wel..groetjes!

PetRa zei op

Hey Nanda,

> zit hier in t oosten van het land en hier in de stad zijn ook café's,ga de sprong toch eens wagen in mn eentje..

Ik zit trouwens in het uiterste zuiden des lands.

> in utrecht schijnt t goed vertoeven te zijn

Ja? Utrecht trek me helemaaaaal niet, maar waarschijnlijk is dat omdat ik er nog nooit geweest ben?

> ik zou met de nodige pijnstillers met de trein kunnen gaan

Oh jee, dat klinkt niet echt leuk ;-( Ik verbaas me er steeds weer over dat er zoveel mensen niet zonder pijnstillers kunnen? Ikzelf gebruik helemaal geen medicijnen, ik rij zelf auto, heb nooit pijn, ben nooit moe en "ja", ik heb tóch een spierziekte ;-) Nogmaals de vraag: ben ik de enige??????????

> maar dan moet je t of niet zo laat maken of juist extreem laat maken om weer terug te kunnen reizen...

Dan kiezen we voor extreem laat ;-D Hoewel, ik hou eigenlijk helemaal niet van café's, bars, disco's, rokerige ruimtes. Ik hou niet van drinken, niet van de hele avond op één plek zitten. Zoiets als de "roze kermis" bijvoorbeeld, trekt mij méér en ook de "gay parades" en zo. Zelfs de Efteling trekt mij meer dan een homobar ;-(

Groetjes,
;-*

Lianne voor PetRa zei op

Jij woont in het uiterste zuiden de lands (ik ook). Dan is voor jou Breda een optie, daar kun je best leuk uitgaan. Misschien is het ook leuk om een keer een vrouwenmagazine te kopen zoals bijv. de Zij aan Zij. Hier staan vaak herkenbare verhalen in en eventuele tips voor evenementen of uitgaansgelegenheden.

Doei Lianne

PetRa aan Lianne zei op

Haai Lianne,

You're missing the point: ik heb al gezegd dat ik niet van het "reguliere" uitgaan hou in de zin van rokerige rumoerige ruimtes waar gedronken en gedanst wordt. Ik hou meer van de "Gay parade", uitstapjes maken, lekker eten, kermis, reizen, Efteling, dierentuin, "roze kermis", enzovoort.

"Zij aan Zij" kopen? Al die info vind je gratis en voor niets (bij wijze van spreken) ook op het internet :-) Ben ooit lid geweest van die club maar sinds ze je laten betalen om op het net gebruik te maken van hun forum en hun weetikveel, hoeft die hele "ZaZ" voor mij niet meer.

Nee, Lianne, you're missing the point! Tuurlijk kan ik naar Breda gaan of naar Amsterdam maar... aaahh laat maar :-)

Dag dag,
;-*

sjaak zei op

is er dan toch verschil in i.q. tussen mannen en vrouwen?

Sandra zei op

Tip voor PetRa: 25 juni is de Roze Zaterdag, en ik denk erover om ernaar toe te gaan. Overigens ben ik 29 en heb ik een vaste relatie -- met een man wel te verstaan. Toch trekt het lesbische wereldje me nog steeds wel -- ik heb er veel tijd in doorgebracht tussen mijn 19e en 25e.

chantal aan PeTra zei op

PeTra, waarom durf je niet met je ware naam te komen.
En sinds wanneer is een beetje humor verboden.
Ik zit ook in het "circuit ".
Wij schamen ons er toch niet voor?
Ik zit ook liever in een cafe. Die gay-parades zijn wel erg extreem.
Dat wekt juist agressie bij de "normale "mensen.
Ik hou ook niet van de zgn relnichten.
Ga gewoon op in de samenleving en geniet zou ik zeggen.

PetRa aan Chantal zei op

Hoi Chantal,

Je zegt aan de ene kant: "Wij schamen ons er toch niet voor?", en aan de andere kant wil jij het liefst "onzichtbaar" blijven als zijnde gay???

