Geplaatst onder myasthenia gravis, onderzoek door Phoebe1888

Bloeduitslagen

Hoi, In verband met uiteenlopende klachten is mijn neuroloog op zoek naar een diagnose. Zij heeft oa bloedonderzoek naar mg gedaan. De uitslag hiervan is binnen, en is 0.30. Nu zie ik erbij staan dat de referentiewaarden zijn aangepast, en dat daardoor ik binnen de normaalwaarde val. Echter als ik heel even google vind ik dat alles boven “negatief” een positieve uitslag is. En elders vind ik weer dat alleen alles onder 0.25 negatief is. En weer ergens anders dat alles tussen 0.30 en 0.50 een “borderline” geval is. Nu is mijn vraag aan jullie, welke waarden hadden jullie bij mg? Het gaat overigens over acetylcholine antistoffen. Ik kan er verder heel weinig over vinden op internet, en heb een erg lastig te bereiken neuroloog. Volgende afspraak staat pas eind maart. Hopelijk kan iemand hier mij helpen!
2 reacties , oudste reactie bovenaan
Kaylie90 zei op

Beste, 

Toevallig is er bij mij ook een bloedonderzoek vorige week gedaan naar de Acetylcholine receptor? en ook naar nog veel meer. De neuroloog richt zich vooral op MG 3n verder ook op aandoeningen van de mitrogondrieen. Ik heb afgelopen donderdag ook een spierbiobsie gehad en krijg alle uitslagen pas 1 april, dit in verband met het lange onderzoek van de spierbiopt. 7 maart krijg ik ook nog EMG.

Ik ga trouwens naar het uzgent!

Ik kan je helaas geen antwoord geven op jou vraag, maar als ik mijn uitslag hoor, dan laat ik het weten, zal dan gelijk vragen wat het hoort te zijn!

Kun je mij misschien wel vertellen hoe lang het duurde voordat de uitslag bekent was? Ik twijfel namelijk om tussendoor alvast te bellen voor de bloeduitslagen...

Heb je zelf het idee dat het MG kan zijn? Ik begrijp uit veel verhalen dat veel mensen de diagnose hebben gekregen zonder een bloed onderzoek naar Acetylcholine receptor? gedaan te hebben of waarbij die ook negatief was maar dat het aan de hand van een Emg de diagnose gesteld is. Is er bij jou al verder onderzoek gedaan?

Groetjes kaylie 

dit bericht is gewijzigd door Kaylie90 op 14 februari 2019 om 13:43

Phoebe1888 zei op

Hoi Kaylie, Bedankt voor je reactie. Bij mij duurde het 3,5 week voor de uitslag van de acetylcholine receptor antistoffen bekend waren. Ik krijg 6-3 ook nog een mri hersenen en een emg, misschien komen ze daar inderdaad verder mee. Ik heb een half jaar geleden ook al een mri hersen, VEP en mri ruggengraat gehad. Daar is niet veel uitgekomen. Neuroloog dacht toen vooral aan MS, maar na de mri’s werd het somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten. Daar heb ik zo’n 3 maanden mee rondgelopen voor ik weer een zeer heftige langdurige hoofdpijnaanval kreeg. Nu dus weer verder zoeken.. ik hoop voor jou dat je snel duidelijkheid hebt!

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login