Geplaatst onder myotone dystrofie, kinderen door NadjaMD

Kinderwens? Doe PGD!

Hallo iedereen,

Ik ben een vrouw van 32 met de klassieke vorm van MD (ong. 300 repeats).

Ik verbaas me dat er op het forum nog zo weinig gesproken wordt over PGD: Pre-implantatie Genetische Diagnostiek. Dit is een ivf traject waarbij de embryo's (ze willen graag zoveel mogelijk eitjes bevruchten) worden gecontroleerd of ze zijn aangedaan of niet. Een gezonde embryo wordt teruggeplaatst in de baarmoeder en je kan ervoor kiezen de andere gezonde embryos in te laten vriezen zodat je bij een tweede poging niet opnieuw hormonen hoeft te spuiten.

Het is dé methode om een gezond kindje te krijgen (dwz geen MD). Het is misschien iets minder romantisch maar dat is het toch zeker waard. Je moet even een programma doorlopen maar na ons eersre gesprek (dat gebeurt altijd in Maastricht, verdere behandeling kan ook in Utrecht, Amsterdam en Groningen) konden we na een half jaar al beginnen met hormonen. Ik had het geluk meteen de eerste poging zwanger te worden

Ik begrijp niet goed waarom niet iedereen (die weet MD  te hebben) hiervoor kiest. De keuze is of 50% kans op een aangedaan kindje of 100% kans op een gezond kindje. Ook al heb je zelf relatief weinig klachten, en hoop je de ziekte niet zwaarder door te geven (ook al is die kans groot), je zadelt je kind op met een ziekte terwijl pgd juist de manier is om de zoekte uit te roeien.

Bij vragen of interesse kan je mij altijd mailen.

Voor mij heeft de behandeling geweldig uitgepakt en heb ik een prachtige gezonde zoon van twee.

1 reactie
Anoniem1991 zei op

Mag ik vragen hoelang jullie weg geduurd heeft van begin gesprek tot zwangerschap? En deed het veel pijn enzo? Vond je de hormonen heftig? 

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login