Geplaatst onder limb-girdle spierdystrofie, algemeen

gebroken botje in knie

3 reacties , oudste reactie bovenaan
wilma zei op

hallo,

ik ben wilma, 39 jaar en heb Limb Girdle dystrofie.
Zes weken terug ben ik gevallen en heb ik een botje gescheurd in mijn knie.
Daar heb ik mee in het gips gezeten, en nu heb ik een brace om mijn knie.
Die brace moet ervoor zorgen dat mijn knie wat stabieler wordt.
Maar nu een probleempje. Als ik loop moet ik namelijk mijn knie overstrekken, maar met die brace lukt me dat niet, dus ik kan nu ook niet lopen met dat ding om.
Zijn er meer mensen die ervaring hebben met een brace en hoe hebben jullie dat opgelost?
Groetjes, Wilma

VT zei op

Ik ben 8 weken terug ook gevallen en heb toen mijn knieschijf gebroken. Omdat ik geen 6 weken in de gips mocht zitten heb ik direct een brace gekregen (gelukkig was het een stabiele breuk). Ik moet bij het rechtstaan ook mij knie kunnen overstrekken, ik had dit tegen de dokter gezegd en hij heeft daar rekening mee gehouden bij het voorschrijven van de brace.

Normaal gezien kan je een brace aanpassen zodat je meer of minder kan strekken. Ik zou contact opnemen met de specialist en de situatie uitleggen. Hopelijk kan je brace aangepast worden, en anders zou ik om een andere vragen.

VT

wilma zei op

Afgelopen dinsdag ben ik teruggeweest naar de orthopedisch instrumentenmaker en die heeft de brace in elk geval aangepast zodat hij niet meer zó vreselijk strak zit.
Tot mijn verbazing was hij niet op de hoogte van mijn spierziekte, dus geen wonder dat hij zei dat ik niet zo pessimistisch moest doen toen ik zei dat ik met die brace zó niet kan lopen.
Nu mag ik zeker tot 8 maart niet mijn been belasten en ná 8 maart gaan ze weer kijken wat ze eventueel aan kunnen passen aan die brace, gaat dat niet, dan moet ik een beugel die als het ware in het slot valt zodra ik mijn been strek en weer losschiet als ik mijn been naar voren verplaats.
Wel heb ik een telefonisch consult aangevraagd met de specialist en dat gesprek vindt 16 februari plaats.
Hopelijk geeft dat ook wat meer duidelijkheid.
Bedankt voor je reaktie. Groetjes, Wilma.W

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login