Geplaatst onder algemeen

grijs kenteken blijft!!!!

28 reacties , oudste reactie bovenaan
Patrick Nierop zei op

Zoals inmiddels bekend blijft het grijs kenteken voor gehandicapten behouden.
Ik heb vandaag nog met de belastingdienst gebeld hoe het ermee staat omdat de regeling per 1 januari 2005 in gaat. Zij adviseren zo spoedig mogelijk het verzoek tot ontheffing in te dienen met alle geeiste verklaringen om zo met terugwerkende kracht je geld terug te krijgen.
De voorbeeldbrief met instructies staan op de volgende link;
http://www.minfin.nl/default.asp?CMS_ITEM=MFCWDCA93A9039D28469FA787CC95B0CB2C35X2X61284X77
Je krijgt geen automatisch bericht als je voor de regeling in aanmerking zou komen, je moet zelf actie ondernemen.

Hans.S zei op

ik ben het volkomen eens met ruud,ik heb vorig jaar op een site gelezen ik meen dat het de ANWB was ging ook over het grijze kenteken,er was iemand die had een bus om een motor te vervoeren van zijn zoon die deed dat als zijn hobby, motorcros, had ook een grijs kenteken en was eigenlijk ook van mening dat wij gelijk gesteld moesten worden net als iedereen,en een handicap hebben is beslist geen hobby van ons en wat betreft die subsidies is ook niet veel,ik heb ook hobbys maar daar krijg ik geen vergoeding voor.

Yvon voor Ron zei op

Misschien is het slim je eerst eens te verdiepen in al die mooie subsidieregelingen die er voor "gehandicapten" zijn. In de praktijk komt het er op neer dat je als "gehandicapte" te weinig overhoudt om enigszins normaal van te kunnen leven, maar net genoeg hebt om niet dood te gaan.
Het klinkt allemaal zo mooi voor een buitenstaander, maar als jij je eigen er eens in zou verdiepen, zou je constateren dat het helemaal niet zo rooskleurig is. Eigen bijdrage voor van alles en nog wat, zoals vervoer en zorg, bij voorbaat je NO claim m.b.t. ziektenkosten kwijt en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Het is dat het niet kan, maar anders zou ik je vragen eens een maandje van plaats te ruilen. Daarna zou je wel anders piepen!!!

Petra Rozendaal zei op

De markt voor tweedehands bestelauto's is de afgelopen maanden compleet ingestort door het afschaffen van het grijs kenteken voor particulieren. Handelaren in bestelauto's melden prijsdalingen van meer dan 50 procent, maar zelfs dan kopen particulieren geen busjes.


Dit stond vandaag in de volkskrant.

GRoetjes Petra

Jeroen zei op

Dat de markt voor tweede hands bestelauto's is ingestort staat inderdaad in de krant. In de praktijk valt dat wel mee. Ben namelijk opzoek naar een grijskentekenbusje, maar de prijzen voor een tweede hands busje met niet te veel kilometers (als ze er al zijn) is nog steeds niet laag. Er moet nog steeds veel geld worden neergeteld voor een busje.

Hans zei op

Zal nog wel even duren voor de prijs van jonge tweede hands grijskentekenbusjes echt naar beneden gaat: een hoop mensen wachten nog even met inruilen; er gaan er daarna eerst een hoop in de export en de slimme particulieren (zonder ontheffing) laten hem ombouwen/omkeuren tot camper (is geloof ik nog goedkoper dan grijskentekentarief).

Tineke zei op

Ik sluit mij geheel aan bij de reactie van Yvon op de kortzichtigheid van Ron.
Al die subsidies bestaan al lang niet meer.
Het is ook zo lekker uitgekookt van onze overheid om het over aangepaste auto's te hebben.
Alsof iemand die ooit nog''krijgt' laat staan dat je als gehandicapt mens nog het geld hebt om er zelf een aan te schaffen.
Het enige wat velen rest is een lullig vervoerspasje met allerlei beperkingen omdat wij hier in Nederland een openbaarvervoerssysteem hebben waar geen rolstoeler zelfstandig gebruik van kan maken.
Dus als het je dan nog lukt om in een bestelauto te rijden met grijskenteken hebben veel gehandicapte mensen daar niet eens aanpassingen in omdat die fijne WVG wetgeving er alles aan lijkt te doen om jou de nodige aanpassingen te onthouden.
Waar komt het dus op neer... dat je waarschijnlijk ook weer naar die verlaagde wegenbelasting kunt fluiten.
Beste Ron, voor je dit soort uitspraken doet verdiep je dan eerst eens in een materie waar je geen verstand van hebt.
Overigens zijn gehandicapten ook mensen zoals jij en die anderen die nu nog niets mankeren en geen aparte wezens van een andere planeet.
Ga maar heel hard duimen dat jij nooit wat gaat mankeren wat dan zou je nog wel eens voor heel lelijke verassingen kunnen komen te staan.

