Geplaatst onder hulpmiddelen door Leen

hulphond (ADL hond) aanvragen zorgverzekering

Hallo allen,

Mijn vraag is: wat zijn jullie ervaringen met de aanvraag van een hulphond bij de zorgverzekering?

Ik heb begrepen dat de zorgverzekering met name kijkt of de zorgkosten afnemen. Dit lijkt mij lastig aangezien ik in een fokuswoning woon, de hulp die ik van hen ontvang zal (waarschijnlijk) niet afnemen door een hulphond.

Door de steeds verdere progressie van mijn spierziekte word ik ook voor kleinere dingen steeds afhankelijker en zal de hulphond mij daarbij kunnen helpen en ervoor kunnen zorgen dat ik (gemakkelijker) alleen buitenshuis kan zijn. 

Mochten er ervaringen of tips zijn hoor ik die heel graag!

Groetjes Leen

1 reactie
Renee zei op

Hoi Leen,

Mijn ervaring is dat een zorgverzekering alleen kijkt naar afnemende zorgkosten. Dit is vaak moeilijk te bepalen. Denkbeeldig kun je meer zorg nodig krijgen , wat geld kost, zonder hulphond.Een geisoleerd bestaan kan zakelijk gezien op langer termijn  voor de verzekering geld kosten, zeker als de client in geestelijke nood hierdoor komt.

Ik vrees dat je niet aan overleg ontkomt, ondersteund met goedeargumenten, en hopend op goodwill.

Een gemeente kijkt naar kwaliteit van leven (sociale contacten,zelfredzaamheid) aangaande de WMO. Is daar geen slag te halen?Het gaat je immers om kwaliteit van leven ?

Groet,

Rene

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login