Geplaatst onder algemeen

grijs kenteken.................vergeet het maar

7 reacties , oudste reactie bovenaan
Hans.s zei op

Vandaag bericht gekregen dat het grijs kenteken niet doorgaat,ze zijn in den haag zeer uitgekookt,ondanks dat ik een auto hebt die ingericht is voor het vervoeren van een persoon in een elektrische rolstoel krijg ik geen verlaging van het belasting tarief,dat geld alleen voor een bestelauto
zodra de laadruimte verbouwd is heb je een personenauto dus een hoop gehandicapten met een personenauto vallen buiten de boot,wat zullen de ondernemers een hoop bestelauto's laten rijden en ze kunnen ze ook nog van de belasting afschrijven

Edwin zei op

Heb je wel of geen bestelauto dan? De laadruimte wordt ten behoeve van het meenemen van een electrische rolstoel toch altijd verbouwd?

André zei op

Ik heb de indruk, dat we hier te maken hebben met een spraakverwarring.
Niet de regels met betrekking tot het grijs kenteken zijn gewijzigd, maar de regels met betrekking tot de motorrijtuigenbelasting.
Een personenauto, aangepast voor een gehandicapte blijft - en dat was altijd al zo - een personenauto, dus geel gekentekend.
Was het tot nu toe zo, dat voor eenieder, die een auto met grijs kenteken rijdt, een voordelig tarief gold voor de motorrijtuigenbelasting, vanaf nu is dat voordeel (simpel gezegd) beperkt tot ondernemers en gehandicapten.
De suggestie in het bericht van Hans S. als zou de gehandicapte gepakt worden ten voordele van de ondernemer is daarom mijns inziens niet terecht.

Esmee zei op

Hans,

Waarschijnlijk rijdt jij een renault expres of iets dergelijks. Deze auto was al op geel kenteken en blijft op geel kenteken.
De regeling is alleenvan toepassing op busjes voor gehandcapten die al grijs kenteken hadden. Die busjes zouden eerst naar geel moeten, maar daar is toch een uitzondering voor gemaakt en blijven grijs.

Wat veranderd is: vroeger mocht iedereen een bestel bus kopen en grijs rijden. Nu mogen alleen ondernemers en gehandicapten met een bestelbus grijs rijden.

Als je nog vragen hebt dan stl je ze maar.
Esmee

Hans.s zei op

Ben jij een ondernemer Andre?

Je hebt gelijk Esmee ik rijd inderdaad in een renault expres,

en als je een bus koopt en nu laat aanpassen kom je dan wel in aanmerking voor grijs?

André zei op

Nee, Hans, ik ben geen ondernemer!

Ik heb zelf een rolstoelbus met grijskenteken; een renault master in z.g. aannemersuitvoering, maar dan zonder het vaste tussenschot - daarvoor is dispensatie verleend.
Aanpassingsfirma's zoals Veth of Bierman kunnen je daar meer over vertellen.

Zie ook de site van de belastingdienst www.belastingdienst.nl. Daar vind je ook de regels waaraan een bestelwagen moet voldoen en de voorwaarden voor het lage tarief van de motorrijtuigenbelasting.

Esmee zei op

Hans,

Als je een bus koopt en die laat ombouwen volgens de regels die gelden voor het grijs kenteken mbt
gehandicapten. Op de site van bierman kun je hierover lezen.
Bv http://www.biermanab.nl/siteupdate/pdf_files/dubbelcabine.pdf
Hier staat precies vermeld wat de eisen zijn.
Dit gaat over de situatiedat je zelf in je rolstoel achterin zit.
Het grijs kan niet bij elke busje als je in je rolstoel achterin wil zitten omdat er achter de rolstoel ruimte moet overblijven.
Hierover gaan de regels zie boven.
Je kunt altijd vrijblijvend bv Bierman bellen voor de regels en
kosten van ombouw.
Esmee

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login