Geplaatst onder Hereditaire Spastische Paraparese, algemeen

arbeidsongeschiktheidsverzekering

5 reacties , oudste reactie bovenaan
Marieke zei op

Hallo allemaal,
Sorry dat ik jullie ook hier mee lastig val (dit is mijn derde ondewerp, maar er komt een heleboel op mij af sinds ik weet dat mijn vader de ziekte heeft.)
Onze verzekeringsagent stelde ( toevallig stond de afspraak om polissen na te kijken) voor om een arbeidsongeschiktheidverzekering af te sluiten.
Ik weet namelijk nu nog niks over mijzelf en nu kan het waarschijnlijk nog. Ik ben namelijk verpleegkundige dus als ik de ziekte inderdaad krijg zal ik mijn werk waarschijnlijk al snel niet meer kunnen doen.
Kan iemand mij vertellen hoe dat dan gaat, en of je dan kunt omscholen of zo, heb je die uitkering van zo'n verzekering ook echt nodig? Mijn inkomen is wel een belangerijk deel van ons gezinsinkomen.
Ik ben er vrij nuchter onder maar volgens mij kan het geen kwaad om dit soort dingen te overdenken gezien de reeele kans.
Ik hoop dat jullie reageren, Marieke

JanWillem zei op

Hallo Marieke,
Zelf ben ik, wsch. hsp lijder, onlangs voor 40% arbeidsongeschikt verklaard bij het UWV.
Mocht ik onder een bepaald nivo komen kwa inkomen vult uwv dat aan. Maar dan moet je wel behoorlijk laag zitten. Onder het minimumloon kun je netto echter nooit komen. Die verzekering die jij bedoelt is wsch. een extra aanvulling bovenop de wettelijk verplichte, een soort levensverzekering. Voor de zekerheid, zoek een maatschappelijk werker op of ga naar een buraau voor rechtshulp oid.

Het werk dat ik doe is begeleider verzorgende op een woongroep voor verstandelijk en motorisch beperkte kinderen. Veel lopen en staan dus.
Ben via de maatschappelijk werker van het regionale revalidatiecentrum op zoek naar reïntegratie.
Omscholing kan via het rea college:
http://www.reacollegenederland.nl/
Moet je wel onder de wet rea vallen.
Als je daar (nog) niet onder valt, informeer daar dan over bij cwi, uwv maatschappelijk werk, arts etc.

Groetjes,
JanWillem

Ria S zei op

Ha die Marieke,

Voor zo ver ik weet sluiten alleen mensen die zelfstandige zijn een arbeidsongeschiktheidsverzekering af.

Mijn man had deze verzekering wij hebben een winkel gehad (mijn man was dus wat ze noemen kleine zelfstandige)

De verzekering is erg duur wij betaalde per 3 maanden (nu 10 jaar terug) 1000 gulden.

Toen mijn man ziek bleek te zijn hebben we veel profijt gehad van deze verzekering.

Het is namelijk zo dat een zelfstandige het eerste ziektejaar geen uitkering krijgt.
Daar voor is dus deze verzekering.
Ook kan je nog een vervolgverzekering afsluiten, dan krijg je dus wanneer je na 1 jaar wel een uitkering krijgt er maandelijks geld bij van die verzekering.

Ik heb nog nooit gehoord dat iemand in loondienst deze verzekering heeft.

groetjes,
Ria S.


Jacqueline zei op

Hoi Marieke,

Tegenwoordig wordt deze verzekering ook afgesloten als mensen een huis kopen en dus een hypotheek afsluiten. Voor zover ik heb begrepen wordt op dat moment voor 5 jaar de kosten doorbetaald door de verzekering als je het zelf niet meer op kunt brengen. Maar daar zitten wel haken en ogen aan. Ik geloof dat bepaalde ziektes uitgesloten worden. Voor je zoiets doet is het denk ik belangrijk eerst de kleine lettertjes te lezen om te weten wat er nou wel en niet in zit.

Groetjes, Jacqueline

moi zei op

Het is weldegelijk mogelijk om zo' n verzekering te nemen. Dat doen vele werknemers. Als je arb. ongesch. raakt, raak je in 1 keer 30% van je inkomen kwijt. Deze 30% krijg je uitgekeerd dan.

U kunt dit bericht alleen bekijken en er niet op reageren.

Plaats een reactie

Om te kunnen reageren moet u eerst ingelogd zijn. Als u nog geen profiel hebt op Myocafé, kunt u zich aanmelden. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om te reageren en ook om zelf gesprekken te starten.

aanmelden / login