Geplaatst onder algemeen

Beven/spriertrillingen

7 reacties , oudste reactie bovenaan
Anoniem zei op

Hallo
Ik ben een jonge man van 41 jaar en twijfel al een hele tijd om mijn verhaal hier te vertellen
Na vele dokter bezoeken en verschillende onderzoeken in het ziekenhuis ben ik nog altijd niet gerustgesteld.
Een jaar geleden na een stressvolle periode begon een spier in mijn onderarm te trillen, na een aantal weken begonnen door mijn hele lichaam spieren te trillen/bewegen en zelfs mijn lichaam te beven
De spiertrillingen en het beven van het lichaam begon langzaam mijn leven te beheersen door de angst voor ALS, waarna ik een afspraak heb gemaakt bij de huisarts, die mij ok direct doorverwees naar het ziekenhuis.
Na een onderzoek bij de Neuroloog nog een EMG onderzoekt doorlopen en uiteindelijk met het Kramp fasciculatie syndroom naar huis gestuurd.
Heb ik me bij elkaar geraapt en doorgegaan met mijn normale leven, de trillingen in mijn linker onderarm en het beven van het lichaam bleven en na een maand kreeg ik dagelijks kramp in mijn linker hand.
Als je de hele dag met de trillingen in de onderarm en kramp in de linker hand bezig bent gaat het weer snel je leven beheersen, second opinion aangevraagd in een ander ziekenhuis en wederom een EMG onderzoek gehad en uiteindelijk de zekerheid gekregen dat ik geen ALS heb.
Na dit bezoek voelde ik me als herboren, had ook met mijn vrouw afgesproken dat ik het hier dan bij zou laten, toch blijft de spier/onderarm dagelijks trillen en mijn lichaam beeft de hele dag door zelfs dat ik er ’s nachts wakker van wordt, en tot voor 4 weken heb ik ook een trilling in mijn neus.
Ik maak me nog steeds zorgen en wil via deze weg mensen zoeken die mij hier in kunnen adviseren of geruststellen

dieuwke zei op

hallo,
je zou ook eens kunnen kijken onder het kopje fasciculaties. hier vind je veel informatie over je klacht. ook veel wat je misschien wat gerust zal stellen. je spreekt over trilling. het is me niet helemaal duidelijk wat je precies bedoelt. is het zo dat je hele linkerarm/hand non-stop trilt(tremor)? of gaat het om een beweginkje, of een serie beweginkjes met daartussen een pauze in een bepaald stuk van je hand en of arm(fasciculatie)? of is misschien beide aan de hand? ONbelaste trilling is niet specifiek een klacht die bij ALS hoort. fasciculaties (beweginkjes in spieren) wel. maar voor beide symptomen zijn talloze oorzaken mogelijk. van volkomen onschuldig tot ernstig. als je last hebt van onbelaste tremor en spierkramp in een arm, zou er bijvoorbeeld ook sprake kunnen zijn van een parkinson achtig verschijnsel. of een essentiele tremor, bij een belaste tremor, spierkramp zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een dystonie of een hyper actieve schildklier. Hoewel je schrijft dat je er 's nachts wakker van wordt en deze vormen van trilling stoppen tijdens je slaap. je ziet, er is niet zo simpel een duidelijke verklaring te geven voor jouw symptoom via dit forum. probeer de onderzoeken af te wachten en maak je voorasnog niet te veel zorgen. het overgrote deel van de mensen met fasciculaties en/of trillingen mankeren niets ernstigs.

Anoniem zei op

Hallo Diewke,
Dank je wel voor je reactie.
Het is niet zo dat mijn onderarm constant trilt, denk 10 tot 15 keer per uur verschillend van 5 sec tot een minuut en meestal in rust en altijd de zelfde spier.
Tevens beginnen mijn vingers regelmatig te bewegen zonder dat ik er controle over heb.
Het beven van het lichaam dacht ik dat het van de stress was, maar momenteel beeft mijn lichaam de hele dag, als ik de handen over elkaar tegen mijn buik leg voel ik alles bewegen
Verder heb ik geen onderzoeken meer, weet jij als ze met een EMG onderzoek parkinson kunnen vaststellen.
Bij het laatste EMG onderzoek heeft de neuroloog aangegeven dat bijna alles uitgesloten kon worden

dieuwke zei op

het klinkt als fasciculaties, geen tremor. dan kan je parkinson eigenlijk uitsluiten voor wat betreft dit symptoom. was je in een universitair ziekenhuis? misschien zou je na een half jaar nogmaals een (single fibre) emg kunnen laten doen, in een ziekenhuis met veel ervaring op dit gebied. je hebt dan 2 vliegen in 1 klap: je geeft de symptomen even de tijd om duidelijker te worden(hoe luguber dit ook klinkgt)en je kan nu alvast een afspraak maken bij een expert(waar je wellicht wel een tijdje moet wachten voor je aan de beurt bent). ik ben indertijd in het Radboud en in het UMCG goed onderzocht.

Anoniem zei op

Ben niet in een universitair ziekenhuis geweest, volgende week maak ik een nieuwe afspraak bij de huisarts om een doorverwezen te worden naar een universitair ziekenhuis
Dank je wel voor de informatie, neem deze mee naar de volgende onderzoeken
Als je over een tremor spreekt, blijft deze dan constant trillen in rust!!

dieuwke zei op

nee, de meeste stoppen juist tijdens de slaap. parkinson trilling ook, maar neemt toe tijdens onbelaste rust(terwijl men wakker is). sommige vormen stoppen ook in rust, zoals alle trillingen die te maken hebben met inspanning, hyperactieve schildklier trilling en dystonie trilling. een tremor is gewoon een ander woord voor trilling. ik heb gelezen dat het universitair ziekenhuis in utrecht en het amsterdams medisch centrum erg thuis zijn voor wat betreft jouw klachten. misschien is het mogelijk je daarheen te laten verwijzen.

Bommel01 zei op

hi allemaal,

ik heb sinds 9 maanden last van trillingen in mijn lichaam (waarschijnlijk spiertrillingen) voornamelijk tijdens het laatste gedeelte van de nacht. In de ochtend wordt ik er wakker mee. Ik heb eindeloos lopen zoeken naar de achtergrond op het internet. ben inmiddels een aantal keer bij de huisarts geweest en de neuroloog en ik heb niet het gevoel dat ik begrepen wordt. het lijkt ongrijpbaar.

Ik lees vergelijkbare verhalen op deze site. Hoe gaat het nu met jullie? hebben jullie nog last van jullie trillingen? spiertrekkingen?

laat wat van je horen. Alsjeblieft!

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login