Geplaatst onder algemeen

kort geding

11 reacties , nieuwste reactie bovenaan
Ria S zei op

Ha die Jan,

Alles wat jij schrijft klopt, maar ik zal hier eens een voorbeeld geven van wat een onwillige gemeente kan doen.

De gemeente wilde op ons bij verlies van de zaak de proceskosten terug halen (dit is zeer ongebruikelijk bij wvg. zaken.(gelukkig hebben we nooit verloren)


Na 7 jaar procederen kreeg een tweede kamer lid interesse voor onze zaak en wilde ons helpen, de gemeente wilde de man niet te woord staan en de desbetreffende ambtenaren kregen een spreekverbod.

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden.

Uiteindelijk is de zaak toch nog goed gekomen met behulp van dit tweede kamer lid.

groetjes,
Ria s.

Jan zei op

Het is inderdaad erg vervellend als een gemeente niet mee wil werken. Als de beslissing niet goed is altijd bezwaar indien binnen het gestelde termijn, er volgt dan een hoorzitting. Zorg dat je op grond van niet emotionele argumenten aantoont wat er niet goed is aan het opgestelde advies (als dit niet goed is) en aan welke argumenten de gemeente in haar besluit voorbij is gegaan. (zorg dat je een goed alternatief hebt en tracht vooral de prijs/kwaliteit verschillen tussen voorstel gemeente en je eigen voorstel duidelijk te krijgen), daarnaast is het belangrijk om ook de Europese wetten m.b.t. hulpmiddelen en bijvoorbeeld het Wvg Protocol in de argumentatie op te nemen. Veel lokale overheden zijn niet op de hoogte van deze wetten, waaraan zij moeten voldoen. Ook ik het vaak zinvol om onderbouwing van bijvoorbeeld een revalidatiearts e.d. te overleggen.
En een beetje media aandacht, en gebruik maken van lokale netwerken wil ook vaak de denkrichting beïnvloeden. Zorg er altijd wel voor dat de lokale overheid, zonder (al te veel) gezichtsverlies je tegemoet kan komen, anders zetten zij vaak de poten stijf in het zand.
Mocht de gemeente op basis van de hoorzitting niet tot een ander oordeel komen, dan kun je bijv. nog naar de bestuursrechter gaan. Dit geeft wel problemen omdat deze vaak kijkt naar de gevolgde procedure en minder naar de uitslag.

Succes

Ria S zei op

Ha die Henk,

Dat weet ik Henk.

Mijn man en ik hebben jarenlang ondersteuning gehad via de vsn.

Maar helaas wanneer je dus in een gemeente woont die absoluut niet mee wil werken, kunnen ze dit jaaaaaaaaren lang rekken.

Terwijl mijn man toch een ernstige spierziekte heeft.

Henk zei op

Via de VSN is het mogelijk om juridische onsteuning te krijgen. De VSN draagt dit op aan Stichting De Ombudsman. Informeer eens bij de VSN. Succes.

Ria S zei op

Helaas heb ik de ervaring dat lang niet alle gemeenten schrikken van dit soort acties.

Nadat ik een woningvoorziening voor mijn man aanvroeg heeft de gemeente dit 7,5 jaar weten te rekken.

Ik ben 4 x bij de rechter geweest en heb alle procedures gewonnen maar de tijd die daar in gaat zitten, kan dus vele jaren zijn.

|Wel moet ik hierbij vermelden dat de gemeente waar ik woon helaas niet onder de nationale ombudsman valt. (hier heeft onze gemeente bewust voor gekozen middels een raadsbesluit)

groetjes,
Ria S.

Elisabeth zei op

wanneer de gemeente niet binnen de gestelde termijnen beslist kan je 6 weken na je aanvraag bezwaar tegen een zogenaamde fictieve afwijzing. Als je bezwaar hebt gemaakt kan je meteen een aanvraag voor een voorlopige voorziening indienen bij de gemeente. Je bezwaarschrift hoeft dus nog niet te zijn afgewezen zoals Ria S schrijft.
Meestal schrikt men hier zo van dat men meteen een besluit neemt.

Succes

biccie zei op

ben je lid van de VSN? Dan heb je een rechtsbijstandsverzekering. Dit doet de stichting onbudsman. Heb ik zelf ook heel goede ervaring mee!
Gegevens staan achterin "Contact".
groetjes, Biccie

Chris zei op

voor afgewezen aanvragen voor voorzieningen voor gehandicapten is er het gehandicapten beraad.
Dit is een orgaan die in practies iedre gemeente werkt en die de hele beroeps-procedure voor je en met je verzorgt.
Zij verzorgen het bezwaarschrift naar de gemeente, bij afwijzing naar de voorzieningsrechter en tekenen zonodig hoger beroep aan tegen het besluit van deze rechter.
Ook zullen zij doorgaan tot de hoge raad en het onderste uit de kan halen om voor jou die voorziening te krijgen waar je recht op hebt.
Dus op de site van de gemeente kijken en zoeken naar het telefoon nummer van het gehandicapten beraad en die voor je aan het werk zetten.
Eeen periode van 4 jaar is zonder meer veel te lang en duid er op dat de boel wordt getraineerd en uiteindelijk, vanwege het verlopen van de tijden die gesteld zijn voor beroep, in de prullebak belanden.
Een eerste informeel gesprek bij het bureau van rechtshulp, de sociaal raadsman/vrouw, of de gemeentelijk ombudsman zou je op het goede spoor kunnen zetten.
Bij een lidmaatschap van de VSN kunnen die natuurlijk ook het nodige voor je doen.
Groet, Chris

Ria S zei op

In het bestuursrecht ( waar we hier dus mee te maken hebben)heet een kortgeding een voorlopige voorziening.

Dit kan je aanvragen bij de rechtbank.

Maar wel nadat je bezwaarschrift door de gemeente is afgewezen.

Daarna moet je, binnen 6 weken beroep indienen bij de rechtbank.

Maar dit kan je beter door de Vsn laten doen of een andere organisatie waar je bij aangesloten bent.

Kan ook nog via de rechtsbijstandverzekering als je die hebt.

groetjes,
Ria S.

Jeroen zei op

Heb je al een nieuwe aanvraag ingediend?
Zo nee, dit eerst doen.
Zo ja, bij negatieve uitslag bezwaar indienen.
Indien bezwaar is afgewezen, schakel de rechter in. Dit is overigens geen kort geding.

Voor het antwoorden op een aanvraag staat een termijn. Tevens staat er een termijn voor de afwikkeling van een bezwaarschrift. Als je al vier jaar bezig bent met de aanvraag, is het verstandig om deskundige hulp in te schakelen.

Laat je vooraf heel goed adviseren door de VSN. Zij kunnen je hierbij ondersteunen.

johanna zei op

Ben al vanaf 2000 bezig om een goede opvolger voor mijn scootmobiel te vinden cq aan te vragen.
momenteel een scootmobiel, die te zwaar stuurt en merk dat mijn armen steeds meer achteruit gaan.
er is een el. rolstoel door iedereen geadviseerd,
maar ik heb sterk de indruk/cq bewijs dat de gemeente de zaak traineert!
Hoe wat t.a.v. kort geding.
Dank

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login