Geplaatst onder algemeen door vivogebruiker

CBR Code 100 op rijbewijs LET OP!

Als je na een keuring onder voorwaarden mag rijden wordt door het CBR een lijst met codes afgegeven. Die codes geven aan welke beperkingen gelden.

Als Code 100 vermeld wordt betekent dit dat je alleen prive mag rijden. Woon-werk verkeer mag want dit wordt als prive gerekend. Wat bij veel mensen niet bekend is dat je NIET even voor je werk naar een klant of leverancier mag rijden!

Nergens wordt in de brief van het CBR vermeld dat je (in de meeste gevallen)? op verzoek de Code 100 kunt laten wijzigen in Code 101. Dan mag je naast prive ook "beperkt" zakelijk rijden. Dat "beperkt" betekent maximaal 4 uur per dag zakelijk rijden. Je kan daarmee dus wel naar een klant of leverancier. Je mag nog steeds niet als chauffeur werken, maar dat is voor de meesten geen bezwaar. Wel is een werkgegevensverklaring voor nodig.

Zie bij het CBR Werkgeversverklaring aanvraag code 101?

https://www.cbr.nl/searchresult.pp?search=Werkgeversverklaring%20aanvraag%20code%20101?

2 reacties , oudste reactie bovenaan
chenyan zei op

spam

dit bericht is gewijzigd door Moderator1 op 24 maart 2016 om 20:12

PetervanderRee zei op

Mag. Je met de code 101 wel mensen even wegbrengen voor je baas? Niet als taxi.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login