Ron zei op

Ik geloof dat de missie weer es niet begrepen word, let wel.........ik vind het vreselijk voor de gehandicapten voor wat ze ook mankeren maar daar gaat de discussie niet over. Tussen kortzichtigheid alwat niets met de discussie te maken en de discussie op zich zit een groot verschil. Ik doel te zeggen dat er echt wel meer mensen zijn met een financieel probleem die er nu ook niet meer van kunnen komen en ongewenst afscheid moeten nemen van hun vervoermiddel. Het is vreselijk als je om wat voor reden dan ook zelf niet uit de voeten kunt maar ik zie niet wat het financiele draagvlak anders is dan een alleenstaande met drie kinderen, die komt ook nergens en daar gaat de vergelijking om.

een boze rolstoelafhankelijk iemand zei op

Ron

Ik hoop dat jij morgen met de gladheid een ongeluk krijgt en dat jre voor de rest van je leven aan een rolstoel gebonden bent.
Wat kun jij mensen kwetsen.
Donder op van dit forum en ga ergens anders het belerende vingertje opsteken

ruud voor ron zei op

ron als je even naardenkt is voor een gehandicapte een grote auto nodig omdat de (el) rolstoel meegenomen moet worden. zoals zelfs jij kan weten zijn dit auto's die in de wegenbelasting veel kosten.
voor hen is er geen alternatief.kleiner rijden is niet mogelijk. daarom blijft voor die gehandicapten het grijskenteken bestaan.licht gehandicapten mogen ook geen gebruik maken van een auto op grijkenteken.
alleen als die verd...... rolstoel meemoet heb je recht op het grijskenteken. nogmaals ik heb ook een auto op geel kenteken hoewel hij aangepast is voor volledige handbediening en betaal ik de volle wegenbelasting. zonder deze auto zou ik ook nergens
komen want met openbaarvervoer mogen er maar twee rolstoelen per trein mee. ik ben blij dat ik geen gebruik van het grijskenteken gebruik hoeft te maken.
zeker als er mensen zijn zoals jij die een zwaar gehandicapte zijn vervoer niet gunt.

Hans zei op

Ron, wil je even gefrustreerd doen omdat je een te dure auto ten opzichte van je inkomen hebt en de deurwaarder bijna op de stoep staat en nu moet je met die bak ook nog geelkenteken prijs gaan betalen?! Jij had de keuze toen je dat ding kocht, wij zijn afhankelijk van onze bestelauto die er denk ik wat minder luxe bij staat dan jouw "buren-kijk-toch-eens-naar-mijn-superdeluxe-terreingeval". Ron: eigen schuld dikke bult en ga je buren om een lening vragen, kunnen zij ook eens lachen.

Annelies aan boze rolstoelafhankelijk iemand zei op

Wat een a-sociale opmerking aan Ron!
Jammer........

Hans.S zei op

Ron jij zeg ik vind het vreselijk voor mijn meen je er geen klote van,jij bent zeker die alleen staande met 3 kinderen,jij hebt gekozen voor 3 kinderen,jij heb gekozen om als alleenstaand verder te gaan,je krijgt kinderbijslag,jij hebt kunnen kiezen,maar wij hebben niet gekozen voor onze handicap die krijg je,je kan niet gaan vergelijken ook financieel niet ons leven is duurder als dat van jou,jij heb er geen flauw benul van wat gehandicapt zijn betekend en inhoud,jij kan zwart bij klussen,kunnen wij niet,en al die subsidies voor ons worden ook steeds meer gekort,jij hebt genoeg altenatieven om je te verplaatsen jij kan lopen,fietsen met de bus,de trein,met de buurman mee rijden,wij moeten met dure aangepaste bussen mee,weet je wat een ritje den haag etten leur kost ik betaalde toen 500 gulden maar als je vergoeding krijgt kan je dat ook maar 1x doen,maar als jij je financieel achter gesteld voelt ten opzichte van ons kan je nog een keer kiezen,zorg dat je een ongeval krijgt en hoop erop dat je niet meer kan lopen en ga al die subsidies aanvragen waarvan jij zegt dat wij die krijgen en wens ik je alle geluk,

Ik heb ook een aangepaste auto maar ik rij geel

een boze rolstoelafhankelijk iemand zei op

oog om oog tand om tand, wat haalt zo,n figuur zich in zn hoofd om hier mensen met een handicap te komen afzeiken over iets wat voor hun noodzakelijk is?

een dikke vette tweeverdiener die zich alles kan permiteren en nu moet gaan voor geel moet gaan betalen omdat hij oneigenlijk met een grijs kenteken rijd?

