Geplaatst onder algemeen door Roefie

begeleiding in het verkeer

Heeft iemand hiervoor Wmo vergoeding gekregen voor een hulp ?

7 reacties , oudste reactie bovenaan
Renee zei op

Hallo Roefie,

Wat bedoel je met "begeleiding" ?

Zelf ben ik nu met WMO bezig omdat ik sinds kort niet meer kan autorijden. Het vooruitzicht is dat ik recht heb op taxi. Daar deden ze niet moeilijk in. Maar misshien begrijp ik je vraag verkeerd?

Groet,René

Roefie zei op

Dag René,

Bedankt voor je reactie. Ik ben door spierziekte al jaren scootmobieler maar heb intussen door steeds slechter zien hulp nodig bij het oversteken, alleen dat, mijn dieptezien is nl sterk gestoord.

Huishoudhulp T-zorg mag alleen huish. werk doen, dus nu ook geen boodschappen meer doen want dit moet voortaan digitaal, jammer want het was de enige keer per week dat ik buiten kwam.

Het vinden van een geschikte hulp voor begeleiding blijkt moeilijk (mee fietsen en ook vrij vaak bezoek ziekenhuis en daar lang wachten) Veel vrijwilligers zijn bejaard, de jongere hebben baan of jonge kinderen.

Ook moet vergoeding per uur worden betaald en dat zal flink oplopen en vandaar mijn vraag over vergoeding.                               Taxivervoer is voor mij niet geschikt want ik kan, ook met bv. een rollator geen stap meer lopen en dus is de scoot mijn enige mogelijkheid voor elk zelfstandig persoonlijk contact. Vrijheid nul.            

Groet, Roefie

Renee zei op

Hoi Roefie,

ah okay,dan begrijp ik je vraag een stuk beter. Als je situatie verslechterd is, lijkt me een herziening in overleg met de gemeente noodzakelijk. Misschien is het nu voor jou interessanter om naar PGB over te stappen? Ik neem aan dat je al het een en ander hebt uitgezocht?

Ik vind je verhaal wel schrijnend. Het lijkt me verschrikkelijk gedoemd te zijn tussen 4 muren geïsoleerd te komen zitten. Hopelijk vind je oplossingen. Blijven volharden zou ik zeggen.

In mijn gemeente was onlangs niet genoeg WMO toegekend aan iemand met ook ernstige bewegingsbeperkingen. Toen kwam het op tv , en ja hoor, opeens gaven ze fouten toe en was alles mogelijk. Je kunt ook botweg pech hebben met de Gemeente.

Benieuwd hoe ik het er vanaf breng?! :)

Groet,

Rene

Roefie zei op

Ja, de wmo heeft een taak en er wordt naar een geschikte oplossing gezocht;  questie van een juiste argumentatie  en van volhouden. Ik heb ook hulp van een goede ergotherapeut.

Ik wens jou ook goed succes.

Roefie

Elisabeth zei op

ik heb een budget voor begeleiding bij 'uitjes'. Ik kan me heel goed voorstellen dat jij begeleiding bij boodschappen en eropuit kan krijgen.


Dat huish.hulp geen boodschappen mag doen is kwestie van regels thuiszorgorganisatie of gemeente. Dat jij online boodschappen moet doen is natuurlijk onzin.
(Vergoeden ze ook de bezorgkosten)
Ook dit zou ik aanvechten
Succes

dit bericht is gewijzigd door Elisabeth op 10 juni 2019 om 13:52

Roefie zei op

Hallo Elisabeth,

Bedankt voor je bijdrage,het is goed om veel te weten !

 Ik hoop dat het met jou i.i.g. redelijk gaat, heb vaak aan je gedacht want wanneer jij dezelfde Elisabeth bent die ik hier van vroeger ken, ik ben de voormalige Gerda 2. Je hebt me destijds vaker raad gegeven.

Hartelijke groeten van Roefie

Renee zei op

Vroeger was dit forum wel veel activer als ik zo terugblader. Spijtig ergens dat dit nu niet meer zo is. Lotgenotencontact is toch erg belangrijk. Zoals jij nu ook bericht naar Elisabeth doen antwoorden en babbels echt goed.

In mijn optiek ligt zelfs het moderatorteam stil?

Maar goed, ik ga zowiezo posten hier :)

(smileypakket mis ik ook wel ;)  )

Groet,

Rene

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login