Wat je zegt over die gay parades, joh, prachtig vind ik dat! Laat mij me maar lekker onderscheiden van de grijze massa! Ik heb superkort haar en mensen zien me vaak voor een jochie aan maar ik geniet daarvan.

Op de kermis bijvoorbeeld liep zo'n jongen met een levensgrote felgroene hanenkam. Net als ik, werd dit figuur nagewezen en uitgelachen........ Nou, die knul zal niet homo zijn geweest maar van dat soort mensen hou ik gewoon. Ik hou niet van dat "grijze muizen gedoe".

Wat je zegt over dat "gay parades" agressie opwekken bij de "normale" mensen? Als dat werkelijk zo is, moeten we ons daar dan iets van aantrekken? Als ZIJ agressief worden, ligt dat dan aan ONS? Duh......... volgens mij zegt dit gedrag of deze reactie méér over hen dan over ons.

Relnichten? HEERLIJK!!! Laat al die "gay bashing" moslim allochtonen maar eens zien hoe het in Nederland is en hoe het kan en MOET! Waren er onder de lesbo's maar net zoveel kleurrijke figuren als onder de homo's. Wij moeten het doen met verlopen types als mevrouw Spigt en die omhooggevallen troela mevrouw Santing. Met alle respect of course ;-)

Bye,
;-*

PetRa voor Sandra zei op

Hoi Sandra,

Dank voor de tip. Dus jij denkt dat je er ook naar toe gaat? Woon je zelf in de buurt?

Groetjes,
;-*

Lianne zei op

Sorry hoor! Ik probeer je alleen wat tips te geven maar die zijn waarschijnlijk "te gewoon" voor een extreem potje! Succes verder.

Groeten van een "verlopen type"!

chantal voor lianne zei op

Kop op Lianne, ik ben blij dat er ook nog vrouwen zijn
en niet alleen halve kerels die extra willen opvallen.
ik zeg maar zo , kleine potjes hebben grote oren.
Grote potten hebben extreem kort haar

PetRa zei op

Generaliseer maar fijn Chantal. Woorden en veronderstellingen zónder dat je me ooit gezien of gesproken hebt, kunnen pijn doen maar daar heb jij duidelijk geen boodschap aan.

En Lianne, ben ik een "extreem potje" omdat ik niet van gay-bars hou?

Kleingeestigheid is troef, gelukkig beoordeel ik mensen niet op de lengte of kleur van hun haar of wat ze in hun vrije tijd graag wel en niet ondernemen.

Welterusten ALLEMAAL,
;-*

nanda zei op

hè, wat jammer het wordt tikkie gehakketak hiero..
we zijn allemaal nogal verschillend lees ik,
ben zelf niet van de 'pot'benamingen en generaliserende visies.

dat Z&Z de boel wat beschermd komt door de gemiddelde hetero man fantasie,die op het net vaak
werd uitgeleefd op deze sites..ik bedoel doorsnee henk gaf zich ook op als lesbisch...dus heb hier wel begrip voor maar ben geen lid.

hou zelf érg van de kroeg,hoe rokeriger en alcoholischer hoe beter..
en een parade ieder zijn meug..ik hou wel van n feessie...

het ziet er naar uit dat een vreugdevolle onmoeting met mekaar er niet echt aan zit te komen!hihi!

maarre..c'mon!is er een algemene visie op lesbisch of bi-zijn?!
zelf vind ik t wel jammer dit niet meer uit te kunnen dragen (niet op mn voorhoofd ofzo maar gewoon) nu ik als hetero word gezien met vriendlief. heb het wel eens terloops over exvriendin of mooie vrouwen daar wordt nooit irrie op gereageerd maar misschien achter me rug wel,maar daar heb ik geen last van!
iedereen de groeten!

Edwin zei op

Mijn visie: geaardheid maakt weinig verschil, het gaat om iemands persoonlijkheid.