Vergeet niet dat duo hoogervorst en ross ook nooit tegenslagen en/of handicaps in hun omgeving kennen.
kijk eens wat die op dit ogenblik verzieken

Joop aan een boze rolstoelafhankelijk iemand zei op

Die laatste opmerking uit frustatie begrijp ik wel maar is niet waar. Ross heeft wel degelijk met een handicap in de directe omgeving te maken.

een lezer zei op

Is dat zo Joop??? Ik heb mw. Ross toch duidelijk zelf in een interview horen zeggen dat ze totaal geen ervaring heeft met mensen met een handicap. Ze had geen mensen in haar directe omgeving... dus hoe kom jij aan die wetenschap? Ben erg benieuwd...

Joop zei op

Regeringsleden geven meestal hun prive lezen niet snel bloot. Zeker niet in een interview voor een krant of tv. Enige info is via de politieke partij te verkrijgen. Neem ook de tijd om het internet uit te pluizen. Zo kom je heel wat over onze bestuurders te weten. Suc6

Cindy V zei op

Nee, Joop dit is heel duidelijk?

Wat heeft Ross nu in haar omgeving met handicap of chronische ziekte te maken?

Ik heb helemaal geen zin om op het net naar het privé-leven opzoek te gaan van deze …..!, maar als jij het weet vertel het ons dan gewoon.

Cindy

Annemarie zei op

Inderdaad Cindy!!!

Joop, denk je nu echt dat het prive-leven van mw. Ross me interesseert en dat ik meer begrip voor haar besluiten zou hebben als ik wist dat ze misschien wel een gehandicapte buurvrouw heeft. Laat me niet lachen!!!

Feit blijft dat zowel Ross als Hoogervorst in de afgelopen periode heel wat besluiten hebben genomen, waar wij allemaal flink de dupe van zijn. Van enige kennis betreffende mensen met een handicap is niets te merken. Als dat zo zou zijn mogen ze zich daar wel eens naar gaan gedragen...

Joop zei op

Volgens mij heb ik nergens geschreven dat je enig begrip moest hebben voor de genomen besluiten van oa Ross. In tegendeel zelfs. Maar het ongezoute afzeiken van mensen die een land proberen te regeren / weer financieel gezond proberen te maken is wel erg gemakkelijk. Helaas en ik bedoel echt helaas zijn wij als gehandicapten een makkelijke groep om aangepakt te worden. De overheid kijkt immers niet naar ons om, de nederlandse bevolking springt zeer weinig voor ons in de bres, dus kunnen we zonder veel problemen aangepakt worden.

Of Ross, Hoogervorst of wie dan ook wel of niet met een gehandicapte in de directe omgevng te maken heeft doet niet terzaken. Deze mensen proberen hun werk te doen. Dat we met de uitvoering daarvan niet eens zijn mag duidelijk zijn.

Ton zei op

En wat is daar op tegen Joop? De grootste baas van het kabinet, JP balkenende loopt de balken over normen en waarden in de maatschappij.

Volgens mij is een van die normen en waarden om de zwakkeren (niet alleen de gehandicapten) te beschermen.

En wat doet dit kabinet? Ze nemen de zwakkeren in de samenleving stukje bij beetje alles af.

De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter en groter. Hoezo een christelijk kabinet. Zeker met de bijvel van de duivel.

Dus dat ongezouten afzeiken valt best wel mee. Ik zie het als een maatschappelijk kritisch signaal afgeven aan de dames en heren dat ze de grenzen van het fatsoen t.a.v. de zwakkeren in de samenleving ver overschrijden.

Cindy V zei op

Joop je draait er omheen.

Ik citeer je even:
4 maart 2005 14:10 - Die laatste opmerking uit frustatie begrijp ik wel maar is niet waar. Ross heeft wel degelijk met een handicap in de directe omgeving te maken.
Einde citaat.

Wat voor handicap of chronische ziekte heeft Ross in haar directe omgeving? Omdat je het niet wilt zeggen begin ik je opmerking van de 4 maart ernstig in twijfel te trekken. Je lult volgens mij maar wat uit je nek want ook in je antwoord van 6 maart schrijf je een heleboel maar niet het geen waar wij nieuwsgierig naar zijn.

En ik heb nog steeds geen zin om er zelf naar te gaan zoeken. Ik heb wel wat beters te doen dan mijn tijd in haar te steken. Ja, ze moeten het land regeren en ja, ze moeten het er financieel weer bovenop helpen, maar dat doe je in mijn ogen niet zo.

