Geplaatst onder Hereditaire Spastische Paraparese, algemeen door Ell

In welke ziekenhuizen: HSP-expertise?

Beste mensen,

Kan iemand mij vertellen in welke ziekenhuizen in Nederland (ik woon in Noord-Holland, ben bereid te reizen) goede expertise is van HSP? En waar je goed en prettig bent geholpen?

Als kind (52 jr) van een ouder (inm. overleden) met HSP denk ik drager te zijn en wil graag met een HSP-medicus in co000ntact komen.

Dank alvast voor reacties!

3 reacties , oudste reactie bovenaan
Renee zei op

Van specifiek HSP weet ik het niet zeker Ell, maar academische ziekenhuizen zijn altijd beter dan reguliere voor dit soort ziekten.

Het UMC Utrecht scoort gemiddeld het beste van de academische ziekenhuizen op gebied van spierziekten. Radboud Nijmegen staat ook hoog aangeschreven. Academische ziekenhuizen scoren in vergelijking met reguliere ziekenhuizen vaak lager door de complexere zorg die ze hebben waardoor er meer sterfgevallen zijn. Dus aan online vergelijkingen heb je dan vaak niks.

Onder revalidatiekunde staat bij UMC Utrecht de specialisatie HSP vermeld. Link; https://www.umcutrecht.nl/nl/ziekenhuis/specialisme/revalidatiegeneeskunde

Groet,

René

dit bericht is gewijzigd door Renee op 9 juni 2020 om 16:14

Ell zei op

ha René,

Dank voor je informatie.

Grt, Ell  

Cypress zei op

Beste Ell,

Voor HSP is het expertise centrum in het  Radboud UMC  in Nijmegen. Je hebt dan een verwijzing nodig naar de afdeling erfelijke bewegingsstoornissen.

Met vriendelijke groet,

Hermien

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login