Geplaatst onder Hereditaire Spastische Paraparese, algemeen

krijgt men dan nog eerlijke kansen in het leven op werkgebied

4 reacties , oudste reactie bovenaan
kaveke zei op

Ik zelf heb de ziekte van Strumpell Lorrain.Weet dat nu ca. 3jaar.Vanaf dat moment ben ik ook ontslagen op mijn werk.Onterecht vind ik nu nog altijd!ben ge- straft voor iets waar ik niet om gevraagd heb.Heb daar diep van in de put gezeten en voelde me opeens waardeloos!Het heeft me bijna 3 jaar gekost om het hebben van de ziekte te verwerken.Mijn vraag is nu: "Hoe hebben julie dit al dan niet verwerkt (bij het horen van de diagnose) en hoe lang hebben jullie er over gedaan?

Laura zei op

Hoe ik het verwerkt heb..tja..
ik kreeg het te horen toen ik 7 jaar was ong..
Ik snapte nog niet heel erg goed wat het was maar hoe ouder ik werd hoe meer ik ging begrijpen dat ik anders was en ik kon het niet accepteren..en ik heb er toch zeker wel 5 jaar over gedaan om het echt te accepteren ik ben nu 15 en accepteer het nu 3 jaar..
maar af en toe vind ik het nog wel moelijk hoor..
Groetjes Laura

Henry zei op

Alleen het vewerken is moeilijk, heb er al 16 jaar last van, maar weet het sinds een kleine maand wat ik precies heb, Nou mijn baas doet er helemaal niet moeilijk om, ik krijg zelfs een bedrijfsauto, zodat ik minder hoef te lopen, heb wel geluk dat ik een zittende baan heb,

Yvonne zei op

Ik denk het niet.
Ze zeggen wel dat ze veel begrip hebben.
Maar als je werkt, moet je je voor 100% inzetten.
Althans wat ik heb meegemaakt op mijn werk.
Zelfs na een TIA moest ik zelf van lokaal verhuizen ( sjouwen e.d. - ik WAS leerkracht ).
Ben nu ontslagen.
Geweldig dat jullie werkgevers wel zoveel begrip tonen.
STERKTE !
Yvonne


U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login