Geplaatst onder algemeen

Knuffelen en omhelzen

10 reacties , oudste reactie bovenaan
Bianca zei op

Omhelzen, ff lkkr knuffelen met iemand. dat is voor mij een groot probleem vanwege mijn spierziekte. Ik kan mijn armen niet optillen en om iemand heen leggen, ook niet dus een schouderklopje geven of iemand ophelzen. Ik vind het wel fijn om iemand te omhelzen, om met iemand even te knuffelen. Hoe doen jullie dit?

Ward zei op

Bij mij trekt mijn vriendin mijn armen om zich heen als ze op mijn schoot zit. Ik doe het dan wel niet zelf maar het is erg fijn.

Ik knuffel eigenlijk pas sinds ik haar ken zo'n 7 maanden nu. Heb je iemand om mee te knuffelen?

groetjes,

Ward

christel zei op

Gewoon aangeven wat je wilt tegen je partner of een vriend of vriendin.
Vraag gewoon of het oke is om te omhelzen of knuffelen en zeg/vraag dan hoe je het wilt. (vraag of ze je arm ... willen leggen, of ze op schoot willen zitten, ....etc....)
Ik heb ervaren dat mensen dit vaak erg prettig vinden en ook verbaasd zijn, want nu komt de aanraking ook van mijn kant af.

Knuffel ze!

Ward zei op

Heel erg goede tips Christel. Je partner vind het alleen maar leuk als je aangeeft wat je wil.

De intimiteit komt zo van 2 kanten daar voel ik me het beste bij.

groetjes,
Ward

Natasha zei op

Ik vind het ook fijn om omhelst te worden. Als ik behoefte heb aan een knuffel, vraag ik ook wel eens aan mensen of ze mij een knuffel willen geven. Dat helpt me ook. Een kleine streel over iemands hand kan trouwens ook veel doen.

Ook ik vind dat op schoot zitten erg prettig is. Het lichaam van mijn partner is dan lekker dichtbij en ik kan overal zo makkelijk mogelijk bij. (He Ward, heb jij dat nou ook, dat je rolstoel zo veel gammeller is geworden sinds je een partner hebt? Zou dat kunnen komen door het op schoot zitten?)

Groetjes,
Natasha

Ward zei op

Gelukkig had ik met mijn booster puma nog geen vriendin die stoel had het niet overleefd maar met deze stoel heb ik geen problemen. Ik heb alleen soms last van slapende benen ;).

Het voordeel van iemand op je schoot hebben is dat je zelf ook eens knuffels of een kus kan geven dus zelf het initiatief kan nemen.

groetjes,
Ward

Christel zei op

ik heb trouwens ook mogen ervaren hoe intens een aanraking met de ogen kan zijn. Dus ik keek alleen naar een plek op die persoon haar lichaam en ging daar met mijn aandacht in de vorm van een aanraking heen.
nou, dat was heftig!

Het is een andere vorm van aanraken, die toch wel heel indrukwekkend is. Natuurlijk moet er dan wel de ruimte, rust, tijd zijn om het zo te doen.

Brenda Elvira zei op

"Bij mij trekt mijn vriendin mijn armen om zich heen als ze op mijn schoot zit. Ik doe het dan wel niet zelf maar het is erg fijn."
Ward je liegt ;-). Je doet het toch echt zelf, je rechterarm doe je zelf om me heen en met je linkerhand had je steeds mijn rechterhand vast. Oftwel mijn linkerhand lag in Ward zijn rechterhand en met mijn rechterhand had ik Ward zijn linkerhand vast (dus armen gekruisd), maar toen kreeg ik de behoefte om Ward nog dichter tegen me aan te trekken en daarom trek ik nu steeds zijn armen om me heen.
In het begin toen we nog niet hadden uitgeprobeerd of ik op Ward zijn schoot kon zitten, gaf ik staand knuffels. Ik stond dan naast Ward, dat was ook een goede manier om te knuffelen. Laatst had ik eerst op Ward zijn schoot gezeten, maar Ward kreeg een lam been, toen ben ik opgestaan en hebben we staand geknuffeld. Ik stond toen recht voor Ward tussen zijn voetensteunen, ik moet zeggen dat ik het fijner vind om zo te knuffelen dan om naast Ward te staan, nu stond ik dus recht voor Ward. Als we willen kan ik dan Ward zijn armen om me heen trekken. (Ward rechts mag je zelf doen ;-) :-))
Als Ward te laag voor mij is gooit hij gewoon zijn stoel de lucht in.
"Ik heb alleen soms last van slapende benen ;)."
Je benen houden het steeds langer vol vind ik.

cindyV zei op

Wij hebben zo een onverwoestbare quickie revolution kapotgeknuffeld. (een buis in tweeeën). Dus je rolstoel word er inderdaad gammel van

groetejs

Cindy V zei op

Hoi cindyV. Ik hoop dat je je naam zo blijft schrijven, want ik schrijf al een hele tijd onder Cindy V en dat zou wel eens voor verwaring kunnen zorgen.

Ik wilde wel even zeggen dat ik de vorige reactie niet geplaatst heb. Ik heb nog geen vried en geen ervaring met knuffelen.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login