Geplaatst onder myasthenia gravis, algemeen door lot

Griepprik MG

Hoi, ik wil graag weten voor de mensen met MG die een griepprik halen, een terugval / verergering klachten ervaren erna? Ik zie er als een reuzenberg tegenop. Maar advies is toch wel te halen, immers met de griep ben je verder van huis. (Heb al contact gehad met dokter) In de bijsluiter van de vaccinatie staat dat je het niet mag nemen bij overgevoeligheid van bestanddelen die in zeer kleine hoeveelheden aanwezig kunnen zijn, zoals neomycine, formaldehyde of octoxynol-9. Neomycine is een antibiotica met contra-indicatie voor MG, kan dat voor problemen zorgen? Ik hoop dat iemand mij kan geruststellen, ik zit er best mee, vooral omdat ik de laatste tijd al meer klachten heb en me niet zo stabiel voel. Ik heb trouwens anti achr positief MG.
6 reacties , oudste reactie bovenaan
Jacqueline zei op

Ik merk dat als de MG stabiel is het meestal wel goed gaat. Als ik last heb van de MG dan kan het wel even een poosje erger worden. Ik zou overleggen met je neuroloog. Ik haal hem niet elk jaar. Volgens mij als je prednison slikt is het ook niet altijd goed om hem te halen.

nicolevanmoll zei op

ik haal de griepspuit elk jaar. Ik gebruik ciclosporine. Voor alsnog heb ik tot nu toe geen problemen gehad, dwz geen tijdelijke verergering van mijn MG.

Ik denk dat overleg met je neuroloog nooit kwaad kan. Bij twijfel altijd overleggen. Overigens moet ik erbij zeggen dat de griepspuit elk jaar net iets anders is wat betreft de bestanddelen. de stoffen die jij noemt zitten niet in de griepspuit.

http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h22289.pdf

Dit is de bijsluiter van de griepspuit. ?

Miriam zei op

Hoi, 

Ik neem hem altijd, slik predison. Ivig om de 2 weken. Mg niet echt stabiel, heb praktisch geen last van de griepprik. groetjes Miriam

Miriam zei op

Hoi Lot,

Wel er even op letten dat je de griepprik tussen de infusen in laat zetten dus die week wat je geen infuus hebt, gaat bij mij goed

En natuurlijk mag je niet verkouden zijn. groetjes Miriam

groetjes Miriam

clipper zei op

2 weken geleden griepprik bij de huisarts gehaald na veel twijfel toch gedaan. Nu na 2 weken veel spijt alle symptomen van MG bulbair zijn na jaren ineens verergerd. Rechter oog valt weer dicht en dubbel zien. Volgend jaar maar de griepprik overslaan. ?

Nanny zei op

Ik heb de griepprik wel gehaald en te gelijkertijd een kuur met ampulen met bijenpropolis genomen 7 en 3 dgen gratis voor €15,00 om mn weerstand even een boost te geven.

Ben trouwens verder niet ziek geweest dus geen spijt van als ik kijk hoe ziek ik vorig jaar werdt na de griep te hebben gehad

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login