Lianne voor PetRa zei op

Je bent geen extreem potje omdat je niet van gay bars houdt, maar je geeft zelf aan dat je jezelf graag onderscheidt van de grijze massa. En ook het feit dat je relnichten heerlijk vindt, verbaast me. Mijn ervaring is doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. We hebben al lange tijd hard genoeg moeten vechten om geaccepteerd te worden. Waarom moeten bepaalde groepen homosexuelen dan zonodig in hun blootje met een roze veer in hun kont op een bootje door de grachten van Amsterdam varen? Dat heeft werkelijk niets te maken met hetgeen ik voor mijn vriendin voel. Dat heet echte liefde en houden van en niet provoceren!!

Het gaat je goed!

PetRa voor Lianne zei op

Hoi, toch maar even reageren op deze zwoele zaterdagavond... pffft wat is het benauwd binnenshuis ;-)

Je hebt gelijk, ik onderscheid me graag van de grijze massa maar dat is écht minimaal hoor! Let wel, ik woon in een klein dorpje waar je al opvalt als je een gele jas draagt! Ik bedoel maar... zie mijn verhaal in dat perspectief en je weet dat ik in Amsterdam één van de grijze muizen ben :-)

Ik heb overigens nog eens nagedacht over de generaliserende opmerking van Chantal...... over mijn korte haar. Ik draag mijn haar kort omdat me dat gewoon leuk staat, omdat ik me er prettig bij voel, omdat het lekker gemakkelijk is. En ineens zou ik dat volgens een ander doen omdat ik wil opvallen? Okay, wat dan te zeggen van een "echte vrouw", volgens Chantal, met lang haar, vers gezette krullen............ draagt zij haar haar ook om op te vallen of omdat zij dat zelf gewoon een leuk kapsel vindt? Zo is het toch ook met kleding: we dragen waar we ons prettig in voelen.

Bij "relnichten", denk ik aan types zoals Carlo Boshart en Paul de Leeuw in zijn beginperiode. Misschien veronderstelde jij iets heel anders?

Wat betreft die homo's die zo nodig in hun blootje met een roze veer in hun kont op een bootje door de grachten van A'dam varen........... nou ja, ik ben zelf niet zo'n "blootloopster" maar ik vind het in de eerste plaats prachtig en schitterend dat dat allemaal kán in Nederland! Het móet ook gewoon allemaal kunnen, vind ik........ want, ze doen toch niemand kwaad? Ik zie het een beetje als "carnaval" (waar ik trouwens helemaal niet van hou!) en ik krijg daar een blij gevoel van.

Ik zie dat écht niet als provoceren. Mensen die dat als zodanig ervaren, vind ik kleingeestig. Het is gewoon een feestje?! Al die mannen met veren in hun blote achterwerk, zullen 's avonds ook gezellig hand in hand met hun vriend op de bank neerploffen........ denk ik zo?

Waar ik het wel mee eens ben, is dat dit paraderen niets met liefde te maken heeft of met "houden van". Net zo min als "carnaval" synoniem staat voor ongelimiteerd zuipen of voor "Limburg"!

Sorry, maar ik maak me niet zo druk om dat soort dingen Lianne :-) Die mannen met die veren doen toch niemand kwaad? Ik heb liever zo'n type voor me staan dan een heetgebakerde voetbalsupporter die net een treinstel heeft gesloopt........... of zo'n lafbek die zo nodig 's nachts weerloze schapen of paarden misbruikt, mishandelt en daarna doodslaat ;-(

Het ga jou en jouw vriendin ook goed,
groetjes ;-*

Lianne zei op

Waarschijnlijk is alles een beetje uit zijn verband gerukt en zijn bepaalde zaken verkeerd begrepen of opgevat. We moeten leven zoals we ons zelf lekker voelen en iedereen in zijn waarde laten.

