Geplaatst onder algemeen

bedrijfsarts

5 reacties , oudste reactie bovenaan
thessa zei op

Ik werk als psyychiatrisch verpleegkundige. Ik heb een leer arbeids overeenkomst voor onbepaalde tijd. (contract dus) Ik ben echter veel ziek geweest afgeopen periode en mijn baas zei verplicht te zijn dit te melden bij de bedrijfsarts om te kijken of ik ondersteuning kan krijgen ofzo. Ik heb spastische darmen en ben daardoor vaak afwezig geweest. Nu heb ik echter gewoon griep en krijg ik dus een gesprek met de bedrijfsarts. Kan ik mijn baan kwijt raken hierdoor? Ik vind mijn werk nl heel erg leuk! Ik meld me ook netjes ziek als ik dat ben ect. Ben als de dood nu... Hoop wat te horen.
Groetjes!

Esmee zei op

thessa,

Nee, je kunt hierdoor niet je baan kwijtraken. Een werkgever is verlicht om bij lang/veel ziekteverzuim te kijken naar de reden. De bedrijfsarts kan je dan vragen waarom je afwezig bent en hoe je dit zou kunnen terug brengen.
Deze wet is (wet poortwachter) is in leven geroepen om de instroom naar WAo te beperken.
Ziekte kan nooit reden tot ontslag zijn.
Esmee

Han zei op

Ja, hoor....
als ze weten dat je niet meer kan werken / te ziek bent, dan krijg je 'eervol' ontslag !!
Is met mij gebeurd.
Maar denk niet dat je een afscheidsbloemmetje krijgt. Precies op die dag kreeg ik ook geen 'Nieuwsbrief' meer. Geen kaartje....NIKS !
Niet alleen bij mij....ook een andere collega die erg ziek was ( nog steeds is ) werd zo maar 'afgeschreven'....gelukkig was ik toen nog gezond en had een bloemstuk laten bezorgen, toen ik bemerkte dat niemand op mijn werk van plan was om iets leuks voor haar te organiseren.
Ja....heel hard....maar sommige werkgevers/chefs kunnen kei en kei hard zijn ( ze zijn nu nog gezond!!!!).
Zelfs toen ik zo vaak voor grote operaties in het ziekenhuis lag : NOOIT EEN KAARTJE GEHAD VAN MIJN WERKGEVER !!!!!!!!!!!!!!

Kijk uit met het geven van je medische gegevens aan een Arbo-arts.
Mijn geheel med.dossier heeft mijn Arbo-arts per 'ongeluk' naar mijn chef gestuurd.....gelukkig had ik de enveloppe nog op tijd ontdekt !!!!!!!!!!!

STERKTE !
HanJeroen zei op

Bij ziekte treed inderdaad de wet poortwachter in werking. De werkgever en werknemer moeten er alles aan doen om terugkeer naar de werkplek te bespoedigen (theorie). Helaas gaat het in de praktijk wel eens anders.
Echter, je kan wegens ziekte, in de eerste twee jaar van ziek zijn, NIET ontslagen worden. Wel is het mogelijk, als duidelijk is dat werken om medische redenen absoluut niet meer mogelijk is, eerder uit te treden (in overleg).
In alle andere gevallen zal er een onslagvergunning aangevraagd dienen te worden.

paul koole zei op

hallo thessa als je een goeie bedrijfsarts hebt gaat hij kijken waar de problemen vandaan komen en of je werk er aan gepast worden dit gaat dan in totale over leg. maar als na een tijdje blijkt dat je niet optimaal kunt functioneren zal men kijken of dit in deeltijd kan.
heb zelf een uitstekende bedrijfs arts gehad deze legde dingen voor en luisterde echt naar dat gene wat ik zei, helaas werd ik 80-100% afgekeurd ivm spierziekten. dat was in '96 heb nog steeds kontact met mn afdelings baas en ander personeel. word wel moeilijker door verloop van personeel. heb over het gebeuren opzich een goed gevoel. ook al was alles voor mij erg onzeker en inspannend. werd ik goed opgevangen dus kan ook positief

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login