Geplaatst onder hulpmiddelen

Hoe vraag je een nieuwe rolstoel aan?

13 reacties , oudste reactie bovenaan
chantal voor cindy v zei op

Beste Cindy,

volgens mij bedoel jij naafmoteren. Hiermee kan je een handbewogen rolstoel electrisch maken.

kijk o.a. eens op:
http://www.revalidatiematerialen.nl/naafmotoren.htm
http://www.eureva.nl/index2.html

Dit zijn websites die ik tegenkwam door bij vinden.nl de volgende zoektermen in te typen: naafmoteren / rolstoel verder kun je natuurlijk naafmotor gebruiken. of zoeken in andere zoekmachines zoals google en ilse

Soms worden ze ook tweedehands verkocht via sites zoals marktplaats.nl

succes ermee, ik hoop dat je er wat aan hebt

groetjes Chantal

Cindy V zei op

Hai Patrick,

Het is inderdaad lekker off-topic, daarom zal ik jou vragen beantwoorden onder het draadje: Zeilen.

cindy V voor Chantal zei op

Hoi Chantal,

Het zijn inderdaad die naafmotoren die ik bedoel. Ik weet dat ze er voor een Quickie zijn en ook dat ze tweedehands best veel aangeboden worden, maar die hebben vaak of geen joystick en als zie die al hebben is het zijbesturing en ik heb werkbladbesturing nodig. De gemeente zei dat het niet mogelijk was, nu heb ik me daar bij neergelegd. Ik had natuurlijk ook naar de leverancier kunnen bellen om het zelf na te vragen, maar dat zou waarschijnlijk geen zin gehad hebben. We redden ons zo ook. Als ik iets wil dan roep ik gewoon en als ik alleen thuis ben zit ik in mijn elro.

Cindy

annet zei op

Cindy, zoals ik al noemde heb ik een Balder. Naast de lage hoogte is hij vooral ook heeel erg klein en kort.
Ik kom overal in en bij, al zit een klein huisje vol met visite of in een klein restaurant, echt superstoel, mijn handbewogen is nog breder en langer. Als je B&S comfort intoetst kom je bij de dealer. Met jouw situatie en soepele gemeente kun je het argumenteren!

richard zei op

Balder is geen optie, heb ik ook geprobeerd, is afschuwelijk duur!!!

annet zei op

Hoezo geen optie? Geen enkele rols is een standaard oplossing, daarom moet een gemeente altijd alle opties bekijken. De gemeente bepaald (helaas)of het binnen het budget valt!

Brenda Elvira zei op

Annet,
Als je een schriftelijke beslissing hebt dan kan je een bewaarschrift indienen en daarin duidelijk motiveren waarom jij DIE rolstoel (of andere hulpmiddelen of aanpassingen) persé nodig hebt. In dat bezwaarschrift kan je de negatieve effecten noemen van de rolstoel die de gemeente voorschrijft en de positieve effecten noemen van de rolstoel die jij nodig hebt. Je kan bij het bezwaarschrift indienen de hulp vragen van MEE (http://www.mee.nl)

Patrick Nierop zei op

Een bezwaar procedure is mogelijk indien je een hulpmiddel toegewezen krijgt wat niet (voldoende) geschikt is om de meest voorkomende handelingen te verrichten. Echter is een gemeente niet verplicht een best passende oplossing te bieden zodat je geen beperkingen ondervindt. Kort door de bocht genomen is voor mobiliteit alleen een stel wielen, een stoel waarin je kan blijven zitten en een bediening al voldoende. Alles wat hierbij komt is extra en kost extra geld wat ze liever voor andere zaken (bij ons prullenbakken) gebruiken. Ze zullen dus echt geen rolstoel aanschaffen welke duurder is terwijl je daar ook mee van A naar B kan. Als je lichamelijke klachten door de rolstoel krijgt of hem niet goed kan bedienen of onbruikbaar is in jou situatie is het natuurlijk iets anders.
Veelal kan alleen een rolstoel geleverd worden die in het pakket van de leverancier zit (bv Welzorg) en deze wordt dan aangepast tot hij voldoet voor de client. Dit is omdat ook zij weer prijsafspraken hebben met een fabrikant zodat ze weer goedkoper aan de gemeente kunnen leveren. Wordt de huurprijs te hoog dan hebben ze kans dat ze hun totaal contract kwijt raken met de gemeente. Bijkomend voordeel is dat ze onderdelen op voorraad kunnen hebben voor één bepaalt type rolstoel en zo dus sneller onderhoud en reparaties kunnen uitvoeren.
Voor sommige gemeenten weet ik dat een bepaald hulpmiddel gewoon binnen het (beperkte) budget moet vallen. Ze vergoeden gewoon niet meer dan dit bedrag. Kom je erboven dan heb je gewoon pech.

annet zei op

Het probleem van de hele WVG is dat er ambtenaren beslissen die geen medische en technische achtergrond hebben. Zij beheren het geld en kijken naar de goedkoopste oplossing en/of het beste verkooppraatje. Ik weet dat door deze willekeur er in bepaalde gemeentes mensen geen goede en veilige zitting hebben gekregen. Als je maar zit en rijden kunt, is de norm. Of dat nu op een doorgezakt matje is en krakende wielen, dat maakt niet uit. Het gevolg is dat je vergroeit en zodanig decubitus ontwikkeld dat je niet eens meer kunt zitten. Ik ben erg blij dat ik een goede gemeente heb. Het maakt me woest dat dit gebeurt!!!

Patrick Nierop zei op

Hallo Annet,
Ik accepteer het ook niet. Ik heb al heel wat procedures gevolgd en uiteindelijk gekregen wat ik nodig vond. Zeker als het hulpmiddel wat ze aanbieden niet voldoet , maar je moet hier wel met hele goede argumenten komen en voldoende energie en tijd hebben. Tevens moet je de voor en nadelen van de "concurenten" weten zodat je de argumenten van de gemeente kan weerleggen op feiten. Maar ik realiseer me wel dat op kleur of grootte je een procedure niet wint en dat je de lat dus niet te hoog moet leggen om de rolstoel te krijgen die jou het meest aanstaat. Het is jammer dat ze zo prijzig zijn, want anders zou ik alles zelf kopen. Dan heb je tenminste niet telkens dat gehannes en krijg je wat je het meest ideaal vind.

annet zei op

Zou er ooit een hulpmiddelen PGB komen?

Nicole zei op

Ik geloof dat Nijmegen en Utrecht een proef hebben met een hulpmiddelen-PGB. Maar het is een heel klein clubje mensen dat er aan deelneemt, geloof ik. Vooral zelf de reparateur kiezen lijkt me ideaal.

Ria S zei op

Wanneer de gemeente je bezwaarschrift afwijst kan je altijd nog in beroep gaan bij de rechtbank.

Je kan dan je eigen advocaat meenemen of een advocaat van en organisatie waar je lid van bent.

De Vsn. doet dit ook voor haar leden en b.v. de Ango ook.

Op deze manier heb ik diverse Wvg.procedures gewonnen van onze onwillige gemeente.

groetjes,
Ria S.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login