Groeten Lianne

PetRa zei op

Hoi allemaal,

Ben dit draadje gestart om "lotgenoten" te ontmoeten en om gewoon eens iets anders te lezen dan "ziek zijn" en "medicijngebruik" en zo. Persoonlijk héb ik immers niks met "ziek zijn" en "pijn" en andere zware "beperkingen". Gelukkig maar!

Toch is het voor mij moeilijk om contact te leggen met de "gezonde" lesbiënne. Waarschijnlijk denkt elke valide mens bij het horen van "spierziekte" gelijk aan MS en rolstoelen en whatever???

Ik hoor, voor mezelf, echter wél bij die "gezonde" lesbo's maar die denken daar anders over.......... zonder me ooit gezien te hebben! Net zoals die sneer over mijn korte haar bijvoorbeeld: ik ben geen "halve kerel" hoor......... integendeel.

Met het gevaar dat alles wat ik zeg WEER tegen me gebruikt gaat worden, wil ik hier iets vragen. Ik ben namelijk stapelverliefd op een meisje. Haar naam is Petra. Vandaar ook mijn toepasselijke schuilnaam op dit forum.

Petra is de mooiste, liefste, meest bijzondere vrouw die er rondloopt. Ik zou uren kunnen vertellen over haar stem, over hoe ze ruikt, hoe ze loopt, hoe ze kijkt, hoe ze luistert. Maar ik wil jullie niet vervelen ;-)

Mijn probleem is nu dat ik niet weet of ze "ook zo" is. Ik zou het kunnen vragen? Durf ik niet! Wanneer ik haar zie, begin ik te trillen en komt er geen enkel geluid meer uit mijn mond. Ik ga blozen, mijn verstand springt op nul.

Ik heb haar nu twee keer anoniem iets leuks gestuurd waarvan één attentie op Valentijnsdag. Nu is het zo dat ze nog nooit gereageerd heeft. Kan zijn dat ze niet weet dat ik hier achter zit? Ik weet het niet ;-( Ze kan ook net zo verlegen zijn als ik? Ik weet het niet ;-(

Nou zit ik al de hele avond te dubben of ik het kan maken om haar wéér iets te sturen? Ik heb op internet al een mooi pakket samengesteld uit een bos rode rozen (ik ben er nog niet uit hoeveel stuks), een lieve knuffelbeer waarop staat "You're special". Ook houdt hij nog een roos vast! Verder een kistje met één rode- en één witte wijn én (uiteraard) een doos "Merci".

Klinkt erg overdreven, ik weet het. Maar ik ben zo ontzettend verliefd............. ik denk de hele dag alleen maar aan haar. Zou er iemand asjeblieft raad kunnen geven? Moet ik dit doen? Moet ik mijn hart volgen? Moet ik gas terug nemen? Ik wil geen enkele kans voorbij laten gaan om haar te laten zien dat ze vreselijk mooi is en lief en.................... Doe ik er goed aan of niet?

Hartelijk dank voor eventuele reacties,
PetRa.............. maar niet heus ;-*

Annelies voor PetRa zei op

Ha PetRa (maar niet heus!) :-)
Goh, wat een dilemma!
Zou je misschien - ook anoniem , wellicht op dezelfde manier als je eerdere attenties, een leuk kaartje aan haar kunnen sturen en daarin gewoon schrijven wat je ons als probleem voorlegt en of ze daar eerlijk op wil antwoorden?
Zit je nog met het probleem welk emailadres je dan (voor haar antwoord) op kunt geven maar een hotmailadres is zo aangemaakt.
Een ander advies zou ik je niet kunnen geven. Ik wens je in ieder geval veel succes en duidelijkheid!
Hou je ons op de hoogte?
Groetjes,
Annelies

PetRa zei op

Hallo Annelies,

Bedankt voor je reactie. Ik zie inmiddels ook wel in dat ik helemaal door het lint dreigde te gaan met mijn cadeaus ;-( Té overdreven hoewel in de liefde niets "té" kan zijn, volgens mij.