Ze hakken op dit moment alleen maar in zaken die voor gehandicapte en chronische zieken van belang zijn. In plaats ze nu van hun eigen inkomsten eens een paar procent afhalen en dat in de staatskas stoppen om extra omkosten te vergoeden (mag ook wel van ander kostend vretend project als ze er zelf niet op achter uit willen gaan). Hun eigen salaris hebben ze vorig jaar al veilig gesteld voor dit jaar want die is wel weer met zoveel procent gestegen terwijl mijn inkomen met zoveel procent is gedaald met al die weg vallende subsidies en eigen bijdrages.

Ben blij dat jij nog wat in haar ziet, maar ik helaas niet meer in deze regering. Heb ik overigens nood gedaan maar dat terzijde.

Joop zei op

Jammer dat er zo gereageerd moet worden. Volgens mij voelen een aantal mensen, waaronder Cindy V. zich behoorlijk op hun "pik" getrapt. Waarom? Schop ik tegen een zeer been?
Hier dan het antwoord op je vraag: Ross heeft een neef met Duchenne.
Ben je nu tevreden. Wat schiet je er eigenlijk mee op om te weten wat voor spierziekte er in dit geval is

Of Cindy V mijn woorden in twijfel trekt omdat ze in eerste instantie geen antwoord kreeg op haar vraag is haar probleem. Dat ik uit mijn nek lul slaat kant nog wal. Als ik een reactie geeft wat niet in je straatje past, ben ik niet uit mijn nek aan het lullen. Als je er zo overdenkt, dan zijn veel mensen volgens jou uit hun nek aan het lullen.

Is het aggressief reageren op een berichtje altijd je methode om je zin te krijgen? Jammer hoor.

Ook valt mij op dat mijn woorden weer worden verdraaid. Ik schreef nergens dat ik nog wat in haar zie. Ben zeer zeker geen voorstander van het huidige beleid.

aivd voor cindy zei op

cindy, is emigreren geen goed idee voor jou?
kongo of zoiets ?

Cindy V zei op

Joop,

Bedankt voor je antwoord. Nee, het heeft niet echt een meerwaarde om dit te weten, maar door zoiets te schrijven maak je mensen nieuwsgierig. Ik vroeg je er een keer na. Daarna vroeg Annemarie het ook nog een keer en weer draaide je eromheen mag ik dan alsjeblieft denken dat je wat verzint. Anders had je het toch ook gewoon gelijk kunnen zeggen en dan was deze discussie er helemaal niet geweest.

Het is heel erg voor haar dat ze een neef met Duchenne heeft, maar aan de regeringsstijl zie ik dat niet af. Ik heb het nu niet alleen over Ross, maar over het hele kabinet. Ze zegt en doet dingen waar ik het niet mee eens kan zijn en haar neef volgens mij ook niet of hij moet heel veel geld hebben.

En nee je schrijft inderdaad nergens dat je het met haar eens bent, maar je zegt wel dat we haar niet moeten afzeiken dus ergens houdt je haar wel een beetje de hand boven het hoofd.

Voor Aivd,
Nee, ik hoef niet te emigreren hoor. Ik heb het in NL best naar mijn zin. Het wordt alleen steeds moeilijker om je hooft boven water te houden, zeker als er nog meer van ons afgenomen wordt.

petra zei op

Maar het is een heel groot verschil om een handicap in het gezin hebben of in de familie.
Als je het in de familie hebt sta je er toch veel verder vanaf.
En heb je niet met de dagelijkse zorgen te maken.

Hans zei op

Het is eigenlijk heel simpel als je geen SP of Christen Unie stemt (bij de PvdA is het al erg afhankelijk van de partij waar ze mee gaan regeren) is dit soort beleid gewoon te verwachten. Dus: niet klagen en gewoon anders stemmen. Het CDA is, zoals Pronk ooit slim opmerkte, een partij die zich, bij een stellingname in een verkiezingingsprogramma, altijd verschuilt achter de tweede interpretatie en de PvdA verdenk ik langzamerhand ook hiervan. Teneinde Nederland nog iets van een verzorgingsstaat te laten lijken is het dus heel erg belangrijk dat we bij de eerst volgende mogelijkheid om te stemmen in ieder geval "nee" zeggen tegen de Europeesche Grondwet en, als dat mogelijk zou zijn, ook nee tegen een gekozen burgemeester. Als we "ja" zeggen dan krijgen we steeds meer Amerikaanse toestanden waar Balki cs. heel lyrisch over zijn maar die feitelijk neer komen op: zoek het zelf maar uit (woorden van Balki iets anders vertaald).

Hans.S zei op

We dwalen af van de discussie,grijs kenteken blijft!!!!!

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login