Geplaatst onder Hereditaire Spastische Paraparese, voeding

constipatie door de ziekte van strumpell

2 reacties , oudste reactie bovenaan
mistyke zei op

Sinds ik de ziekte heb van Strumpell lorrain heb ik last van constipatie.Mijn darmen zijn heel lui geworden en moet dus vaak een laxeermiddel nemen om naar het toilet te kunnen gaan.Eigenlijk wil ik dit niet nemen en zou dan ook graag op een natuurlijke wijze mijn behoeften kunnen doen.Wie had ooit met het zelfde probleem te kampen en kan mij nu goede raad geven?


groetjes mistyke

carine zei op

Hello Mistyke,

Om een goede darmtransit te bekomen, kan ik je een zeer goedkoop, gezond en efficiënt zemelenpapje aanbevelen. Wat heb je nodig:
- 1 tas pruimensap
- 2 tassen appelmoes
- 2 tassen zemelen
Alles bij elkaar mengen en iedere dag na het eten 1 grote soeplepel van nemen, wel daarachter een groot glas water drinken. De verhouding is wel veel, maar je kan de ingrediënten delen door 2,4,6... Indien 1 spl niet voldoende is, neem er 2 te verdelen over de dag. Dus s'morgens 1 spl en s'avonds 1 spl. Maar telkens 1 groot glas water nadrinken. Als je de pot goed afsluit kan je hem 3 à 4 dagen bewaren in de frigo. Het proberen waard. Veel succes.

Ik heb zonet hetzelfde recept geplaatst bij vertraagde maag-en darmtransit. In u geval zou ik 3 grote spl/dag nemen. Dus s'morgens, s'middags en s'avonds na het eten en telkens 1 groot glas water drinken. Het is natuurlijk en kan zeker geen kwaad. Verwacht nu ook niet dat vanaf de 1ste dag uw constipatie zal voorbij zijn. Regelmatig rauwkost eten, volkorenprodukten gebruiken, zeker 11/2liter water per dag drinken en al eens geprobeerd om s'morgens op je nuchtere maag een kiwi te eten en vers geperst appelsiensap. Bevat trouwens ook nog eens extra vitC. Ik wens je in elk geval veel succes.
groetjes
carine

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login