Wat denk je van het volgende: als ik zelf een hele aparte cd samenstel met allemaal liedjes die op haar- óf of op mijn gevoel voor haar slaan? Mooi ingepakt in een doosje, inclusief label, etcetera?

Verder ben ik van plan om hier een zelf geschreven gedicht bij te doen dat precies zegt wat ik voel. Niet té zwaarmoedig; maar wél super romantisch :-)

Jouw suggestie omtrent het "Hotmail adres" ga ik zeer zeker overnemen. Ik kan je wel al heel eerlijk vertellen dat ik nú al bang ben voor haar reactie ;-( Ik vrees gewoon dat ze 100% hetero is, dat ze samenwoont met een leuke jongen, dat ze samen dromen over trouwen, het kopen van een huis en het nemen van minstens 2 kinderen ;-(

Sh*t............ bij deze heb ik mezelf weer lekker in een dip gepraat ;-(

Groetjes,
;-*

carolien zei op

PeTra,
vroeger had je in de story "vraag het aan Mona "
misschien is er nog wel een blad met zo'n rubriek.
of anders Hart van Nederland.
groetjes

Annelies zei op

Hoi PetRa,
Romantisch idee, die cd met gedicht, maar ik zou geloof ik voorlopig afzien van presentjes en het juist eerst oppervlakkig houden want stel dat ze hetero is, dan is ze waarschijnlijk niet echt gecharmeerd van zo'n reactie. Vráág haar gewoon(via een toepasselijke e-card) of ze op vrouwen valt, dan weet je tenminste waar je aan toe bent.
Weet ze overigens dat jij op vrouwen valt?
Succes!
Annelies

PetRa zei op

Hallo Annelies,

Moeilijk hoor om me te bedwingen: ik wil zooooooo graag uiting geven aan mijn gevoel en haar vanalles sturen. Maar ik geloof dat je wel gelijk hebt dat ik het eerst oppervlakkig moet houden ;-( Het blijft echter moeilijk :-)

>>> want stel dat ze hetero is, dan is ze waarschijnlijk niet echt gecharmeerd van zo'n reactie.

Dat vraag ik me nou altijd af: IS DAT ZO ANNELIES? Want wanneer ik bijvoorbeeld een liefdesverklaring van een man zou krijgen, zou ik me toch wel even heel prettig voelen. Het is toch áándacht en (positieve) aandacht is gewoon lekker!

Jouw voorstel om haar via een e-card te vragen....... etcetera, zal niet gaan want ik weet geen e-mail adres van haar ;-( Ik weet niet waar ze woont, ik ken haar achternaam niet eens! En al wist ik haar e-mail adres, dan nóg zou ik nooit durven vragen op welk geslacht ze valt ;-(

Of zij weet dat ik op vrouwen val? Volgens mij ziet iedereen dat wel omdat ik voldoe aan "stereotype" met kort haar. Het is uiteindelijk nog maar de vraag of zij zo oppervlakkig is om dat, net als die anderen, zomaar aan te nemen? Want hoe veel hetero vrouwen lopen er niet rond met een kort koppie???

Inmiddels heb ik een ander leuk idee om haar te benaderen. Nee, geen cd of gedicht.......... dit kan ik nog altijd doen als blijkt dat het gevoel wederzijds is :-)

Bedankt voor je reacties en suggesties Annelies,
;-*

Paula zei op

Hoi PetRa

Ik herken je gevoelens. Je zou het wel van de daken willen schreeuwen maar je weet dat dit niet kan. Probeer iets meer over haar te weten te komen voordat je jezelf pijn doet. Voorlopig kun je dan in elk geval "in stilte" genieten van de vlinders in je buik. Als je als lesbienne tegen een hetero vrouw zegt dat je verliefd op haar bent, kan zij zich heel ongemakkelijk voelen en zelfs heel afstandelijk tegen jou gaan doen omdat ze niet precies weet wat ze met die gevoelens moet. Mijn advies: geef het de tijd en probeer een gesprek aan te knopen om meer over haar te weten te komen.

