Geplaatst onder algemeen door Uil

Hulpmiddelen laten maken op ontwerp

Hallo allemaal, ik ben samen met mijn (para)medische hulpverleners op zoek naar een geschikt hulpmiddel. Echter vanwege hele specifieke beperkingen, is een echt geschikt hulpmiddel niet zo snel te vinden. Ik bedacht mij daarom, dat het misschien mogelijk zou zijn om een hulpmiddel op maat te laten maken. Iets wat ik zelf ontwerp, samen met de ergotherapeut, en waar ik daadwerkelijk veel aan heb. Het moet vooral ook compact opvouwbaar en van zo licht mogelijk materiaal gemaakt zijn. Hebben jullie idee of zoiets mogelijk is? Zo ja, waar kan ik terecht met een dergelijke vraag? Ik zou heel graag eens willen sparren met mensen die hulpmiddelen maken.
7 reacties , nieuwste reactie bovenaan
Jeroen67 zei op

Ik mag geen reclame maken voor bedrijven maar toch wil ik je attenderen op het bedrijf TNS revalidatie in Rijen. Naast verkoop van rolstoelen ontwerpen en bouwen zij eigen produkten. Zij ontwerpen ook speciale rolstoelen die niet regulier te koop zijn. Eigenlijk is niets te gek. Zij denken graag mee om een passende oplossing te vinden. Waag er een telefoontje aan en vraag wat zij voor je kunnen betekenen. Succes.

Uil zei op

Bedankt voor de reactie, beide rolstoelen zijn helaas geen optie daar het rechtop zitten juist niet kan. Rollator met rugleuning heb ik wel eens voorbij zien komen, maar er zou dan een rugleuning op moeten die naar achter kan (als een ligstoel) en een hoofdondersteuning.

blomhoff zei op

Er zijn rollators waar je op kan zitten met rugsteun, dat kan ik verder uitzoeken, en de mogelijkheid deze voor het doel aan te passen.

En verder  zijn er de Zinger en de Joyrider - rolstoelen , die staan op de Hulpmiddelensite,  zie de links hieronder.

https://hulpmiddelen.spierziekten.nl/hulpmiddelen/product/zinger-vouwbare-elektrische-rolstoel/?tx_alternetdevicemarket_pi1%5Baction%5D=show&cHash=8eeba4a7f24f460937f1b37c491c6c0e?

https://hulpmiddelen.spierziekten.nl/hulpmiddelen/product/joyrider-vouwbare-elektrische-rolstoel/?tx_alternetdevicemarket_pi1%5Baction%5D=show&cHash=6dcca5fd574fd17a6677275806d94bc7?

Uil zei op

Het gaat om een hulpmiddel bij zeer specifieke beperkingen. Iemand die wel kan lopen maar niet lang. Maar vooral groot probleem is niet lang rechtop kunnen zitten, wat natuurlijk snel beperkt. Beetje winkelen of uit eten gaan zit je al snel een paar uur rechtop en dat gaat dus al niet. Laat staan “echte” dingen. Eigenlijk alles buitenshuis waar je wel kan zitten maar niet kan leunen is snel teveel. Dat beperkt dus enorm. Meestel denk je dan aan een rolstoel met ligfunctie, maar in dit geval is lopen soms beter dan zittend verplaatsen. Daarom liever iets wat ook als een soort rollator te gebruiken is bij lopen. Of achter je aan trekken, mag ook. Daarom denk ik beter iets zelf ontworpen, we hebben zelf al wat op papier gezet. Omdat een echte uitkomst er nog niet lijkt te zijn , en de beperkingen zodanig groot zijn dat er wel iets mee moet gebeuren. Idee is een soort lichtgewicht ligstoel, die als opklapbaar is en verrijdbaar te gebruiken als rollator bijvoorbeeld (met onderarmschalen). Of een elektrische rolstoel met achteruit leun functie, maar dan niet meer zo’n enorm ding, een die klein en compact genoeg is om zelf te kunnen verplaatsen (duwen /leunen). En dit alles ook mee te nemen in een achterbak van een auto. Het gaat om iemand die niet zo groot is, en de benen hoeven niet perse languit (maar ook niet laag naar de grond toe gericht). Hoofd moet wel ondersteuning. Ik hoop dat ik het een beetje goed uitleg.

blomhoff zei op

Hallo, als lid van de Helpdesk Hulpmiddelen kreeg ik dit bericht doorgesteurd . Ik houd mij o.a. bezig met dat wat zelf te maken is. Om wat voor hulpmiddel gaat het hier? Met groet, Jan Willem Blomhoff

elmo05 zei op

Beste Uil,

Daarvoor zou je bijvoorbeeld terecht kunnen bij Peter van Ham van Het Andere Mechaniek, zie ook www.hetanderemechaniek.nl of www.aangepastehulpmiddelen.nl. Afhankelijk van wat je precies zoekt zijn er ook nog andere opties, maar dan moet je misschien iets meer vertellen over wat je nodig hebt. Succes!

Elisabeth zei op

Ik denk bij deze vraag aan een school. Al weet ik zosnel niet welke opleiding, maar daar over kan je misschien zelf nadenken

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login