Geplaatst onder inclusion body myositis, algemeen door erikluigies

IBM en een nieuwe aortaklep

Van mijn cardioloog hoorde ik dat ik niet in aanmerking kom voor een open hartoperatie vanwege mijn slechte conditie als gevolg van IBM. Onlangs moest ik weer gedefibrilleerd worden, ondanks mijn pacemaker. Ik moet nu echt snel een nieuwe aortaklep.
Wie heeft ervaring met deze situatie? Ik hoorde dat er soms via de lies een nieuwe klep kan worden ingebracht. Kan dat wel met IBM?

Hoor graag,

Erik

1 reactie
Wil2659 zei op

Hallo Erik even wil ik reageren op je bericht. Ik heb in 2014 de diagnose ibm gekregen, maar dat zelfde jaar ook dat ik een aangeboren hartafwijking heb. Heb eind 2015 een open hartoperatie gehad in umcg. En dat is prima gegaan. Nu 2 jaar later is mijn aortaklep verkalkt, ik blijf dus ieder half jaar onder controle bij mijn cardioloog (Deventer ziekenhuis). Als het achteruit gaat, krijg ik een nieuwe hartklep. Maar liever wachten ze zo lang mogelijk, dat snap ik. Dus is het zeker mogelijk. Neem anders contact met umcg, geweldig ziekenhuis. Sterkte met alles. Groeten wil stooter

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login