Succes en geniet van je gevoel!

Annelies zei op

PetRa, hoe heb je dan tot twee keer toe die presentjes aan haar gegeven o.a. op Valentijnsdag als je geen adres of email-adres weet?....
Groetjes,
Annelies

PetRa zei op

Hoi Annelies,

Ik heb die twee keer alles gewoon naar haar werk gestuurd :-) Ze werkt namelijk ergens waar ik elke maand (helaas slechts) één keer naar toe moet. Geen ziekenhuis of zo, maar daar zie ik haar dus altijd. Behalve vorige maand en dat was balen ;-(

Groetjes :-)

PetRa zei op

Hallo Paula,

Makkelijk gezegd om te proberen iets over haar te weten te komen. Ik ben echt heel erg verlegen ;-( Trouwens als ze al eens "hoi" tegen me zegt, begeeft mijn stem het gelijk en beweegt alleen maar mijn mond zonder dat er geluid uit komt ;-(

Dit sleept zich nu al 6, 7 maanden voort. Ja, ik schaam me dood maar ik ben serieus heel verlegen. Beter gezegd, ik ben een dromerige romanticus :-)

>>> Als je als lesbienne tegen een hetero vrouw zegt dat je verliefd op haar bent, kan zij zich heel ongemakkelijk voelen en zelfs heel afstandelijk tegen jou gaan doen omdat ze niet precies weet wat ze met die gevoelens moet.

Zou eigenlijk niet zo moeten zijn, lijkt mij? Of is dat gevoel van afstandelijkheid en ongemakkelijkheid ook zo als er een man op jou zou afstappen die zou zeggen dat hij verliefd op je is terwijl jij NIETS van hem wilt weten?

Bedankt voor je lieve wensen,
;-*

nanda zei op

ik ken het die verlegenheid..verschrikkelijk,toch echt eens de stoute schoenen aantrekken hoor,gewoon doen wel een kans dat ze nee zegt,maar dan weet je wel waar je aan toe bent..
leg de vraag eens voor op het lesbisch prikbord..you go girl!

martin gaus zei op

Ik ben stiekem verliefd op een ierse setter.
hoe kan ik het best contact met hem zoeken.
gaan ballen met hem of zo iets.
ik weet het niet.

Paula zei op

Wat flauw Martin Gaus ga jij eerst lekker je goudvis uitlaten.
Wat betreft PetRa als een man tegen mij zegt dat hij gevoelens voor me heeft, zou ik me heel gevleid voelen (ondanks het feit dat ik zelf lesbisch ben). Maar dat is een " normaal rollen patroon". Als ik hetzelfde tegen een vrouw zeg, voelt zij zich misschien ook wel gevleid alleen zal ze het niet laten merken omdat zij er zich ongemakkelijk bij kan voelen omdat dit eigenlijk "niet normaal" is.
Volg gewoon je hart PetRa je kunt het!!! Succes


Groeten Paula

PetRa zei op

Hoi Paula,

Okay, ik snap jouw persoonlijke redenatie over het ongemakkelijk voelen. Maar wat ik niet echt lekker vind klinken, zijn de woorden "niet normaal". Ach, je bedoelt het ongetwijfeld niet slecht dus ik laat het maar waaien :-)

Dank voor je aanmoediging en al je reacties,
;-/*

PetRa zei op

Hoi,

Even laten weten dat ik een hele leuke brief heb gestuurd mét een email adres waarop ze zou kunnen reageren. Natuurlijk heeft ze niets van zich laten horen.

Dag.

martin gaus zei op

gelukkig

PetRa zei op

Beste "Martin",

Met in mijn achterhoofd het gezegde: "Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden", wil ik slechts één ding tegen jou zeggen:

"Ik hoop dat jij de ware liefde al gevonden hebt en dat jij je nooit zo zult voelen als ik me al een hele tijd voel."

