Geplaatst onder congenitale vezel type disproportie, algemeen door Otje

diverticulitis

ik heb diverticulitis, ontstoken uitstulpsels van de dikke darm. pijnlijk en dood vermoeiend. een mogelijke oorzaak is de spierzwakte van de darmen waardoor zij minder pulsen en er resten achter blijven in de uitstulpsels die gaan ontsteken.

heeft iemand hier ervaring mee? graag hoor ik hierover. een dieet moet nu verlichting geven en zorgen dat de darmen niet meer ontstoken zijn.

2 reacties , oudste reactie bovenaan
Thea zei op

Hallo Otje, ik heb hier al jaren last van, veel drinken en in tijden dat het opspeelt tijdelijk licht verteerbaar tot soms dagen vloeibaar, ook gebruik ik zakjes movicolon als ik voel dat het een en ander niet meer soepel verloopt, ( soms wel 2 weken )  in het verleden heeft er bij mij een operatie plaatsgevonden en hebben ze een stukje van mijn darm eruit gehaald, dus ik voel het aan mijn buik als ik maatregelen moet nemen, het gaat overigens tijden goed om dan ineens  tijdelijk weer op te spelen.

dit bericht is gewijzigd door Thea op 14 februari 2018 om 15:27

Rob zei op

Dag Otje,

Ik weet niet weelke spierziekte jij hebt, dus kan ik ook niet bedenken of de spierziekte een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn.

Je verhaal triggert bij mij eigenlijk dezelfde vraag omdat ik 2 jaar geleden ook diverticulitis (met een perforatie) had en het bijna een week geduurd heeft voordat men dat doorhad. Had niet langer moeten duren want dan was ik er niet meer geweest, was kantje boord. Ik heb een half jaar een stoma gehad en die is ook weer verwijderd, wat de nodige complicaties meebracht. Prednison gebruiken is niet heel handig als je moet herstellen.

Ik heb zelf MG en ik weet eigenlijk niet of de darmen daardoor aangedaan kunnen zijn. Maandag moet ik naar mijn neuroloog in Leiden en zal hem die vraag voorleggen, ben wel benieuwd.

Verder zou ik het advies van Thea een soort van in de gaten houden, want je wil niet krijgen wat ik gehad heb.....:(

Sterkte!

dit bericht is gewijzigd door Rob op 17 maart 2018 om 13:24

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login