Geplaatst onder algemeen

hoe zou de maatschappij het beste mt gehandicapte kunnen omgan ?

4 reacties , oudste reactie bovenaan
dieco zei op

Net als ze met ieder ander mens zou moeten omgaan ... met een gezonde dosis respect. De wereld zou er sowieso een stuk vreedzamer uit zien als mensen elkaar eens met iets meer respect zouden behandelen. Respect voor ekaar, maar ook zeer zeker respect voor de onderlinge verschillen. En dan maakt het niet uit of je het hebt over verschillen in huidskleur, geslacht, geloof of gezondheid ... maar da's alleen maar mijn mening.

Yvonne zei op

Hallo.....

Inderdaad........
met veel RESPECT en BEGRIPVOLLER !
Sommigen denken dat je GEK bent en je bent lucht voor ze.
Wel aan mijn partner vragen hoe het eigenlijk met me gaat....maar als ze me zien doen ze net alsof ze me niet zien. Dan groet ik ze.....'o, hallo!' antwoorden ze en lopen gauw weg.

Het Allerbeste !

Yvonne


A zei op

Wat ook opvalt, als mijn man betaald aan de kassa, moet u de kassebon hebben meneer?
Nee hoor geef dat maar aan mijn vrouw, dan moet je ze zien kijken.
De wereld zou er heel anders uitzien, als de mensen elkaar respecteren.
Ondanks menig verschil, dat moet toch kunnen?

dieco zei op

Ik had het meer over respect in de breedste zin des woords, dus niet alleen maar met betrekking op mensen met handicaps. Ik heb ook eigenlijk helemaal niet zoveel ervaring met mensen die over/door mij heen kijken.
Ik ben van mening dat er geen 'speciale' manier (positief of negatief) is om met een gehandicapte om te gaan. Een mens is een mens ... gezond, ziek, slank, dik, man of vrouw ...

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login