Dag.

Paula zei op

Hardstikke moedig van je PetRa. Maar heb je in die brief ook verteld dat je haar meer dan aardig vindt?
Misschien heeft ze even tijd nodig voordat ze reageert. Jij hebt in elk geval je hart gevolgd en hebt de eerste stap gezet. Ik ben trots op je.

Groeten

PetRa zei op

Hoi Paula,

Natuurlijk heb ik in die brief verteld dat ik haar veeeeeeeeel meer dan alleen maar "aardig" vind. Het was een eerlijke, oprechte, maar tevens ook grappige brief. Een beetje humor kan nooit kwaad!

Kan zijn dat ze even tijd nodig heeft? Kan ook zijn dat ze geen pc heeft en niet kan mailen? Over twee weken zie ik haar (hopelijk) weer en misschien..................... dat ze dan iets zegt?????????

Dank voor je reactie Paula, ik ben zelf ook trots op me. Nou kan ik later nooit meer zeggen: "Wat als ik toen wél mijn hart had gevolgd?"

;-*

Paula voor PetRa zei op

Hallo PetRa

Ik was even benieuwd hoe het nu met je gaat en natuurlijk of je nog een reactie hebt gekregen op je brief?

Groeten Paula

PetRa voor Paula zei op

Hoi Paula,

Wat lief dat je nog even informeert! Ik merk toch dat "de hetero's" anders reageren op mijn probleempje dan bijvoorbeeld op het draadje van Fleur.......... die in feite met hetzelfde probleem zit! Maar ja, wat dat betreft ben ik "dubbel gehandicapt", zo lijkt het!

Om antwoord te geven op jouw vraag: ik ben nog steeds tot over mijn oren verliefd. Helaas heeft Petra niet op mijn brief gereageerd MAAR ik zie haar aanstaande dinsdag wel. Als ze tenminste niet op vakantie is natuurlijk!

Ben benieuwd wat er wel/niet gaat gebeuren. Ik zal je op de hoogte houden. Bedankt in ieder geval voor je warme belangstelling. Je bent een lief mens.................

Nog een prettige avond gewenst,
PetRa.

draadloos zei op

kunnen wij de draadjes niet aan elkaar knopen?

PetRa voor Paula zei op

Hey hallo Paula,

Even snel vertellen dat ik HAAR vandaag niet gezien heb ;-( Je begrijpt dat ik me niet echt lekker voel hierdoor..............

Verder zal ik het hierbij laten. Tenminste wat betreft mijn bijdrage aan dit draadje.

Nogmaals bedankt Paula en heel veel groetjes,
;-*

mij zei op

HOERA

Paula voor PetRa zei op

Jammer dat je haar niet hebt gezien. Ik heb nog aan je gedacht gisteren. Maar er is dus nog hoop er kan nog van alles gebeuren. Hoe lang duurt het nu voor je haar weer zou kunnen zien?

Lieve groet Paula

Paula voor PetRa zei op

Hallo PetRa

Hoe gaat het met je? En zijn er nog verdere ontwikkelingen wat betreft je "stille liefde".

Groeten Paula

Yvonne zei op

Zonet een ontmoeting gehad met een oud-leerlinge.
Ze vertelde me dat ze lesbisch was.
Ze dacht dat ik zou schrikken...maar ik reageerde met : "Leuk !!!"
"Ja...waarom zou ik schrikken...als je maar gelukkig bent ! "
Iedereen.....
heeeeeeeeeeeeeeeeel veel geluk !!!
Yvonne

Voor PetRa zei op

Hallo PetRa

Waar ben je toch en hoe gaat het met je. Lang geleden dat je iets van jezelf hebt laten horen!

mij zei op

Petra zit nog op de boot bij de Gay-parade.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login