Geplaatst onder algemeen door CCD

Daten met een spierziekte

Ik ben heel benieuwd naar mensen die daten via een dating site. Doe je dat op een algemene site of ga je naar een site waar mensen met een beperking zitten? Als je dat op een algemene site doet, zet je dan in je profiel dat je een spierziekte hebt of vertel je dat pas in een later stadium? 

Ik zou ook heel graag willen weten wat de ervaringen zoal zijn. Ik zelf date via een algemene site zoals Lexa. Heb wel op andere site's voor mensen met een beperking gekeken, maar daar is het aanbod zeer beperkt. ;-)

Ik zelf zei het altijd pas bij een eerste gesprek aan de telefoon, of in een chat. Het was dan geen probleem, maar toen de relatie eindigde werd gezegd dat het zeker niet aan mijn beperking lag en kreeg ik een vage verklaring .... ik heb daar een andere mening over. 

Daarom heb ik nu een open kaart profiel aangemaakt om te kijken wie er dan nog interesse heeft in een vrouw die moeizaam loopt, af en toe een armpje nodig heeft en waarbij traplopen ook niet eenvoudig is.

Verder ben ik ook benieuwd of er ook mensen zijn die de hoop op de liefde maar hebben opgegeven.

5 reacties , oudste reactie bovenaan
Renee zei op

Wat een mooie vraag CCD

Ik ben gehuwd,maar kan me voorstellen dat ik op een datingsite geheel transparant zou zijn.Maar dan wel opeen normale datingsite. Die keuze zou ik maken om niet te veel accent op "handicap" te leggen. Beetje balans zeg maar.

Wie met alle kennis van dien met je in zee wil gaan door een eerlijk profiel, zal daar ook geloofwaardiger in zijn denk ik. 

Groet,

Rene

Wesley1980 zei op

Hoi CCD,

Ik denk dat het met name afhankelijk is van waar je jezelf prettig bij voelt. Zelf heb ik zowel op de algemene datingsites gekeken als op datingsites voor mensen met een beperking.

Bij de sites voor mensen met een beperking viel op dat het minder commercieel is en vaak daardoor ook wat minder functioneel. Een beperking is nogal een ruim begrip. Waar geen enkele spierziekte hetzelfde is, zit er natuurlijk ook een groot verschil tussen mensen met een spierziekte en mensen met andere aandoeningen/beperkingen. En uiteindelijk kom je vaak wel op één grote hoop terecht op die sites.

Bij de algemene websites heb ik er altijd voor gekozen om direct open te zijn in mijn profiel. Geen dramatische verhalen, maar wel eerlijk wie ik ben en waar ik tegenaan loop. Zoals Renee hierboven ook aangeeft, niet te veel het accent daarop maar wel eerlijk melden. Het hoort bij wie ik ben en ik vind het zelf niet prettig om daar niets over te zeggen en dan bij een eerste ontmoeting te moeten zeggen 'oh ja....'.

Ik heb al een aantal keer gehad dat ik contact kreeg via een datingsite dat er werd aangegeven dat ze het moedig vonden dat ik er zo open over was, maar dat ze vanwege mijn beperking het niet zagen zitten om verder contact op te bouwen. Blijft confronterend, maar dat is niet anders.

De hoop op liefde heb ik absoluut niet opgegeven, maar ik begin mij wel steeds vaker af te vragen of mijn verhaal wel geschikt is voor op een profiel en of een datingsite voor mij de juiste manier is.

Groet,


Wesley

Renee zei op

Laats zei ik nog gekscherend tegen mijn vrouw "ik blijk niet de beste occasion te zijn geweest voor jou toen je mij in je leven toe liet" )  (met zwarte humor tackelen we wel vaker pijnlijke dingen). Ze antwoorde "Ja, tweedehands (ik kwam uit een scheiding) en ook nog verborgen gebreken" . Uieraard lief bedoeld hoor, zo zijn we qua humor soms.

Bij het lezen van deze topic bekroop me de gedachte dat wanneer ik online mezelf moest presenteren, ik waarschijnlijk iets van die humor zou gebruiken. Ik zou het woord "beperking" of "handicap"mijden en formuleren als: "lichte gebruikersschade" :))

Maar serieus, zoals Wesley aanhaalt: het verhaal van ons als mensen met spierziekten, met de nodige  beperkingen, is niet constructief  als je online wil daten; het zal  het altijd extra moeilijker maken.Anderzijds: Liefde is een raar iets, niet te sturen, voor iedereen weggelegd. Hopelijk ook binnenkort voor jullie.

Groet,

Rene

Natasha zei op

Lang geleden ben ik ook aan het daten geweest. Ik had een vrij kort profiel geschreven, van een zin of vijf. In die vijf zinnen schetste ik een aantal trekken van mijzelf. Een van de zinnen die ik (geloof ik) had gezegd was: ik ben een karnemelk junk in een rolstoel. Dat bleek een goede tekst. Ik heb erg veel reacties gehad, met name positief. Ook de man met wie ik nu al 15 jaar samen bent zat daarbij. :) Gewoon proberen dus!

Renee zei op

Humor doet het  altijd goed :). Ook in een breed spectrum. Je kunt er veel mee winnen. Klaarblijkelijk ook een langdurige relatie. Leuk  verhaal :)

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login