Geplaatst onder algemeen

Fokus: wassen ze af?

6 reacties , oudste reactie bovenaan
Annemiek zei op

Wast Fokus borden, bekers, glazen, bestek, pannen, etc. af? Of hoort dit niet onder de hand en spant - diensten?

Edwin zei op

Nee, alleen aangepast bestek. Zeker geen pannen etc. Het ligt er wel aan hoe druk het op het moment van jouw hulpvraag is en hoe bereidwillig je PM is om deze extra service te verlenen.

Tommie zei op

Wat Fokus wel doet, niet doet, wel mag, niet mag dat wordt over het algemeen op project niveau bepaald. Een belangrijk onderdeel van de invulling van een hulpvraag is de bereidheid van de ADL-er en de goedkeuring van de PM. Zo zijn er dus ook heel grote verschillen tussen de projecten. De troon van Fokus mag dan misschien wel vinden dat er strikt gewerkt dient te worden, de praktijk wijst anders uit. Niet zo gek als je bedenkt dat de regeltjes soms met de maand veranderen. Op die manier is het voor niemand werkzaam, niet voor de bewoner, niet voor de ADL-er. De ene maand mogen ze je vuilniszak wel in de container mikken en een maand later weer niet.
Ook komt het trouwens voor dat ADL-ers zeggen "daar ben ik niet voor aangenomen!" als je bijv. vraagt om je vuilniszak in de container te gooien of een klein afwasje te doen. Wat is er toch mis met het doen van dergelijke kleine hand- en spandiensten als de tijd het toe laat? Dit zou een hoop bewoners minder afhankelijk maken van thuiszorg en dergelijke voorzieningen. Daarbij zouden de kosten lager zijn bij het efficiënter leveren van zorg. Wellicht had dit de overheveling van Fokus naar de AWBZ kunnen voorkomen. Fokus rekent per éénheid, laat ze die dan ook volledig benutten. Per 1-4-2005 dien je als bewoner voor de zorg te betalen. Reden temeer om ze de tijd zo economisch mogelijk te laten invullen!!!

Annemiek zei op

Ok, geen pannen. Maar als ik op me zelf woon en per dag alleen 1 bordje, 2 bekers, 1 glas, een ander bord en een vork & mes gebruik. Zullen ze dat dan even afwassen/spoelen? Of per 2 dagen?

Martin aan Annemiek zei op

Hoi Annemiek,
In ons project doen Adl-ers zonder enkel probleem een klein afwasje voor je.
Alleen persoonlijke verzorging gaat altijd voor. Wanneer daar nog bewoners voor in de wacht staan, komt men later wel langs om het afwasje te doen.
Is een kleine vaatwasser niets voor je? Hier vult de adl-er hem ook voor jou en ruimt hem naderhand weer uit.
Martin.

Katja zei op

Als adl-er weet ik dat hand-en spandiensten vaak vragen opleverd.
Het is inderdaad afhankelijk van het project, maar een klein afwasje wordt bij ons gewoon gedaan.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login