Geplaatst onder algemeen

Autorijden

4 reacties , oudste reactie bovenaan
chantal zei op

hallo,

ik heb even een vraag over autorijden. Momenteel heb ik een auto met handbediening. Ik maak gebruik van segmentgas (beugel naast het stuur die je in moet knijpen om gas te geven) en handbedrijfsrem (stang naast het stuur die je van je af moet duwen om te remmen).

De laatste tijd merk ik echter dat ik steeds meer moeite krijg om langere stukken te rijden. Het inknijpen van het segmentgas kost teveel moeite.

Wie heeft hier een oplossing voor? Ik heb op internet het de gas/remschuif gevonden en vroeg me af of er mensen zijn die daar ervaring mee hebben (het liefst natuurlijk mensen die eerst met segmentgas/handbedrijfsrem hebben gereden en zijn overgestapt naar de gas/remschuif). Alle ervaringen of andere oplossingen zijn erg welkom.
Wat zijn de dingen waar ik nog meer op moet letten?

groetjes Chantal

Jeroen zei op

Als je alleen last hebt bij het rijden van lange stukken is "cruise control" wellicht ook een oplossing.

Patrick Nierop zei op

Kun je geen cruise-control laten installeren?. Dan kun je de langere afstanden het gas (de snelheid) vast zetten en als je de rem of kopperling bedient springt het gas direct los.
Om in te schakelen hoef je alleen een knopje in te drukken. De kosten vallen erg mee. Ik heb er een voor mijn eigen (gewone) auto ingebouwd en met een € 250,- ben je wel klaar.

chantal zei op

Bedankt voor deze tip!!! Cruise-control was iets waar ik nog niet aan gedacht had.
Voorlopig (hopelijk nog lang) zit het grootste probleem inderdaad in het rijden van de lange afstanden.

Mochten er nog mensen zijn met andere tips / ervaringen dan hoor/lees ik dat natuurlijk ook erg graag

groetjes en nogmaals bedankt
chantal

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login