Geplaatst onder beademing door Vinnievb

Hoog koolzuurgehalte toekomst

Beste,

Sinds oktober 2017 te horen gekregen dat mijn koolzuurgehalte te hoog oploopt 's nachts (50-55 PaCO2). Nu moet ik dus met Bipap slapen, maar probleem is dat ik echt niet in slaap geraak met het apparaat. Het masker past goed, dus dat is geen probleem. Het is gewoon het inslapen dat niet lukt. Na bijna 3 maand proberen nog geen enkele nacht eigenlijk geslapen met het masker. Daardoor blijven problemen zoals hoofdpijn 's morgens, vaak wakker worden 's nachts, hoge hartslag 's nachts soms en overdag weinig energie voorkomen. Mijn vraag is: hoelang houdt een lichaam dit vol? Nu maken mijn hersenen me inderdaad wakker 's nachts, maar hoelang blijft dat? En wat als ik echt niet ingeslapen geraak, zijn er nog andere oplossingen? En staat het sowieso vast dat je in de toekomst ook zeker overdag aan de beademing moet? 

Alvast bedankt

Grtjs Vincent

2 reacties , oudste reactie bovenaan
vivogebruiker zei op

Hi Vincent,

Ik weet niet welke type machine je gebruikt maar kan je vertellen dat ik er ook lang aan heb moeten wennen, vooral omdat later bleek dat de Vivo 40 die ik in eerste instantie had gekregen niet goed triggerde. Hij herkende mijn ademhaling niet goed waardoor ik 's-nachts met de machine aan het "vechten" was.

Ik gebruik nu een Vivo 50 met een Swift FX neuskussen masker. Dat gaat probleemloos. Ik weet niet bij welk CTB je onder behandeling bent, maar dit moet je aankaarten.

Succes!

dit bericht is gewijzigd door vivogebruiker op 11 februari 2018 om 11:16

Ine zei op

Hoi, 

Ik gebruik al jaren nachtbeademing (Eerst oudere types en nu VIVO40) en gelukkig heeft het maar heel kort geduurd voordat de machime goed was ingesteld en dat ik er aan gewend was, slechts 3/4 nachten. Zij zeiden mij dat ik mij er aan moest overgeven, niet proberen met de machine mee te ademen maar de machine moest zich aan mij aanpassen. Zij stelden de machine zo af dat het mij in mijn ademhalings-frequentie kon volgen zonder dat ik er tegenin moest ademen. Je zou jezelf eerst kunnen proberen over te geven aan de machine dat die je ademhalings-frequentie overneemt. Als het je nog niet lukt meteen bij het CTB aan de bel trekken. Een verpleegkundige kan de frequentie aanpassen en geeft je daar ook de tijd voor om te ervaren of het prettiger aan voelt. Een langdurige te hoge CO2 vergiftigd je organen/lichaam te vergelijken met b.v. een slecht werkende geiser of kachel. Op een gegeven moment raak je in een diepe slaap en je wordt niet meer wakker....... Het is volgens mij geen vast gegeven dat je op den duur ook overdag beademd moet worden. Hangt toch af van je conditie en om die optimaal te houden moet je niet te lang wachten met aan de bel te trekken over je klacht.   

dit bericht is gewijzigd door Ine op 13 februari 2018 om 18:12

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login