Geplaatst onder hereditaire motorische en sensorische neuropathie n.n.b., algemeen

kramp in handen

11 reacties , oudste reactie bovenaan
Frank (belgie) zei op

Hoi Judith, ik heb ook HMSN type I . Ik wist niet dat er daar medicamenten voor bestaan ? Welke ken jij ?

Astrid zei op

Soms heb ik inderdaad dat mijn vingers verkrampen. Dat is erg lastig. Ook "slapen" mijn handen veel. Vooral 's nachts.
Of er iets tegen is? Ik weet het niet. Voor mijn rechterhand heb ik een koker gekregen die ik 's nachts om kan doen zodat mijn hand goed blijft liggen.
Verder weet ik het niet.

ruud zei op

ik had 's nachts ook vaak kramp en tintelingen in mijn handen.
nu gebruik ik 4 tabletten rivotril 0,5 mg.
je slaapt er goed op en ik heb geen krampen of tintelingen meer.
de 4 tabletten neem ik voor het slapen in een keer in.

Mike zei op

Hoi Annie,

Ik heb zelf type II en heb regelmatig last van kramp in mijn handen. Daarnaast heb ik vooral s'nachts last van het verdraaien van vingers en polsen. Ook laat ik vaak dingen uit mijn handen vallen omdat het signaal van iets in je handen hebben niet goed door blijft komen.
Zelf gebruik ik een pijnstiller (2x 500mg) maar die voorkomt de kramp en andere ongemaken niet. s'nachts lig ik met beide handen in een volledige onderarm/hand spalk en overdag in een pols/hand spalk. Hierdoor heb ik minder last en word ik s'morgens wakker met bruikbare handen.

Marloes zei op

Ik herb nogal eens last dat 1 van mijn vingers verkrampt, deze blijft dan soort vastzitten dit doet even veel pijn, en als het dan weer los is, is over. Voor de rest krijg ik op het moment steeds meer klachten aan mijn handen. Volgende week heb ik een onderzoek in het AMC, naar de handproblemen.
Ik heb trouwens HMSN type 3
groeten Marloes

Frank (belgie) zei op

Ik heb ook vaak pijn in mijn handen.
Dat gaat van vingers die plots in winkelhaak staan en dan duurt het even voor ze terug hun 'normale' stand terugkrijgen. Vaak is dat het gevolg van een fles limonade of cola open te willen doen of bij het gebruik van vork en mes. Kortweg .. bij krachtuitoefening van de vingers krijg ik pijnlijke krampen.

Laatste tijd heb ik ook meer last van pijn in de polsen.

Groetjes
Frank

wendy zei op

Hoi,
Ik heb HMSN 1, en heb ook last van kramp in de vinger/handen als ik krachtinspanning uitoefen. Daarnaast heb ik ook vaak gewone spanning in diezelfde onder en bovenarm.
Ik slik vitamine b tabletten (goed voor zenuwaandoeningen) en ben sinds kort biologisch gaan eten (ik las in een artikel dat er onderzoek was gedaan bij kleuters. De groep kleuters die gewone groenten at vertoonden 6x zoveel ......(giftige stof, ik weet de naam niet meer) in hun lichaam, dan de kleuters die biologische groenten aten. Die stof was vooral schadelijk voor de zenuwen en spieren. Need I say more?!
Ik ben dus op de biologische tour gegaan, want baat het niet dan schaadt het niet. Ik ben nog maar kort bezig, maar het lijkt alsof de klachten al iets minder zijn. Tja, het kan natuurlijk ook idee zijn.
groeten Wendy

VT zei op

Ik heb geen HMSN, wel FSH.
Ik heb veel last gehad van verkrampte bovenarmspieren. Dit kwam door overmatig gebruik van deze spieren. Sedert ik begonnen ben met een supplement magnesium heb ik hier veel minder last van.

Magnesium staat erom gekend dat het krampen verminderd, maar het is een heel persoonlijke ervaring dus ik weet niet of het bij een andere spierziekte ook helpt.

Het effect was er pas na 3 dagen 600mg magnesium in te nemen.

VT

Petra zei op

hallo,

ik heb zelf ook hmsn, mijn handen zijn al ernstig ver verlamd en zelf vooral als ik moe ben last van krampen in de handen en dan niet even maar echt een week of 2. Ik heb het aangekaart bij de revalidatiearts en heb nu handspalken gekregen die ik aan kan doen als ik kramp heb. dit kost wel enige moeite. gelukkig is het een slappe kramp dus iemand anders kan mijn hand zo uit de kramp trekken, maar zelf lukt dat mij niet. verder heb ik goede ervaring met magnesium tabletten deze verhelpen bij mij de kramp en zorgen ook voor een betere doorbloeding van de spieren. ik hoop dat je wat aan mijn info hebt en je kan me altijd mailen.

Mario zei op

Hallo,
ikzelf geef veel last van slapende handen van aan mijn
vingers tot aan mijn schouders , vooral snachts bmaar komt ook al voor overdag .
Heeft iemand dat ook al gehad en ga je daarmee naar je huisdokter of bestaat er iets voor
Vriendelijke groeten Mario

Judith zei op

De symptomen die Frank beschrijft heb ik ook. Deze zijn echter normaal bij myotone dystrofie. Ik weet niet welke ziekte Frank heeft. Er zijn medicijnen voor maar ik weet niet hoe deze heten. Misschien na te vragen bij VSN.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login