Geplaatst onder myasthenia gravis, algemeen door larimar

Klopt het wel wat Neuroloog zegt?

Mijn Neuroloog zegt dat Mg door de jaren heen vanzelf kan verdwijnen. Ik heb het al 15 jaar, de ene keer lijkt het weg, de andere keer komt het weer. Gelukkig niet in heel ernstige vorm. Het is nu zelfs zo dat ik zonder Mestinon kan.

Nu lees ik er zelf wel andere dingen over dat het juist nooit verdwijnt, en dat het zomaar zo kan zijn dat het enorm op kan spelen ook als je jaren vrijwel geen laat hebt gehad.

Dus vraag ik me af klopt het wel wat mijn neuroloog zegt dat het soms jaren nodg heeft maar dat het wel na jaren kan verdwijnen?

2 reacties , nieuwste reactie bovenaan
Mezzoso zei op

MG kan inderdaad in remissie gaan, zodat je zonder medicijnen klachtenvrij bent. Deze ziekte is echter op dit moment niet geneesbaar en kan dus terug komen. Zoals Johan al zei, geniet en maak je niet al teveel zorgen.

JohanV. zei op

Het komt zeker voor dat mensen zonder medicatie helemaal klachtenvrij worden. Maar of je er dan echt helemaal van af bent, weet ik niet. Ik heb de indruk dat de myasthenie altijd weer kan gaan opspelen als er een "trigger" is. Het voordeel is dan wel dat je de symptomen herkent en dus snel actie kunt ondernemen om te voorkomen dat de symptomen te erg worden. Maar zo lang je klachtenvrij bent, moet je ervan genieten en je niet druk maken over dat het misschien wel eens terug zou kunnen komen, lijkt mij.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login